חוקרים מהמחלקה להנדסת פלסטיקה פיתחו חומרים פולימריים המדמים את שריר הלב ויובילו מהפכה בתחום הכירורגי והResearchי

עדכונים

חוקרים מהמחלקה להנדסת פלסטיקה פיתחו חומרים פולימריים המדמים את שריר הלב ויובילו מהפכה בתחום הכירורגי והResearchי

שומרים על הלב: Research משותף של ד"ר אנה דותן ופרופ' עמוס אופיר – חברי סגל המחלקה להנדסת פלסטיקה – הוביל לפריצת דרך משמעותית בשיטות הטיפול בשריר הלב.

במסגרת הResearch, שהתבצע בשנתיים האחרונות בשיתוף חברת Biosense Webster, פיתחו ד"ר דותן ופרופ' אופיר חומרים ומודלים פולימריים המדמים התנהגות מכנית/פיסיקלית/וביו-כימית של רקמת שריר הלב (Tissue Equivalent Materials – TEM). הם יסייעו לשיפור ודיוק תהליכים כירורגיים ברפואת הלב, כמו גם למטרות Research ופיתוח מיכשור רפואי חדשני.

הטכנולוגיה הייחודית מבוססת על יצירת תשתית פולימרית סינטתית, המתנהגת כמערכת ביולוגית לכל דבר ומגיבה לפעולות כירורגיות (המבוצעות באמצעות קטטר ל"אבלציה תרמית") באופן המאפשר לרופא-כירורג תחושה ממשית של עבודה עם רקמה חיה.

בתהליך מורכב של בנייה ותיסוף מרכיבים מגיבים-תרמית (שהועברו בהמשך לשימוש מעשי של כירורגים ומפתחים בחברת BW), פותחו ויוצרו במעבדות המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר מודלים הידרוג'ליים בצורת משטחים קובייתיים עבים יחסית. אלו דומים לתכונות של רקמת שריר לב חיה מבחינת ערכי ויסקו-אלסטיות, מוליכות חשמלית, קיבוליות חשמלית, קיבול חום, תכולת מים, מלחים ורמת חומציות (PH). 

במסגרת הResearch פותחה גם טכנולוגיה חכמה להדמיה תרמו-כרומית של שינוי עוצמת הצבע/גוון של הרקמה המדמה את שריר הלב בתגובה למעבר טמפרטורה בזמן אמת, תוך כדי פעולה כירורגית של ה"אבלציה התרמית". באופן זה יכול הרופא הכירורג להתאמן ולכייל את מכשירי עבודתו על מודל "דמה" (לפני הפעולה האמיתית), ובכך להקנות יכולת דיוק גבוהה ביותר בפעולה האמיתית בחדרי הלב, עם צמצום ניכר בפגיעות הלוואי העלולות לקרות במהלכה.

בראש העמוד: צילום של Leandro Ciuffo, Flickr – ברישיון שיתופי

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר