צהריים בשנקר: למה היפנים משתגעים על ואן-גוך והחמניות שלו ומה הקשר לגלגול נשמות? ד"ר סיגל גליל תספר על פולחן האמנות של המזרח הרחוק

עדכונים

צהריים בשנקר: למה היפנים משתגעים על ואן-גוך והחמניות שלו ומה הקשר לגלגול נשמות? ד"ר סיגל גליל תספר על פולחן האמנות של המזרח הרחוק

מפסגות הרים קדושים, דרך מצבות בבתי קברות עד לגורדי שחקים מפוארים: הערצתם של היפנים את יצירותיו של ואן-גוך הפכה עם השנים לפולחן חסר תקדים, החוצה זמנים, תרבויות, יבשות ותפיסות.

את "סינדרום ואן גוך" של היפנים ניתן לפגוש לא רק במוזיאונים ובגלריות יוקרתיות, שהוציאו סכומי עתק על יצירותיו וזעזעו את שוק האמנות העולמי, אלא גם בשלל מקומות מפתיעים: באתרים קדושים, בשדות פורחים, במבנים ישל תאגידי ענק, ברחובות ובחוצות הערים, בפארקים ובגני הנצחה אקזוטיים ואפילו בגינות פרטיות. יתר על כן, אמנים יפנים רבים הקדישו לגאון ההולנדי מקום של כבוד: על מסכי הקולנוע ובימות התיאטרון, כציטוטים, חיקויים והדהודים בזירות יצירה שונות וכמקור השראה מרכזי בשדה התרבות. 

שדה פרחים של ואן-גוך (1888): יצירה המצויה במטרופוליטן בניו-יורק

אז מה הקשר בין האיש שצייר חמניות לבין בני ארץ הסמוראים והגיישות? ד"ר סיגל גליל – חוקרת רב-תחומית, העוסקת בקשרים בין אמנות, פילוסופיה, תרבות יפן, עסקים ותקשורת – תתארח בסדרת ההרצאות "צהריים בשנקר" ותספר על פולחן ואן-גוך ביפן, על הקשר בין עולם העסקים לעולם האמנות, "אסתטיקת הפרח" והשפעת מלחמת העולם השנייה. 

גליל היא בעלת שני תארי מאסטר מהאוניברסיטה העברית בירוןשלים – בפילוסופיה ובמנהל עסקים – והתמתחה בלימודי יפן ותולדות האמנות במחקרה לדוקטורט. היאלימדה באוניברסיטאות המובילות בישראל קורסים על ואן גוך והאימפרסיוניסטים, על תרבות חזותית ביפן ותקשורת. סדרת ההרצאות שלה "ואן גוך – דיוקן של גאון ציור" זכתה להצלחה רבה בקרב הקהל ובתקשורת. בימים אלו היא מסיימת את כתיבת ספרה המוקדש לרשמי מסעה בעקבות ואן גוך והאימפרסיוניסטים ביפן, צרפת, בלגיה, הולנד וישראל.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר