יעל רשף עיצבה את מדי המשלחת הישראלית בתערוכת האקספו בסין

עדכונים

יעל רשף עיצבה את מדי המשלחת הישראלית בתערוכת האקספו בסין

מחלקת ההסברה במשרד החוץ פנתה אל המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר בהצעת שיתוף פעולה בעיצוב לבוש המשלחת הישראלית בביתן ישראל בתערוכת 'אקספו 2010 ' בשנגחאי סין . תערוכת' אקספו תתקיים במהלך 6 חודשים, ועל פי התחזיות עתידים לבקר בה כ -90 מיליון מבקרים. התערוכה תתחיל ב 1.5.10 ותסתיים בסוף אוקטובר 2010.

המחלקה לעיצוב אופנה הכריזה על תחרות בהנחיית רונן לוין, מרצה בכיר במחלקה והשתתפו בה סטודנטים משנים ב' – ד'. ועדת השיפוט שכללה את יפה בן ארי ממשרד החוץ, מר דודי מילשטיין ממנפאואר, שתי אדריכליות ממשרד חיים דותן, ראש המחלקה לעיצוב אופנה לאה פרץ ורחל ברמן-הדרי, מרצה בכירה ומתאמת התחרות.

ההצעה של יעל רשף, שנה ג' נבחרה בשל האופי העתידני שלה, מחד והאלגנטיות, מאידך. את הקולקציה עיצבה רשף בהשראת ההמצאה הישראלית- דיסק און קי, וממראה לוח-אם במחשב ובדיסק און קי פיתחה הדפסות פויל מוכספות, להשגת מראה מודרני ונקי. אומרת רשף: "הניידות של הדיסק און-קי והאפשרות לשימוש בו בכל מקום, היה מקור השראה למערכות לבוש מודולאריות. למשל- השמלה מחוברת במותן בלחצניות כך שיכולה להתפרק ולהתחבר. בעצם, ניתן לחבר פריטי לבוש לגיוון הלבוש ( ווסט עם מכנסיים, או עם חצאית למראה שמלה).
גם הגברים יעטו מדים בקו נקי עם רמיזה לעתידנות, הדפסות קטנות , אביזרים ששאולים מעולם התיקים- רצועות ולולאות.
 
"רציתי להעביר מסר כי ישראל היא מדינה מתקדמת, מודרנית גם מבחינה עיצובית", היא מדגישה.
 
צוות השיפוט מצא כי הקולקציה של רשף מתכתבת בצורה הטובה ביותר עם המסרים שמעביר הביתן הישראלי, שתוכנן ע"י האדריכל חיים דותן ובשיתוף המעצב פרוספר עמיר. הביתן, המשתרע על פני שטח של 1,800 מ"ר, יציג מכלול יכולות והישגים של ישראל תחת הכותרת "Innovation for life". מסר החדשנות המתמדת גובש על ידי צוות חשיבה במשרד החוץ בהתאמה ליעדי מיתוג ישראל ברחבי העולם, בדגש מיוחד על מיצוב ישראל בסין.

חברת מנפאואר היא זו שגייסה את כוח האדם לתערוכה ובסופו של תהליך מיון נבחרו 20 דיילים ישראלים דוברי סינית שיצאו להכשרה מוקדמת בשנגחאי. בהנחיות שלה, ביקשה החברה שהבגדים שישמשו את הדיילים והדיילות יותאמו לצרכי הביתן והגן הסובב אותו וכן לחילופי עונות השנה. חב' מנפאואר העניקה ליעל רשף פרס בגובה 5,000 ₪ על הצטיינותה בעיצוב הקולקציה.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר