תמונות של חולים: תערוכה בעקבות תיאורי עבודות של מאושפזים בביה"ח לחולי נפש בעכו בסוף שנות ה-50

עדכונים

תמונות של חולים: תערוכה בעקבות תיאורי עבודות של מאושפזים בביה"ח לחולי נפש בעכו בסוף שנות ה-50

במסגרת מחקריו אודות התרבות החזותית הישראלית, גילה ד"ר עודד היילברונר – חבר סגל ביחידה ללימודי תרבות בשנקר – קטלוג של תערוכה שנאצרה בשנת 1958 בבית החולים הממשלתי לחולי נפש בעכו. 

עבודות החולים לא הופיעו בפרסום, אלא רק תיאורים מילוליים שלהן לצד פרטים אודות האמנים, בהם ארץ מוצאם, המחלה ממנה סבלו והסגנון בו יצרו.

במסגרת קורס פיסול (בהנחיית סשה סרבר) וקורס ציור (בהנחיית יוני גולד) יצאו סטודנטים משנה ב' במחלקה לאמנות רב-תחומית למסע בעקבות היצירות האבודות: הם קיבלו לידיהם את תיאורי העבודות ויצרו להם פרשנות אישית, תוך התייחסות להקשר בו נוצרו והוצגו.

תמונות של חולים: מתוך הציור של הרן כסלו, סטודנט במחלקה לאמנות רב-תחומית, שיוצג בתערוכה

התוצרים המרתקים יוצגו בתערוכה "תמונות של חולים", שתקדים את יום העיון המחלקתי "חשבון נפש: על שאלת הנפש בתרבות העכשווית".

מהלך הפרויקט שהוביל לתערוכה המסקרנת, למדו הסטודנטים את ההיסטוריה של יחסי הגומלין בין אמנות "גבוהה" ואמנות של אאוטסיידרים – החל ממושגים כמו "אמנות נאיבית", "אמנות פרימיטיבית" ו"ארט ברוט", עד להתעניינות העכשווית המוגברת באמנות של אאוטסיידרים, כפי שבאה לידי ביטוי בביאנלה האחרונה בוונציה (אותה אצר מסימיליאנו ג'וני) ובתערוכה "במעגלים אחרים: אמנים אאוטסיידרים, נאיבים, אוטודידקטים" שהוצגה בשנת 2013 במוזיאון חיפה (אוצרת: רותי דירקטור).

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר