כשחוכמה יהודית פוגשת עיצוב מוביל: פרופ' ורדימון נבחר להשתתף בפרויקט של גדולי המעצבים בעולם

עדכונים

כשחוכמה יהודית פוגשת עיצוב מוביל: פרופ' ורדימון נבחר להשתתף בפרויקט של גדולי המעצבים בעולם

"לכל מסע יש יעד נסתר, שגם המטייל אינו מודע לו": משפט החוכמה מעורר המחשבה של הפילוסוף, איש הרוח וההגות היהודי מרטין בובר (1965-1878) שימש השראה לכרזה שעיצב פרופ' ירום ורדימון – דיקן הפקולטה לעיצוב וחתן פרס ישראל – במסגרת פרויקט בינלאומי שמטרתו לשמר ולהעביר את "החוכמה היהודית" של כל הזמנים למען הדורות הבאים.

"את דבריו של בובר העדפתי לראות כשירת הלל למסע ולאו דווקא ליעד", אמר ורדימון והוסיף כי "מצאתי בהם סימנים לעידוד החדווה שבחיפוש נוכח אפשרויות בלתי מוגבלות, בצד ההערכה שאין שליטה בהשגת יעדים מוגדרים". אודות העבודה שיצר הסביר כי "מידת הנחרצות המסומנת בקווים אמביוולנטיים הובילה אותי לתיאור קשת שהתפרקה לקשתות משנה שהגדירו מצבים חדשים היוצרים חוויית מציאות רעננה – המסע עצמו".

פרויקט "Voices&Visions" נולד בהשראת קמפיין אמריקני שהחל בשנות ה-50 תחת הכותרת "הרעיונות הגדולים של האדם המערבי". במשך 25 שנה עיצבו מיטב אמני ויוצרי התקופה כרזות שפיארו ורוממו את חוכמת המערב וזכו לפופולריות רבה.

"לכל מסע יש יעד נסתר": הכרזה של פרופ' ורדימון בעקבות הגותו של בובר

לפני כשנה החליטו אנשי קרן הרולד גרינספון (HJF) ליזום פרויקט כרזות דומה, שיעסוק בחוכמה והגות יהודית.

להובלת הפרויקט נבחר המעצב והבמאי ארנולד שוורצמן, שזכה בשנת 1981 באוסקר על סרטו התיעודי "רצח עם", העוסק בשואת יהודי אירופה.

צוות חשיבה מיוחד גיבש את המובאות שיעמדו במרכז הפרויקט, שהוגשו ל-18 מעצבים יהודים מובילים מרחבי העולם, שהוזמנו להשתתף במיזם ולהעניק להם פרשנות מקורית ואוניברסלית.

ורדימון, מהבולטים והחשובים בתחום העיצוב הגרפי ועיצוב התדמית בארץ ובעולם, שהעמיד דורות של מעצבים, נבחר לעצב כרזה בהשראת הפילוסוף היהודי מרטין בובר.

בובר בביקור ברובע היהודי בירושלים בשנות ה-40 של המאה ה-20 (התמונה ברישיון חופשי)

על ההתמודדות הראשונית עם הפרויקט מספר ורדימון כי "תחילה ביקשתי לפענח והבין למה התכוון בובר ומהן זכויותיי במתן פרשנות צורנית למשפט סגור/פתוח".

מלבד ורדימון השתתפו בפרויקט כמה מהמעצבים הבולטים של ימינו, בהם מילטון גלייזר (שעיצב את אחד הלוגואים המפורסמים של המאה ה-20, I ♥ NY), מייקל פיטרס (שעבד עם "נייקי", ה-BBC וגופים גדולים אחרים), איוון צ'רמייף (שבין היתר עיצב את הלוגו למוזיאון לאומנות מודרנית מודרנית בניו-יורק ומיתג את חברת התעופה "PanAm"), דן ריזינגר ובוב גיל.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר