ניהול, חשיבה מחוץ לקופסה: פיתוח מערכות כלי טייס בלתי מאוישים בתעשייה האווירית לישראל – חזון, תהליכים וחידושים

עדכונים

ניהול, חשיבה מחוץ לקופסה: פיתוח מערכות כלי טייס בלתי מאוישים בתעשייה האווירית לישראל – חזון, תהליכים וחידושים

כלי טייס בלתי מאויישים הפכו בעשורים האחרונים לנכס אסטרטגי רב-ערך: בעיקר לצרכים צבאיים, אך גם ליישומים אזרחיים של שיטור, אבטחה, בקרת תנועה ומחקר מדעי. בשנה שעברה אף הצהיר מנכ"ל ומייסד תאגיד הענק Amazon, כי החברה עובדת על פיתוח מזל"ט שיבצע משלוחים לבית הלקוחות בתוך חצי שעה מרגע ההזמנה.

ישראל הוכרזה בשנת 2013 כיצואנית כלי הטיס הבלתי-מאויישים הגדולה בעולם, עם היקף מכירות של למעלה מ-4.2 מילארד דולר במהלך 8 שנים – ענף אותו מוביל מפעל מל"ט של התעשייה האווירית, הנחשב לאחד המובילים בעולם בתכנון וייצור מערכות אלו.

אילו תהליכים גלובליים ומקומיים אפשרו את התפתחות כלי הטייס החדשניים ללא-טייס וכיצד מתמודדים עם הרגולציות המשתנות והמתעדכנות בימינו? יורם הולצברג – סגן נשיא ומנהל מפעל מל"ט טכנולוגיות – יתארח במחלקה להנדסת תעשייה וניהול ויסקור את התחום המשגשג בתעשייה האווירית.

במסגרת סדרת ההרצאות "ניהול: חשיבה מחוץ לקופסה" יציג הולצברג את פעילות מל"ט והתעשייה האווירית, יסקור את המערכות השונות המפותחות במקום ואת היישומים אותן הן ממלאות ואת תהליכי פיתוח המוצר (NPI). בתוך כך, יעמוד על המתודולוגיות והכלים המשמשים את החברה בהתאם לתקינה הישראלית והבינלאומית, תוך התייחסות למערך הייצור וההרכבה המתבצעים במפעל, המעבר מתכנון לפיתוח וייצור, ניהול תהליכים לוגיסטיים מורכבים וחשיבות השמירה על האיכות.

במל"ט פותחו ברבות השנים מגוון מערכות טייס מתוחכמות, הנבדלות בגודלן, ביכולת הנשיאה שלהן, בזמן השהייה באוויר ובסוגי המשימות שהן מסוגלות לבצע: החל ממערכות מיקרו/מיני-מל"טים, דרך מערכות טקטיות לטווח קרוב וכלה במערכות לגובה ביניים וטווח רחוק. אלו נמצאות בשימוש מבצעי אצל כ-50 משתמשים ב-5 יבשות, שנהנים מהניסיון המבצעי העשיר שנאסף במפעל במשך יותר מ-37 שנה וביותר ממיליון (!) שעות טיסה מצטברות.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר