ללא תוספת סוכר: סטודנטים מהתכנית לתואר שני בעיצוב ישתתפו בסדנת אמן בינלאומית שתוקדש לפירות וירקות

סדנה

ללא תוספת סוכר: סטודנטים מהתכנית לתואר שני בעיצוב ישתתפו בסדנת אמן בינלאומית שתוקדש לפירות וירקות

'"

במרק, בסלט, בסנדוויץ' או בתבשיל: פירות וירקות מהווים חלק בלתי נפרד מהתזונה היומיומית שלנו, אבל מה המאפיינים הנסתרים שלהם ואיך אפשר ליצור באמצעותם אובייקטים מעוצבים ו/אמנותיים? המעצב התעשייתי הבינלאומי פרופ' אקסל קופוס ומעצבת המוצר נעה לרנר יעבירו סדנת אמן ייחודית בתכנית לתואר שני בעיצוב שכולה פירות וירקות, ללא חומרים משמרים! 

תחת הכותרת NO Sugar Added, יחקרו המשתתפים את הפירות והירקות כחומר גלם בטכנולוגיות ובכלים העומדים לרשותם וייצרו מהם התנסויות ודיאלוגים שונים. הסדנה בת ה-4 ימים תחל בסיבוב קניות בשוק הכרמל, משם ימשיכו לתהליך חשיבה, נשנוש ועיצוב אובייקטים הנשענים על הכח והייחודיות הטמונים בתוצרת הטרייה שליקטו.

בסופה של הסדנה יוצגו הפרויקטים המקוריים שייצרו הסטודנטים, כשההנחיה היחידה בנוגע אליהם היא שעליהם לשקף באופן ברור את ה-DNA של הפרי/ירק איתו עבדו.

חוזרים מהשוק, נכנסים למטבח: מתוך פרויקט של תמר מינקוביץ', סטודנטית במחלקה לתקשורת חזותית

פרופ' אקסל קופוס עומד בראש המחלקה לתואר שני בעיצוב באוניברסיטת UDK בברלין, אותה הקים לפני מספר שנים, ובראש המחלקה לעיצוב מוצר. הוא מוביל פרויקטים גדולים ושיתופי פעולה בין האקדמיה לגופים שונים, בהם: משרד החוץ הגרמני ועיריות ברלין, בייג'ין וסידני ועבודותיו זיכו אותו בפרסים רבים. 

במהלך השנים הוצגו עבודותיו של קופוס במוזיאונים ובגלריות נבחרות ברחבי העולם, הוא מרבה להרצות עליהן, לאצור תערוכות העוסקות בתפר שבין אמנות ועיצוב ולכתוב על יחסי הגומלין בין עולמות תוכן אלו. במסגרת ביקורו בשנקר הוא ירצה על עבודתו יוצאת הדופן ועל מחקריו

נועה לרנר – מרצה בתכנית לתואר שני בעיצוב – היא בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר, משם המשיכה לתואר שני ב-UDK בברלין ועבדה בסטודיו עצמאי. הציגה מעבודותיה במוזיאונים ובתערוכות ברחבי העולם והרצתה על פרויקט הגמר שלה בתואר השני – X-Runner – ב-TED.

בראש העמוד: צילום של אחיקם בן-יוסף

rn", #, #'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר