ילדים, להוציא מחברות ולקפל דפים: פרופ' פול ג'קסון היה אורח הכבוד בכנס בינלאומי בגרמניה להוראה באמצעות אוריגאמי

עדכונים

ילדים, להוציא מחברות ולקפל דפים: פרופ' פול ג'קסון היה אורח הכבוד בכנס בינלאומי בגרמניה להוראה באמצעות אוריגאמי

קיפולים חינוכיים: האמן, היוצר והמעצב פול ג'קסון – מרצה במחלקות העיצוב של שנקר – השתתף בכנס בינלאומי בגרמניה המוקדש להוראה וResearch של קיפולי נייר, אליו הוזמן כאורח הכבוד המרכזי.

פרופ' ג'קסון סקר בהרצאתו את הקורסים השונים שהוא מלמד בשנקר ושיתף את הקהל בחוויות ובתובנות מניסיון ההוראה העשיר שלו באקדמיה. יחד איתו הוזמנה להשתתף בכנס רעייתו מירי – אף היא מומחית באמנות קיפולי הנייר – שסיפרה על השיטה הייחודית שפיתחה ללימוד גיאומטריה לגיל הרך באמצעות אוריגאמי, הפועלת ב-50 בתי ספר וב-120 גנים ברחבי הארץ.

ג'קסון, מאמני הנייר המובילים בעולם, מתמחה בטכניקות של קיפול ובמניפולציה של חומרים שונים ועומד בראש המרכז הישראלי לאוריגאמי. עבודותיו הוצגו בתערוכותs רבות ברחבי העולם, בין היתר בארה"ב, בצרפת ובדרום-קוריאה, והוא משמש כיועץ מומחה לחברות בינלאומיות מובילות.

הכנס מתקיים בפרייבורג זאת השנה ה-9 ברציפות, במהלכן ביסס את מעמדו כאחד החשובים והמובילים בעולם בתחום ההוראה באמצעות אוריגאמי. הוא החל את דרכו כיוזמה עצמאית של מורים ומחנכים – רובם מלמדים מתמטיקה ועיצוב – הנעזרים בטכניקות של קיפולי נייר בשיעורים שהם מעבירים לתלמידים בכל הגילאים, החל מגני ילדים עד לאוניברסיטאות.

שתי ידיים, פעמיים: מתוך עבודת נייר של ג'קסון (יח"צ)

בימים אלו משלים ג'קסון את כתיבתו ועריכתו של ספר מקיף המציג את עבודותיהם של 50 מעצבים המתמחים בטכניקות של קיפולי נייר, בהם גם 3 בוגרי המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר. עד כה פרסם למעלה מ-30 ספרים אודות התחום, האחרון שבהן – ״ממשטח לצורה: טכניקות קיפול למעצבים" – תורגם ל-11 שפות, הפך לרב-מכר ונחשב לפריט חובה בקרב מעצבים ואמנים.

בראש העמוד: סדנת קיפולי נייר שהעביר ג'קסון לסטודנטים לעיצוב אופנה בברלין (יח"צ)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר