קורס עיצוב תצוגה תשע"ה: חלון הראווה של נלי בנימין

עדכונים

קורס עיצוב תצוגה תשע"ה: חלון הראווה של נלי בנימין

במסגרת קורס עיצוב תצוגה במחלקה לעיצוב תכשיטים, מתנסים הסטודנטים משנה ד' בתכנון, עיצוב והקמת חלונות ראווה עבור עבודותיהם האישיות ואנחנו מלווים אותם בתהליך החשיבה והיצירה:

נלי בנימין // שנה ד' // סמסטר א', תשע"ה

חלון הראווה שעיצבתי צמח מתוך התבוננות בתכשיטים שלי וחיפוש אחר העיקרון המייחד, מאפיין ומייצג אותם. זיהיתי בהם ממד אורגני, המושג באמצעות שימוש מתמיד בקווים (יחידים או מרובים), טקסטורות, ריבוי של פרטים קטנים בעבודת יד ושילוב של חומרי גלם שונים עם צורפות קלאסית. אלו מהווים את השפה העיצובית שלי, שהנחתה אותי במלאכת התכנון של הפרויקט.

התכשיטים שאני יוצרת נולדים לרוב בתהליך אינטואיטיבי וטבעי, לרוב ללא תכנון מוקדם ועם הרבה חיבור לחומר. חשוב לי לעניין, לרגש את עצמי ולחפש השראות שמרתקות אותי בכדי לחשוף את עולמי הפנימי.

קווים, טקסטורות, פרטים קטנים ושילוב חומרים: התכשיטים של נלי אברהם (יח"צ)

בתהליך היצירה אני אוהבת לעבוד עם חומרים חדשים, ליצור אותם משילובים שונים ולצרוף אובייקטים בשפה אישית.

בכדי שחלון הראווה שלי ייצג תפיסות אלו ויאפשר לעמוד על הקו העיצובי שלי, בחרתי להציג את התכשיטים דרך הרישומים שלי, המאפיינים אותי ואת האובייקטים שאני יוצרת, כמו גם את תהליך העבודה. 

הרישומים של נלי בנימין: משקפים את השפה האישית שלה (יח"צ)

הרעיון שהנחה אותי בגיבוש התצוגה היה להתמקד בפרטי החיבור בין התכשיטים לחלון הראווה.

מיקמתי כל תכשיט עם מחבר משלו (העשוי חוט מתכת) ופרט המקשר בינו לבין הבדים שעליהם הרישומים שלי. כך זה נראה מקרוב:

מיקוד בפרטי החיבור בין התכשיט לחלון (יח"צ)

אופן סידור הפריטים וההתייחסות אל כל אחד מהם בנפרד, כמו גם האינטרקציה ביניהם, יוצרים תחושה כי הם מרחפים בתוך חלון הראווה. 

כך נראית הסקיצה האחרונה לקראת הקמת החלון בזמן אמת:

התכשיטים "מרחפים" במרחב החלון לצד הרישומים (יח"צ)

  • איך יראה חלון הראווה של נלי בנימין? בואו להגשות הפתוחות ביום רביעי, ה-10.12, בשעה 19:30 (קומת הכניסה של בנין פרניק, אנה פרנק 12), ותוכלו להתרשם מהפרויקט ולשמוע על תהליך העבודה המלא.
whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר