מה הקשר בין תוסף מזון לצינתורים? ד"ר דן לויטוס מהמחלקה להנדסת פלסטיקה פיתח פולימר חדשני מאצות שייסע לשימושים רפואיים מתקדמים

עדכונים

מה הקשר בין תוסף מזון לצינתורים? ד"ר דן לויטוס מהמחלקה להנדסת פלסטיקה פיתח פולימר חדשני מאצות שייסע לשימושים רפואיים מתקדמים

אחד מתוספי המזון הפופולריים כיום הוא אסטקסנטין, הנחשב לנוגד החמצון החזק ביותר בטבע – אף יותר מוויטמין C או ויטמין E. הפופולריות שלו נסקה לאחרונה בעקבות המלצות נלהבות של הרופא-גורו הטלוויזיוני האמריקאי ד"ר מהמט אוז, אבל היא מגובה גם בResearchים קליניים, המוכיחים את יעילותו כנוגד חמצון בעל פוטנציאל אנטי-דלקתי ואנטי-סרטני, ויש הטוענים שהוא גם תורם למניעה או עיכוב של מחלות מוח ניווניות כמו אלצהיימר ופרקינסון ונוגד חיידקים.

מה לתעשיית הפלסטיקה ולתוסף המזון הזה? ד"ר דו לויטוס – חבר סגל המחלקה להנדסת פלסטיקה – מצא כי ניתן לחבר את יחידות האסטקסנטין  זו לזו, בדיוק כפי שמחברים כל חומר אורגני אחר, ופיתח ממנו פולימר (שרשרת ארוכה המורכבת חוליות חוליות של חומר אחד) בשם "פוליאקסקסנטין". כשחומר זה נכנס לגוף, הוא מתחיל להתכלות ומתפרק למולקולות אסטקסנטין פעילות.

מסטנטים לצנתונים עד לשתלים לשחזור שד: האצות הייחודיות מהן פיתח ד"ר לויטוס את הפולימר החדשני

הפולימר מבוסס האצה של לויטוס חזק מספיק כדי ליצור סטנט – כלי חדשני המשמש בצינתורים – שיחזיק את עורקו של חולה הלב פתוח. בהיותו מתכלה הוא משחרר חומר פעיל המונע גדילת תאים עליו, מה שמהווה פתרון לאחת הבעיות הקשות בטכנולוגיות הקיימות. הסטנט החדש אינו מצופה בתרופה, כפי שנעשה היום, אלא מכיל אותה באופן אינטגרלי מתוך תוסף המזון אסטקסנטין ממנו הוא עשוי.

"אנחנו יודעים שהוא מתפרק ישירות לחומר הפעיל המועיל והלא מסוכן", אומר ד"ר לויטוס: "כבר היום משתמשים בו בזריקה תת-עורית או בעירוי תוך ורידי ללא בעיות, ולא רק בבבליעה. לא כדאי לקחת נוגד חמצון במינונים מופרזים, אבל במינון רגיל אין בכך שום בעיה"

האסטקסנטין אינו נפוץ בפירות ובירקות שאנו אוכלים, והוא מופק מאצות אדומות ייחודיות, שרק בתנאים של עקה ואיום מפרישות את החומר האדום כמנגנון הגנה. בעלי חיים הניזונים מהן, כמו הפלמינגו או דגי הסלמון, מקבלים מהן את הצבע הוורוד ובארץ מייצרים אותו מאצות המגודלות בקיבוץ קטורה.

"את התכונות של החומר המפולמר אנחנו עדיין לומדים, וכרגע חוקרים את התנהגותו בנוכחות של תרביות תאים", מעיד לויטוס ומסביר כי ניתן להוסיף אותו גם לשתל המשמש לשחזור שד. התפרקות החומר בתוכו (באופן שאינו משנה את צורתו) עשויה לעזור במניעת הישנות של סרטן. כיוון נוסף שכבר נמצא בבדיקה, בשיתוף אחד מבתי החולים המובילים בארץ, הוא שילוב החומר במוצרי חבישה, כדי לעודד ריפוי של הפצעים ולמנוע זיהומים חיידקיים.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר