צהריים בשנקר: פרופ' ג'ון מיטאני על מסורת קיפולי הנייר היפנית ועל שימוש בטכניקות ממוחשבות מול אלו הקלאסיות

עדכונים

צהריים בשנקר: פרופ' ג'ון מיטאני על מסורת קיפולי הנייר היפנית ועל שימוש בטכניקות ממוחשבות מול אלו הקלאסיות

מקיפולי נייר מסורתיים בני מאות שנים עד לעיצובים ממוחשבים ומתוחכמים: איך השתנתה אמנות האוריגאמי הקלאסית ברבות השנים ומה ניתן לעשות איתה באמצעות תוכנות מחשב מתקדמות? 

פרופ' ג'ון מיטאני מאוניברסיטת Tsukuba ביפן יתארח בסדרת ההרצאות "צהריים בשנקר" ויספר על טכניקות של עיצוב, קיפול ויצירה בין עבר להווה. מיטאני הוא פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת Tsukuba ביפן, המתמחה בגרפיקה ממוחשבת. הוא חוקר כלים ממוחשבים ליצירת צורות תלת-ממדיות במחשב ופיתוח מספר תוכנות ליצירת דגמי אוריגאמי חדשניים.

במחקר לדוקטורט הצליח פרופ' מיטאני לשלב יצירה בנייר ובמדעי המחשב ולאחר השלמתו גילה את קסמי האוריגאמי והחל להתמחות בהיבטים שונים של אמנות זאת. התוכנות שפיתח מאפשרות לשרטט תרשימי קפלים, לתכנן גיאומטריה סיבובית מפיסות נייר בודדות ולהדפיס ערכות תואמות עם חריצים לקיפול מדוייק. 

פרופ' מיטאני הגיע לישראל כאורח הכבוד של כנס האוריגאמי הבינלאומי ה-7 בירושלים, אותו מוביל המרכז הישראלי לאמנות האוריגאמי. האמן, היוצר והמעצב פול ג'קסון – מרצה במחלקות העיצוב של שנקר, העומד בראש המרכז – יפתח את ההרצאה ויציג את עבודתו הייחודית של מיטאני. 

  • הרצאה תלווה בהדגמות אוריגמי: המשתתפים לשלם 20 ש"ח עבור ערכה לשימוש.

בתמונה הראשית: מעבודותיו הממוחשבות של פרופ' מיטאני (יח"צ)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר