שבור/שלם: סטודנטים ובוגרים של מחלקות העיצוב מציגים סדרת עבודות מקוריות שעוסקות בתיקון וזהות בגבולות פרוצים

עדכונים

שבור/שלם: סטודנטים ובוגרים של מחלקות העיצוב מציגים סדרת עבודות מקוריות שעוסקות בתיקון וזהות בגבולות פרוצים

בעידן בו נפרצים גבולות אתניים, דתיים, חברתיים ופוליטיים, ומבנים מסורתיים של שייכות וזהות מתנפצים ומאבדים מתוקפם, נותר האדם של ימינו אבוד, חשדן וחסר אמונה. הגבולות המוכרים של הגדרה עצמית אף הם אינם תקפים עוד, כך שעליו ליצוק משמעות חדשה לחייו ולמצוא מתוכה תקווה.

סטודנטים ובוגרים ממחלקות העיצוב של שנקר מתמודדים עם סוגיות אלו בעבודות אישיות שיוצגו בתערוכה "שבור/שלם", המוקדשת למתח שבין שבר לתיקון ובצמיחת השלם מתוך השבור. 

בשפה העברית מצביעה המילה "שבר" על תהליך של קריסה, אך יכולה להוות גם פתח לבריאה מחודשת, לתיקון. כך למשל, "משבר" משמש גם כינוי לצירי לידה ובמקורות במקורות היהודים המושגים "שבר" ו"תיקון" הם בעלי נוכחות מרכזית: מתוך השבר צומח התיקון, בין חורבן הבית לבניינו המחודש, בין גלות לגאולה. ברוח זאת, מציגה התערוכה, אותה אוצר העיתונאי והמעצב יובל סער, מנעד רחב של התייחסויות למושגים כמו תיקון, שבר ואיחוי ונעה בין המסורתי לעכשווי. 

מה נשאר אותנטי בימינו? שי טאקו מחבר בין בארבי לעדה התימנית (יח"צ)

בפרויקט שמציג שי טקו – סטודנט במחלקה לעיצוב אופנה – הוא מבקש לבדוק עד כמה ניתן לשמור על אותנטיות בתוך המרוץ אחר השגת האידיאלים של אופנה ויפוי. במסגרת קורס F4, בהנחיית אורית פרייליך ואסף ורשבסקי, הוא יצר קולקציה בה יצק, ריתק והלחים את בובת הבארבי המוכרת לעדה התימנית. בדגמים המרהיבים שעיצב, תוהה טאקו יחד עם המתבונן האם אדם יכול לנכס לעצמו זהות עדתית כשם שהוא מאמץ מראה חיצוני, האם הדבר יראה אמין ועד כמה אנחנו נעשים דומים אחד לשני בתהליך זה. 

טאקו, שיסיים הקיץ את לימודיו בשנקר, העפיל לאחרונה לגמר תחרות הכשרונות הבינלאומית היוקרתית ITS 2015 לאחר שהגיש סקיצות ותהליכי עבודה של פרויקט הגמר שלו. הוא נבחר לקטגוריית היצירה האמנותית ויתבקש ליצור פרויקט ייעודי שיוצגו בתערוכה שתתקיים במהלך חודש יולי.

פרידה מחפצים שבורים: עבודותיו של אברהם קורנפלד (יח"צ)

אברהם קורנפלד, בוגר המחלקה לתקשורת חזותית, מציג בתערוכה פרויקט מתמשך המלווה אותו למעלה מעשור, בו הוא מתעד חפצים יומיומיים שליוו אותו בחיי היומיום ונשברו. לפני שהוא משליך אותם לפח, הוא מסדר אותם ומצלם, במעין טקס פרידה והנצחה למי ששירתו אותו נאמנה.

המאיירת והמעצבת תמר דברת, אף היא בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית, יצרה פאטרן פופי למראה, המורכב מחפצים הבאים לידי שימוש בעת הצורך ליציאה ממשבר, בהם: סיגריות, גלידה, משכחי כאבים (כדורי אדוויל), פחמימות (קרואסון), ספת הפסיכולוג, קפה, שקית קניות ויומן אישי.

לאחרונה נבחרה דברת להשתתף במחזור הראשון של "מעבדת הנייר" של "נווה שכטר" ועמותת "לצאת מהקופסא", במסגרתו השיקה את המותג העצמאי שלה "Pole Pole" ופיתחה סדרת פאטרנים מקוריים לשימושים שונים.

דניאל קלר-אבירם – בוגרת המחלקה לעיצוב תכשיטים – ליקטה מארון הבגדים שלה פריטי לבוש ישנים וזנוחים ויצרה מהם קולקציית תכשיטים עם נגיעה אישית. תחת הכותרת "מתוך הארון שלי" היא שימרה חלק ממאפייני המקור של הבגדים, אך בחרה לטשטש חלקים מסויימים מהם. התוצאה היא סדרת אובייקטים קישוטיים גדולים, בהם צווארונים, סיכות כתף וצמיד, המשלבים בין בדים, פליז, אלפקה וחוטי תפירה. 

פריטים לבוש ישנים של דניאל קלר-אבירם שהפכו לתכשיטים (יח"צ)

התקנה העתיקה, הקובעת כי יש לקבור את המתים בתכריכים חלקים ופשוטים, מטשטשת את זהות המת. ערן טואף – סטודנט במחלקה לעיצוב טקסטיל – החליט להחזיר אותה לתכריכים שיצר במסגרת הפרויקט "לשחזר טקס, לספר טקסטיל": הוא ארג חוטי ערב בגווני תכלת, אותם פרם באופן ידני מכתונת הפסים של סבו מעיראק, בכך שימר וחידש את מורשתו ש"נמחקה" עת עלה ארצה בשנות ה-50.

הרמקולים הטקסטיליים של שי שניידרמן, אף הוא סטודנט במחלקה לעיצוב טקסטיל, נוצרו בהשראת ציפור הקלאו בכיר (buceros bicornis) – עוף בעל מקור ייחודי, המאפשר הפקת צלילים הנשמעים למרחקים גדולים. תיבת התהודה עשוייה מטקסטיל בשתי שכבות מחומרים שונים, כשצפיפות הבד, המתיחה ותהליכי התפירה משפיעים על הצלילים הנשמעים. בנוסף, יציג שניידרמן את "אופנוע הטלאים" שלו, אותו הוא מקפיד להשלים ולתקן באמצעות טכניקות תפירה וסריגה המספקות פתרונות פונקיונליים ובלתי שגרתיים. 

רמקולים טקסטיליים וקטנוע טקסטילי של שי שניידרמן (יח"צ)

  • התערוכה "שבור/שלם" תוצג בין ה-23.05 ל-23.06 בנווה שכטר – מרכז לתרבות ואמנות יהודית עכשווית (שלוש 42 נווה צדק, תל אביב – יפו). פתיחה חגיגית תתקיים במוצ"ש, ה-23.05, החל מהשעה 23:00, במסגרת תיקון שבועות ואירוע "פורטפוליו LIVE" בהנחיית יובל סער ובהשתתפות המעצבות שלומית באומן ומעין לויצקי והרב רוברטו ארביב.

בראש העמוד: הפאטרן של תמר דברת Working Solutions (יח"צ)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר