צעצועים בהשראת אמני קרקס

עדכונים

צעצועים בהשראת אמני קרקס

"שמש עולה, יורד גם הליל, אך הליצן ממשיך וצוהל". שיר הליצן המוכר לכולנו, עוסק בקונפליקט הקלאסי של הליצן בעודו מדוכא מתלאות החיים אך הוא חייב להמשיך לחייך ולהצחיק, ליצנים מפורסמים איבדו את שפיות דעתם בעודם מקפצים על החבל, מחייכים לקהל ומצחיקים אותו עד דמעות.

צעצועים בהשראת אמני קרקס עוצבו במסגרת פרוייקט משותף במחלקות לעיצוב תעשייתי ועיצוב גרפי (התמחות איור) במסגרת קורס "עיצוב צעצועים" בהנחיית יואב זיו, מרצה במחלקה לעיצוב תעשייתי ומומחה לעיצוב צעצועים ומירה פרידמן, מרצה במחלקה לעיצוב גרפי ומאיירת נחשבת. כבסיס לגיבוש הרעיונות ערכו הסטודנטים Research מעמיק שבו חשפו את הקונפליקטים והרבדים הרגשיים העמוקים והרעיונות המנוגדים המלווים את עבודתם של אנשי הקרקס.
יואב זיו מסביר "שחררנו את הסטודנטים מהתחשבות באילוצים מסחריים מתוך רצון שיתמקדו ברעיונות ובאסתטיקה. שיקולי חומר, מחיר וערוצי הפצה לא השפיעו על עיצוב הצעצועים. התוצאות הן צעצועים קסומים עם ערך משחקי גבוה".

 בין העבודות ניתן למצוא:

בתוך ליצן, בתוך ליצן – עיצוב: מורן אלחלל (עיצוב תעשייתי) ועינת אמיר(עיצוב גרפי).
הפנים הרבות של דמות הליצן באות לידי ביטוי בצעצוע מפתיע ומרגש. כל ליצן מחביא בבגדיו ליצן נוסף קטן יותר, כל שכבת בגדים המוסרת נרכסת בצידו השני של הליצן ומייצרת מערכת ביגוד בגבו של הליצן. לצידו השני של ראש הליצן מחוברת מראה ממנה משתקף מבטו של הילד המביט בבובה.

פליפו- עיצוב: יבגני אונוצ'ין (עיצוב תעשייתי) ואנטולי פישגנג (עיצוב גרפי).
דמותו מלאת הניגודים של ליצן הקרקס מהווה מקור השראה לזוג הבובות המנוגדות זו לזו. שמחה ועצב, גלוי מול נסתר השזורים יחדיו.

הכרוז- עיצוב: רן כהן (עיצוב תעשייתי) וגל שקדי (עיצוב גרפי).
בובת עץ בדמות גרוטסקית של כרוז הקרקסים ב"פריקשואו". בקצוות ידיה, רגליה וראשה של הבובה יש מחברים המתחברים לגופה העגול בוריאציות שונות המאפשרות תנועות "גמישות". המשתמש יכול להעמיד את הבובה על רגל אחת, על היד או על הראש, בכל פעם נוצר שיווי משקל חדש.

קרקס כיס- עיצוב: אופיר ילוז(עיצוב תעשייתי) ונורית פורת (עיצוב גרפי).
צעצוע נייר ועץ המשלב עבודת איור עם מנגנונים מכאניים.סדרת קופסאות נייר קטנות שבתוך כל אחת מהן סצנה מעולם הקרקס. בעזרת מנגנון מכאני שמופעל ע"י סיבוב, הדמויות זזות בתוך הקופסא ויוצרות מעין תיאטרון בובות פרטי לילד.

האחיות מרגריטה- עיצוב: אריה קרסבץ (עיצוב תעשייתי), אורנה שוורץ ולילך רוד (עיצוב גרפי).
הבובות מרגריטה וריטה עוצבו בהשראת תאומות סיאם שהוצגו לראווה במופעי ה"פריקשואו" שהיו נהוגים בקרקסי העולם.הדמויות מקושטות ומגונדרות ממש כמו במופעי הקרקס, מתחברות אחת לשנייה באמצעות מגנטים היוצרים את הקשרים המוזרים בין השתיים ומעוותות את גופן בהתאם לנקודת החיבור.

 
בוריס ולידיה- לולייני קרקס- עיצוב: הדס ארנון איור(עיצוב תעשייתי) ורוני בסיק (עיצוב גרפי).
בתוך שני הלוליינים ישנן כדוריות מתכת הנעות באופן חופשי בין הרגליים, הידיים והראש ומאפשרות לאזן את הבובות במצבים שונים על הרגליים, הידיים או הראש וליהנות מאפקט של צליל, הפתעה, קסם ואתגר.
ביריון על חוט- עיצוב: שני אברהם (עיצוב תעשייתי).
מרים המשקולות בנוי מחוליות המחוברות ביניהן בחוטים. באמצעות ידית ניתן להפעיל את הבובה וללמוד לשלוט בתנועותיה. ילדי הקרקס והקוף התלויים על המשקולות, "משחקים" עם מרכז הכובד ומעשירים את תנועות הבובה ואת חווית המשחק.
 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר