כלכליסט: איך הופכים ל"אפל" הבאה? Research של ד"ר אלעד הריסון ותמי ורשבסקי מגלה תובנות מרתקות על חדשנות

עדכונים

כלכליסט: איך הופכים ל"אפל" הבאה? Research של ד"ר אלעד הריסון ותמי ורשבסקי מגלה תובנות מרתקות על חדשנות

כשחולפים על פני בנייני מגורים בשנים האחרונות אי אפשר שלא להבחין באדניות והעציצים הצבעוניים שמונחים על מעקות ומעטרים מרפסות וחלונות רבים.

העציצים הדו צדדיים האלו הם המצאה של רועי יולוס, יזם ישראלי אשר הקים את חברת גרינבו שמייצרת אותם. הסיפור של החברה הזו, אשר גם זכתה בAwards בינלאומיים על החידוש שבמוצריה, הוא דוגמה לחדשנות.

העציצים של חברת GreenBo: דוגמה לחדשנות ולחשיבה מחוץ לקופסה (יח"צ)

ד"ר אלעד הריסון, ראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול בשנקר, ותמי ורשבסקי, מנהלת המרכז לחדשנות ACT Shenkar, חקרו את ערכה של חדשנות בארגונים בקרב 130 ארגונים בישראל בסקטורים שונים ביניהם בנייה וצריכה, מזון, טקסטיל, תרופות, אלקטרוניקה ותוכנה. הם מדדו חדשנות באמצעות מספר הפטנטים של הארגון וAwards שזכה בהם.

"מנהלי חדשנות לעיתים רבות עושים שימוש בקבוצות חשיבה ובמשאבים פנים ארגוניים, במקום להביא גורמים חיצוניים", אומר הריסון בראיון ל"כלכליסט" ומוסיף כי "מתוך הביורוקרטיה הפנים ארגונית, הלך הרוח ושיטות העבודה הממוסדות הנהוגות, קשה מאוד ליצור חשיבה אמיתית "מחוץ לקופסא" ולמצוא רעיונות שהם באמת חדשניים"

דבר נוסף שמצאו החוקרים אשר דווקא כן נמצא כתורם לחדשנות הוא שילוב מעצבים בדרג ניהולי ששותפים בהחלטות אסטרטגיות. לפי Research מקביל שנערך בחו"ל חברות בורסאיות שהוגדרו "דיזיין אוריינטד" כלומר, שחשיבה עיצובית הייתה חלק מהחשיבה האסטרטגית בהן – הניבו ביצועי מניות גבוהים ב-200% מאלו שלא הוגדרו ככאלו. 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר