על חורבות המוזיאון הלאומי: כנס בינלאומי על יחסים המוזיאון ומדינת הלאום

עדכונים

על חורבות המוזיאון הלאומי: כנס בינלאומי על יחסים המוזיאון ומדינת הלאום

בעידן הגלובליזציה, נדמה כי תפקידו של המוזיאון הלאומי תם ונשלם: ממוסד סמכותי ומאחד, ששואף לייצג את ייחודו ההיסטורי והתרבותי של עם, מתפרק מוסד המוזיאון לאינספור מוזיאונים "סקטוריאליים" המייצגים אינטרסים כלכליים פרטיים ועירוניים.

מ"היכל מוזות" הנטוע בהיסטוריה, הפך המוזיאון של ימינו לבזאר בידורי סתמי, לשוק המוני וחסר ייחוד המשתכפל פה ושם, כמו השלוחה המתוכננת של מוזיאון הלובר באמירות אבו-דאבי, השלוחות של מוזיאון הגוגנהיים בבילבאו, לאס וגאס, ברלין, סניפי מוזיאון הרמיטג' בלונדון ולאס וגאס וכו'.

הכנס הבינלאומי ה-6 של פורום שנקר לתרבות וחברה יפנה מבט ביקורתי כלפי תפקידו של המוזיאון בכינון ובתחזוקה של זהויות לאומיות ויבחן מודלים מוזיאולוגיים בינלאומיים המציעים גישות תיאורטיות ומקצועיות אלטרנטיביות לדרכו של המוזיאון בתרבות העכשווית.

תחת הכותרת "על חורבות המוזיאון הלאומי", יעסקו בהיבטים שונים של התחומים מוזיאולוגים, אוצרים וחוקרי תרבות בולטים מרחבי העולם. 

ישתתפו בכנס:

  • פרופ' אירית רוגוף (Irit Rogoff): חוקרת תרבות חזותית ממכללת גולדסמית, אוניברסיטת לונדון, שתסקור את משבר המוזיאון בעידן הטרנס-לאומי ואת האתגרים העומדים בפני המוזיאון לאחר שנשללו ממנו המיתוסים אשר כוננו אותו והקנו לו את מעמדו המיוחד.
  • כריסטופר וילק (Christopher Wilk): אוצר בכיר במוזיאון ויקטוריה ואלברט, לונדון, שירצה על פרויקט "הגלריות הבריטיות" של מוזיאון ויקטוריה ואלברט – פרויקט שפותח בהנהגתו בין השנים 1995-2001, תקופה בה שאלת הזהות הבריטית הייתה נתונה לדיון ציבורי סוער בחוגי האקדמיה, הפוליטיקה והתקשורת.
  • ד"ר קארלס גוארה (Carles Guerra): אוצר מברצלונה, שיבחן את המוזיאון הקטלוני בברצלונה כמקרה מבחן למתח האידיאולוגי שבין מוזיאון לאומי ספרדי למוזיאון שמבטא את הייחוד התרבותי של קטלוניה.
  • ד"ר אדם מזור (Adam Mazur): היסטוריון, אוצר ומבקר אמנות המתגורר בוורשה, פולין. הרצאתו תעסוק במגמה הלאומית-ימנית בפולין הבאה לידי ביטוי בשיקום המוזיאון הלאומי-הפולני כמנוף לבניית זהות לאומית וכתגובת נגד לרב-תרבותיות והאיחוד האירופאי.

הכנס "על חורבות המוזיאון הלאומי" יתקיים בשיתוף איגוד המוזיאונים ואיקו"ם ישראל. הכניסה חופשית – לא נדרשת הרשמה מוקדמת!

בראש העמוד: מוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון (צילום: Nick Garrod, Flickr – ברישיון שיתופי)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר