כלכליסט: פרויקט המוזיאון הפתוח בטירה של בוגר התכנית לאמנות בקהילה

עדכונים

כלכליסט: פרויקט המוזיאון הפתוח בטירה של בוגר התכנית לאמנות בקהילה

ככל שהולכים ומתרחקים ממרכז הארץ, כך הולכות ופוחתות האפשרויות לצרוך אמנות עכשווית, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר ביישובים במגזר הערבי. ערביי ישראל מהווים כ־20% מתושבי המדינה, אבל רק 3% מתקציב משרד התרבות מועברים אליהם – כך על פי דו"ח שהוכן עבור המשרד ושמסקנותיו פורסמו אתמול. באף יישוב ערבי בארץ אין סינמטק, בית ספר לאמנויות או מוזיאון.

במקום שבו המדינה לא מתקצבת אין מנוס מכניסה של גופים פרטיים אל הוואקום שמותיר הממסד. אבל גם גופים אלו מוצאים את עצמם בסבך הסכסוך התקציבי: מצד אחד המדינה מזניחה, מצד שני עשירי העולם הערבי שאינם ששים להשקיע את כספם בשטחי מדינת ישראל.

בשבוע שעבר נפתח "החלל האלטרנטיבי" בטירה, ששם דגש על הקשר עם התושבים. "המטרה היא להביא את האמנות אל תוך המרחב הציבורי ולהציג מדי כמה חודשים תערוכה שתתפרס על פני מקומות שונים בעיר", אומר נאיל קאדרי, אמן ותושב המקום שאחראי למיזם.

קאדרי הגה את הפרויקט במסגרת מסלול "אמנות בקהילה" של המחלקה ללימודי חוץ בשנקר, בהנחיית עדי יקותיאלי, בשיתוף קרן רוטשילד קיסריה. "אני מאמין שגם לילדים שלי מגיע לראות אמנות סביבם", אומר קאדרי, "זוהי אמנות עכשווית שמאפשרת לכולם לבעוט ולדבר, לתת את האמירה שלהם. זו אמנות שתיצור שותפות בין אמנים יהודים וערבים שיש להם רצון להביא לשינוי".

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר