מדברות על שלום: פרויקט משותף של פרופ' דגנית שטרן-שוקן ודניאלה שריה בוחן את המציאות הישראלית לאחר 50 שנות כיבוש

עדכונים

מדברות על שלום: פרויקט משותף של פרופ' דגנית שטרן-שוקן ודניאלה שריה בוחן את המציאות הישראלית לאחר 50 שנות כיבוש

חמישים שנה חלפו ממלחמת ששת הימים, ששינתה ללא הכר את פניה של מדינת ישראל. מה קרה לנו מאז 1967 וכיצד השפיעה פעולת הכיבוש ה"זמנית" על מציאות חיינו? פרופ' דגנית שטרן-שוקן – : מרצה בכירה בתכנית לתואר שני בעיצוב ובמחלקה לעיצוב תכשיטים – והבוגרת דניאלה שריה חברו לפרויקט משותף של דו-קיום בצורה ובחומר, שיוצג בתערוכה הקבוצתית "חמסין". תחת הכותרת "אני למשל", הן יצרו יצרו סדרת אובייקטים המתערבבים, מתחברים ומחברים: בין גוף לגוף, בין אדם לאדם, בין עם לעם.

"העבודה בוחנת את הגוף כ"מקום", כמרחב פעולה, המבקש לשאת על עצמו ערכים ואמונות ששונים ואף סותרים את חוקי השטח בו הוא חי", מספרות שטרן-שוקן ושריה על יצירתן: "מצד אחד, הסיכות משתלטות על הגוף, כובשות ומסמנות אותו, אך מצד שני הן מגנות עליו ומאפשרות לו להביע דעה, מחאה ודו-קיום".

תקווה של שלום: פרופ' דגנית שטרן-שוקן ודניאלה שריה עם הפרויקט שיצרו (יח"צ)

הפרויקט של שטרן-שוקן ושריה מבוסס על סדרת סיכות עגולות בצבעי אדום, כחול, שחור, ירוק ולבן, עליהן כתובים משפטים קצרים ואופטימיים. האמירות המוצעות פשוטות ונהירות, אך אינן מובנות מאליהן, בכך הן מהוות מעין "אבנים טובות", המבטאות מסר של תקווה, אחדות ושלום ומזמינות להכיר ולראות את האחר. 

התערוכה "חמסין" מציגה את קולותיהם של 23 אמנים יהודים וערבים כפי שהם רואים את העבר, קוראים את ההווה ומדמיינים את עתידה של ישראל. העבודות, שנוצרו בדיאלוג בין זוגות יוצרים מתחומים שונים, מציגים מגוון היבטים של הכיבוש הישראלי בשנת 2017, בהם: פליטות, משמעותו של בית וחברה בחרדה. 

מסר של תקווה: הפרויקט של פרופ' שטרן-שוקן ושריה (יח"צ)

פרופ' דגנית שטרן-שוקן היא צורפת ומעצבת תכשיטים בינלאומית, שעבודותיה הוצגו בתערוכותs יחיד וקבוצתיות בארץ ובעולם. הקימה את המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר ועמדה בראשה במשך 9 שנים, לאחר מכן כיהנה כראש התכנית לתואר שני בעיצוב. דניאלה שריה סיימה בהצטיינות את התכנית לתואר שני בעיצוב, קודם לכן השלימה תואר ראשון במחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר. 

  • התערוכה "חמסין" תוצג בין ה-20.05-30.06 במרכז האמנות המשותף בגבעת חביבה. שעות פתיחה: ימים א'-ה' – 16:00-09:00, שישבת – בתיאום מראש. אירוע פתיחה חגיגי בהשתתפות האמנים יתקיים ביום שבת, ה-20.05, בשעה 11:30
whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר