שלושה חברים בוגרי שנקר מהמחלקה לתקשורת חזותית ייסדו את הסטודיו "מתנס אינטראקטיב"

עדכונים

שלושה חברים בוגרי שנקר מהמחלקה לתקשורת חזותית ייסדו את הסטודיו "מתנס אינטראקטיב"

המתנ״ס שהקימו עודד בביוף, ערן להב ויונתן בן כנען, אינו מהסוג שבו מבלים עם חברים אחר הצהריים בחוגים, אך הוא משמר משהו מהרוח ההיא. סטודיו ״מתנס אינטראקטיב״ שהקימו השלושה הוא סטודיו לעיצוב שמקימיו הם מעצבים בוגרי שנקר וחברים מאז ילדותם בבאר שבע. הנינוחות שבה השלושה מגלגלים שיחה העוברת מהאחד לשני, משלימים סיפורים וצוחקים, משקפת את עברם המשותף, שנמשך גם אל ההווה. גם ההתנהלות הלא פורמלית בסטודיו- לבן ונקי עם זריקות צבע בדמות ספרי עיצוב ופסלוני דמויות מעוצבות מזכירה קצת מתנ״ס. אף שמתברר שלא לכך התכוון המשורר בבחירת השם.

"חשוב לנו לשדר משהו בגובה העיניים, ישראלי ומקומי״, אומר בביוף, ״בעולם האינטראקטיב יש הרבה יוהרה ונטייה לדבר בטרמינולוגיה מקצועית המובנת רק למעצבים, שכולה באנגלית. זה פלצני ומקשה על ההבנה של הלקוחות, לכן בחרנו בשם עברי וישראלי. חשוב לנו לשמר על הפשטות הזו גם בעבודה. אנחנו מדברים עם לקוחות במלים פשוטות וברורות, ולא כותבים הצעות באנגלית, למרות שזו הנורמה".

השלושה הכירו בתיכון ומצאו את עצמם ביחד גם במכללת שנקר שם נרשמו ללימודי תקשורת חזותית, ולאחר הלימודים החלו לעבוד, בנפרד, כפרילנסרים. באחד המפגשים החברתיים בין השלושה העלה להב את הרעיון לאחד כוחות ולעבור לעבוד בחלל משותף. ״חשבתי על זה שכולנו עובדים לבד בבית וחסרה לנו תקשורת עם אחרים. חסר לנו גם מקום לפגוש בו לקוחות, ואנחנו ממילא מתייעצים ועוזרים אחד לשני גם בעניינים מקצועיים״. הרעיון התקבל.

השלושה החליטו לשכור חלל משותף, אך להמשיך לעבוד בנפרד כל אחד על הProjects שלו. ״כל אחד שמר על העוסק מורשה שלו, והחלטנו שנעשה במשך שנה פיילוט שלאחריו נחליט אם עוברים לעבור יחד בעסק משותף״, אומר בן כנען. ״זה כמו לעבור לגור יחד לפני שמתחתנים״, מוסיף בביוף, שהתנסה בעבר בעסקים משותפים עם חברים שלא צלחו דבר שפגע גם בחברות. לפני שנה וחצי שכרו השלושה חלל בהשקעה ראשונית של כ־50 אלף שקל מהון עצמי של שלושתם. תחת קורת הגג החדשה הם גם החלו לפתח Projects יחד, ולמרות שקבעו כי תקופת הניסיון תימשך שנה, כבר לאחר חצי שנה ראו כי טוב והחליטו להיכנס לשותפות בעסק. במסגרת העבודה המשותפת יצרו השלושה דפוסים המסייעים להם לנהל את הסטודיו ולשמור על החברות.

כעת עומדים השלושה בפני הרחבת העסק. ״בחודש הקרוב, כשהחלק החדש יהיה מוכן, נצטרך לשכור לפחות עוד שני עובדי אדמיניסטרציה״, הם מסבירים, ״והכיוון שלנו הוא להמשיך לגדול ולגייס גם עוד מעצבים״.

 

איך לגדול נכון היא השאלה שנמצאת עכשיו על סדר היום של העסק.

 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר