פרסי מפעל חיים של שנקר הוענקו השנה לראשונה לרות דיין ולדב לאוטמן על חזותם ופועלם לחברה, לעיצוב ולאופנה

עדכונים

פרסי מפעל חיים של שנקר הוענקו השנה לראשונה לרות דיין ולדב לאוטמן על חזותם ופועלם לחברה, לעיצוב ולאופנה

לראשונה בשנקר הוענקו השנה פרסי מפעל חיים לחלוצת האופנה הישראלית רות דיין ולאיש העסקים דב לאוטמן על מעשיהם וחזונם, כמו גם על תמיכתם המסורה בפעילות "שנקר". כדמויות בולטות ומרכזיות בחברה הישראלית, תרמו השניים ברבות השנים לקידום העיצוב, התרבות והאקדמיה. בתוך כך, הוענקו תארי עמית כבוד לאתי וגבי רוטר – בעלי חברת האופנה "קטסרו" – ולאיש העסקים והאספן רוני דואק.

באירוע חגיגי בבית השגריר האיטלקי, מר פרנצ'סקו מריה טאלו, השתתפו תומכי וידידי שנקר וחבר הנאמנים של בית הספר. טאלו בירך את הנוכחים ואת הזוכים בAwards והבטיח להמשיך את שיתוף הפעולה בין המדינות בתחומי העיצוב, החינוך וההנדסה.

אורח הכבוד באירוע, מר סילבן שלום – שר האנרגיה והמים, השר לפיתוח הנגב והגליל ולשיתוף פעולה אזורי – עמד על חשיבות תרומתם למדינה של מקבלי הAwards והביע את תקוותו כי הדורות הבאים של בוגרי שנקר ימשיכו להשתלב בתעשייה.

חבר הנאמנים של שנקר נימק את הבחירה בגב' רות דיין כזוכת פרס מפעל חיים בכך ש"החזון, הנחישות ורוח העשייה שלה עיצבו במידה רבה את עולם האופנה הישראלי כפי שמוכר לנו היום.

בית האופנה "משכית" – אותו הקימה בשנת 1954 – היה לא רק הראשון מסוגו בישראל הצעירה, אלא הפך במהירה לסמל של הצלחה ציונית ולמותג מוביל ברחבי העולם. תרומתה הנדיבה של דיין סייעה לפיתוח ארכיון הטקסטיל והאופנה בשנקר, המשמש כמרכז יחיד מסוגו בישראל לשימור וחקר התחום.

במשך שנים ליוותה דיין Projects חברתיים והיתה פעילה בארגונים למען עולים, לקידום דו-קיום ולשיפור מעמדן של נשים. הייתה בין מקימי ארגון "וראייטי ישראל" בשנת 1967 ומכהנת עד היום במועצות ציבוריות של גופי חינוך, תרבות וחברה".

"התעשיין ואיש העסקים דב לאוטמן הוא מהדמויות הבולטות במשק הישראלי, שתרומתו הרבה ניכרת גם בפעילות ציבורית, חברתית וחינוכית", כך הצהיר חבר הנאמנים של שנקר בהחלטה להעניק ללאוטמן פרס מפעל חיים והוסיף כי "חברת הטקסטיל "דלתא" – אותה הקים בשנת 1975 – הפכה תחת ידיו לאחת הגדולות בעולם בתחומה, תוך הקפדה על חדשנות טכנולוגית והשקעה במערכות ייצור מתוחכמות".

במהלך השנים התגייס לאוטמן למלא שורת תפקידים ציבוריים לקידום ולטיפוח יזמות וחדשנות ולהגברת הקשר בין התעשייה לקהילה. הוא כיהן כנשיא התאחדות התעשיינים וכיו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים בישראל ואף שימש כשגריר מיוחד של ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין ז"ל, לפיתוח כלכלי והשקעות זרות בארץ.

איש העסקים והאספן רוני דואק ביסס את מעמדו בתחום החברתי ובקידום חקר ושימור העיצוב הישראלי. למעלה מ-15 שנה הוא מוביל את "ציונות 2000 לאחריות חברתית", עמותה ששמה לה למטרה לעשות, לשנות ולהשפיע. מחויבותו הבלתי מתפשרת של דואק לארגון ולערכיו סחפה אלפי מתנדבים ועסקים מכל קצוות הארץ, שהתגייסו לקידום הProjects החברתיים, Communalים וחינוכיים הפועלים במסגרתו.

זיקתו הלאומית והחברתית של דואק באה לידי ביטוי מרתק באוסף הכרזות הנדירות שלו, המלווה את החיים מטרום הקמת המדינה עד להתבססותה של ישראל הצעירה.

תמיכתו המסורה במכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בשנקר מסייעת בשימורה של מורשת העיצוב הישראלית וטיפוח המרכז המוביל בארץ בתחום זה. על כל אלו ועוד, החליט חבר הנאמנים של שנקר להעניק לו תואר עמית כבוד.

התשוקה לאופנה איכותית ומתקדמת, יחד עם תעוזה עסקית ואמונה בכלכלה המקומית, הציבו את גבי ואתי רוטר בצמרת תעשיית האופנה הישראלית.

מה שהחל בתל-אביב של שנות ה-50 כמפעל זעיר לייצור הלבשה, הפך תחת ידיהם לבית האופנה המוביל בארץ, שהצליח לשנות את התפיסה של עיצוב מקומי.

אתי רוטר – בתם של מייסדי "קסטרו", אהרון ולינה – נולדה לתוך תעשיית הטקסטיל והאופנה והחלה את דרכה המקצועית בחברה כבר בשנת 1978. במהלך השנים הקימה סטודיו מקצועי לעיצוב, בו פועלים מיטב מעצבי האופנה, הגרפיקה והטקסטיל בישראל, בהם כמה מבוגרי "שנקר" הבולטים. על תרומתם לחברה, לעיצוב ולאופנה הישראלית, כמו גם על תמיכתם המתמשכת בשנקר, החליט חבר הנאמנים של המכללה להעניק להם תואר עמית כבוד.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר