כיצד נוכל לשפר את המשחק?
מאת ד"ר ורד פנואלי, ראש התוכנית לעיצוב משחקים, תואר שני בעיצוב, שנקר
משחקים הם מרחבים קלילים הדורשים את תשומת לבנו הרצינית ביותר. עבור ילדים – המשחק בא באופן טבעי. הם אינם זקוקים לציוד או לקונסולה החדישה ביותר כדי לשחק. כללים ברורים ומרחב ליצירת פנטזיה מספיקים כדי לשמור על ילד מרותק לשעות. יתרה מזאת, פסיכולוגים של ילדים הוכיחו מזמן כי למשחק תפקיד מכריע בגדילה והתפתחות בילדות. אנו גדלים כשאנו מתייחסים למשחק ולמשחקים ברצינות רבה. אין פלא שמשחקים הם עסק כה רציני. אנו משחקים כדי ללמוד. אנו משחקים כדי לצבור נקודות. אנו משחקים כדי לנצח.
בשנים האחרונות, משחקים דיגיטליים הפכו לאבן פינה בתרבות המודרנית. בכל מקום סביבנו אנו רואים שחקנים עסוקים בסימולציות, פנטזיות וחשיבה משאלתית. במיטבם, משחקים משמשים כמקומות בטוחים לשחקנים לברוח מהשגרה ולשקוע במציאויות חלופיות. אך קדושתם של מרחבים אלה נמצאת תחת איום גובר, במיוחד במשחקי מולטיפלייר מקוונים. התנהגויות רעילות מפריעות ל"מעגל הקסם" – מושג שהוצג על ידי יוהאן הויזינגה לתיאור המרחב המוגן של המשחק. "404: משימה לא נמצאה" הוא משחק מאת אנני לי סיגל המצביע על התופעה הנוראית של הטרדת שחקניות במשחקי מולטיפלייר מקוונים. המשחקים הפופולריים ביותר הופכים לאזורים מעוררי מחלוקת עבור שחקניות. במשחקה, סיגל מאלצת אותנו לחשוב מחדש על תפקיד המשחקים בחברה ולשקול אסטרטגיות להשבת מעמדם כמקלטים בטוחים.
למרות מראם השמח, למשחקים יש יכולת למעורבות רצינית. הם יכולים להיות מרגיעים ותרפויטיים. "ריפלס" הוא משחק שעוצב על ידי חנה כהנקא, תמר אקהאוס ושרה גיתאי לתמיכה בחולים לאחר שבץ בהחלמתם הפיזית. היוצרים בחרו לעצב משחק בפלטפורמת מציאות מדומה, המספקת מרחב סוחף לחולים עם מוגבלויות להרגיש שקועים בעולם מימי פנטסטי – שבו פעולות פשוטות יוצרות תגובות קסומות. מנקודת מבט אחרת, משחק כמו "זמנים דרקוניים" מאת זאק כהן הוא כלי להעברת מסר חד על קפיטליזם.
השאלות המרתקות ביותר, בימינו, עולות מעתיד המשחקים במהפכת הבינה המלאכותית. ככל שטכנולוגיית הבינה המלאכותית ממשיכה להתקדם, עיצוב המשחקים ישתנה באופן עמוק. אנו צופים כי דמויות NPC מונעות בינה מלאכותית יהפכו לאמינות ותגובתיות יותר, יוצרות חוויות משחק עשירות וסוחפות יותר. דמויות אלה עשויות אפילו להמשיך להתפתח גם כאשר המשחק אינו פעיל. אילו סוגי חוויות משחק הן יכולות לייצר? ואילו סוגי מחלות עלינו לצפות מבינה מלאכותית? "קלינטון בהלוסינציה" מאת שי אוליבה סלון ואלכס חלבניקוב הוא משחק שנוצר בשיתוף פעולה בין מעצבים אנושיים וכלי בינה מלאכותית. המשחק מתמקד בנושא של הפרעות נפשיות בבינה מלאכותית, ובמיוחד בהזיות של בינה מלאכותית.
אנו מזמינים אתכם להציץ אל שנה מרתקת של עשיה ומחקר בעזרת משחקים דיגיטליים.