Research בנושא אפקט בראון-ביפלד שערכו אנשי סגל המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה פורסם ב-Journal of Electrostatics

עדכונים

Research בנושא אפקט בראון-ביפלד שערכו אנשי סגל המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה פורסם ב-Journal of Electrostatics

בשנת 2006 הנחו ד"ר ראובן ינקונסקו וד"ר משה מודריק מהחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה את פרויקט הגמר של דניאלה זוהר, בו ביקשה לבחון את האפקט האלקטרוסטטי המוכר בשם Brown-Biefeld .

אפקט זה התגלה בשנת 1920 על-ידי ד"ר פאול אלפרד-ביפלד משווייץ ועוזר הResearch שלו תומאס טאונסנד-בראון האמריקני מהותו ביצירת כוח עילוי על קבל אסימטרי.

מקור האפקט לא הובן, ובמשך השנים ניסו ליחס אותו לאנטי-גרביטציה, עיקום המרחב ועוד. כמו כן, היו ידיעות סותרות לגבי קיום או אי-קיום האפקט בריק, כמו גם לגבי כיוון הכוח וכו'. רק בשנתיים האחרונות מעבדות Research התחילו ליחס את האפקט לרוח יונים, אך כמעט לא נכתבו על זה עבודות מדעיות.

אז מה זה אפקט בראון-ביפלד?

הפרוייקטנטית דניאלה זוהר מדדה ושיחזרה את האפקט ומצאה שהכוח תמיד בכיוון האלקטרודה הדקה, כמו גם שהכוח הרבה יותר גדול כאשר האלקטרודה הדקה חיובית.

לאחר סיום לימודיה במחלקה, המשיכו ינקונסקו ומודריק בעבודה תיאורטית וניסיונית וחישבו את הכוח כתוצאה מרוח יונים כפונקציה של פרמטרי הקבל.

ההשוואה בין התוצאות הניסיוניות והחישוביות הייתה מוצלחת, כך שהResearch התקבל כמאמר מלא ביולי 2011 בכתב העת היוקרתי Journal of Electrostatics .

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר