תחשוב טעים, יהיה טעים (בלוג): משיקים שנת פעילות חדשה ומרגשת של מעבדת הדאטה-ג'ורנליזם של שנקר וכלכליסט

עדכונים

תחשוב טעים, יהיה טעים (בלוג): משיקים שנת פעילות חדשה ומרגשת של מעבדת הדאטה-ג'ורנליזם של שנקר וכלכליסט

ביום ראשון תיפתח שנת הלימודים האקדמית, יחד איתה תצא לדרך מעבדת הדאטה-ג׳ורנליזם המגניבה שלנו, כלומר של כלכליסט ומכללת שנקר. בשנה שעברה הרצנו אותה במתכונת פיילוט, קצת כמו פרטיזנים, אך אף על פי כן הפיילוט התעלה על הציפיות, הלקחים הופנמו והופקו, והשנה זה יהיה מעולה. ממש ממש מעולה. ואני רוצה לספר לכם, שגם אתם תדעו.

מזה שנתיים בערך, אולי קצת יותר, אנחנו עוקבים בקנאה במערכת אחרי טרנד הדאטה-ג׳ורנליזם המתפשט במערכות העיתונים המובילים בחו״ל (מי שעושים את זה הכי טוב הם הניו יורק טיימס, אבל גם הגרדיאן נותנים בראש וגם הוול סטריט ג׳ורנל, שיקגו טריביון, בלומברג, סיאןאן, ביביסי ועוד רבים אחרים).

כלכליסט מיום הקמתו היה עיתון שהנתונים וההנגשה שלהם באינפוגרפיקה ידידותית היו בו עמוד תווך מרכזי. בשנתיים האחרונות ראינו איך העיתונים המובילים בחו״ל לוקחים את זה הלאה, לעולם הדיגיטלי. Projects מרהיבים צצו זה אחר זה, הטכנולוגיה נעשתה מתוחכמת יותר, ואיתה גם היכולת להתמודד עם המון מידע, לנתח אותו במהירות ולהפיק ממנו תובנות עיתונאיות, ואז להנגיש אותו ולספר אותו באופן דיגיטלי בצורה המרהיבה ביותר שיש.

החיבור לשנקר נעשה דרך מושון זר-אביב, אותו הכרנו מהסדנא לידע ציבורי. עם מושון (ואדם קריב) עבדנו כבר על פרויקט עוגת התקציב, שפרסמנו עם הגשת תקציב 2013-2014 (התקציב הראשון, והיחידי, של שר האוצר יאיר לפיד). לכן כשחיפשנו גוף לבנות איתו מעבדה משולשת שמפגישה עיתונאים ותוכן עיתונאי יחד עם מעצבים ומתכנתים, הדרך למושון ולשנקר היתה די קצרה. טלפון אחד, פגישה אחת (ועוד חצי פגישה), כמה דיבורים בין הקודקודים, וסגרנו.

סקרנים? לסיקור המלא בבלוג של שאול אמסטמדרסקי לחצו כאן!

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר