צועד כל הדרך להצלחה: מנשה בן-יוסף, מעצב הנעליים של המותג Hunter ובוגר המחלקה לעיצוב אופנה, סיפר לסטודנטים על המסלול שעבר

עדכונים

צועד כל הדרך להצלחה: מנשה בן-יוסף, מעצב הנעליים של המותג Hunter ובוגר המחלקה לעיצוב אופנה, סיפר לסטודנטים על המסלול שעבר

מגפי הגומי המעוצבים של חברת Hunter הפכו בשנים האחרונות לסמל של אורבניות אופנתית, חדשנית וחובקת עולם. מקייט מוס ועד קייט מידלטון, משרה ג'סיקה פרקר עד לינדזי לוהן – עולם הזוהר אימץ את המותג הוותיק והמגושם למראה, שזכה במהירות לעדנה טרנדית, צעירה וסקסית. 

מנשה בן-יוסף – מעצב קו ההנעלה של המותג ובוגר המחלקה לעיצוב אופנה – התארח במחלקה בה למד וממנה צמח, נפגש עם סטודנטים משנה ג' וסיפר להם על המסלול המרשים שעבר ממרכז רמת-גן לצמרת האופנה הבינלאומית. 

"הצמתים, הרגעים וצירופי הנסיבות שהובילו אותי לתפקידי הנוכחי ב-Hunter, לימדו אותי שתמיד חשוב לזהות הזדמנויות ולדעת להתגמש", סיפר בן-יוסף והוסיף כי "הכי חשוב זה לא לוותר, להתעקש, לנסות ולהגשים את החלומות, כי בסופו של דבר מצליחים". 

מנשה בן-יוסף ובת זוגו שאנון: "עדיין מתגעגע לחיים בישראל" (יח"צ)

הרומן הבינלאומי של בן-יוסף החל עם בחירתו לתכנית היוקרתית למעצבים מבטיחים של תאגיד האופנה Pentland, המחזיק במותגים בינלאומיים מובילים, בהם: Speedo, Lacoste, Kickers ו-Ellesse. "בדיוק סיימתי את תקופת הלימודים בשנקר והתחלתי לעבוד ברשת "Golf", שיחזר בן-יוסף: "ופתאום נבחרתי מבין עשרות מועמדים מוכשרים להשתתף בשנת התמחות בחממת המעצבים היוקרתית בלונדון".

במשך כ-9 חודשים עסק בן-יוסף בעיצוב ופיתוח Projects למותגי החברה, משם "נחטף" לשמש כמעצב נעליים בצוות של Lacoste. "בהתחלה חשבתי לעצמי: אני? מעצב נעליים? הרי הגעתי מתחום האופנה!", נזכר בן-יוסף בחיוך בשנתו הראשונה בלונדון: "אבל מהר מאוד הבנתי שיהירות לא תוביל אותי רחוק ושרבים חולמים להגיע למקום אליו נקלעתי". במהרה הוא בלט ביכולות שהפגין, עיצוביו זכו להערכה רבה ובראשית שנת 2009 הוא מונה למעצב הנעליים של Hunter המתחדשת. 

לא רק מגפי גומי: דגמי 2015 של נעלי האנטר (יח"צ)

ההיסטוריה של Hunter החלה בשנת 1856, אז הגיע לסקוטלנד היזם האמריקני הנרי לי נוריס וייסד את "חברת הגומי של צפון-בריטניה", שם ייצר מגפי גומי ומוצרים לתעשייה בטכניקת הגיפּוּר החדשנית שפותחה באותם הימים. בשתי מלחמות העולם שליוו את המחצית הראשונה של המאה ה-20, גוייסו מאות עובדים למפעל של נוריס, שהחל לייצר מסביב לשעון מאות אלפי זוגות מגפיים ללוחמים בחזית. 

"התהליך שעברתי ב-Hunter מעניין במיוחד, מאחר שליוויתי את הפיכת החברה למותג", אומר בן-יוסף "מול הגישה של מעצבים רבים בתחילת דרכם, שנלחמים להשתלב במותגי-על גם במחיר "עבודת פרך", מתוך הנחה שמשם יבססו את מעמדם איפשהו באמצע, אני צמחתי מלטה עם המותג והפכתי לחלק ממנו". 

על המסלול המהיר להצלחה: דגמי החורף החדשים של האנטר (יח"צ)

בפבואר הקרוב ישתתף בן-יוסף בפעם השלישית בשבוע האופנה הבינלאומי של לונדון, שם יציג את הקולקצייה החדשה של מגפי Hunter. למרות שעבורו מדובר כבר בסוג של שגרה, הוא מודה שהמעמד עדיין מרגש אותו: "לא משנה כמה פעמים אמצא את עצמי משוחח עם אוישות כמו סטלה מקרטני, טום פורד או אלבר אלבז, אני עדיין עוצר מדי פעם ובודק שזה אמיתי". 

בן-יוסף, שהגיע לביקור בישראל לקראת נישואיו לשאנון, אותה הכיר ב-Hunter, נעתר בשמחה להזמנתה של רחל ברמן-הדרי – חברת סגל בכירה במחלקה לעיצוב אופנה – לפגוש את הסטודנטים שלה: "כשהבטתי בהם, יכולתי לראות את עצמי לפני מספר שנים – קצת אחרי השוק של שנים א' וב' ורגע לפני הטירוף של פרויקט הגמר והיציאה לחיים האמיתיים", אמר בתום המפגש המרגש.

"היה חשוב לי להגיד לסטודנטים עד כמה הם בני מזל ללמוד בשנקר", מדגיש בן-יוסף: "לאורך השנים נתקלתי בבוגרים רבים ומוכשרים של בתי הספר הטובים בעולם לעיצוב אופנה, אך ללא כל-ספק יכולותיהם של יוצאי שנקר עולות עליהם פי כמה וכמה".

אחרי שמונה שנים בלונדון, עבודה קשה והצלחה בינלאומית, בן-יוסף מודה שהוא מתגעגע לפעמים לישראל, אך יודע שטרם הגיע לפסגת שאיפותיו: "אני מאמין בלחיות את החלום, להמשיך ולחתור להישגים, לנסות, להתעקש ולהגיע לאן שרוצים", הוא מסכם.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר