טיפים ועצות לקראת השנה החדשה: המחלקה להנדסת תוכנה

חדשות ואירועים

טיפים ועצות לקראת השנה החדשה: המחלקה להנדסת תוכנה

'"

שנת לימודים חדשה נפתחת, שנת תשפ"א. לאחר כשבעה חודשים מאתגרים, בהם העולם ומדינת ישראל התמודדו עם משבר הקורונה, בשנקר, במחלקה להנדסת תוכנה, ניתבו את הלמידה בצל המשבר למקומות חיובים ואפקטיבים, תוך מציאת פתרונות יצירתיים לסטודנטים בלימודי הנדסת תוכנה, כך שרצף הלמידה ואיכותה יישמרו.

אנו עומדים בפתח שנת לימודים חדשה שבה ממשיכים להתמודד עם המשבר החירום העולמי. המחלקה להנדסת תוכנה, ממשיכה בהוראה ובלמידה מקוונים.

שמי מאיה ריקליס ואני בוגרת המחלקה להנדסת תוכנה מחזור תש"ף. לכבוד השנה החדשה אשמח לתת מספר טיפים לכל שנתון, בדגש על שנה א', כדי לסייע לכם להתנהל בצורה מיטבית בתואר להגיע להישגים אקדמיים מצוינים.

אתחיל עם טיפים לשנה א'. חלק מהסטודנטים בשנתם הראשונה במוסד אקדמי אינם מגיעים עם רקע בתכנות וחלק כן. שנה זו מאופיינת בקורסי יסוד עמוקים במתמטיקה ובפיסיקה, כמו גם קורסי ליבה בתכנות. לסטודנטים שאינם בעלי רקע בתכנות הייתי מציעה כמה שיותר מוקדם להיחשף לעקרונות התכנותים בשפת C וכן לתרגל כמה שניתן תרגילים עוד לפני תחילת הלימודים, על מנת שהנחיתה תהיה יותר רכה במהלך הסמסטר.

קיימים מקורות רבים באינטרנט שאליהם אפשר להיחשף לחומרי לימוד כמו: אתר gool, בו קיימים סרטוני הדרכה מצוינים בשלל קורסים. וכמו כן, קיימים אתרים רבים אשר מתרגלים ומלמדים עקרונות תכנותיים ואלגוריתמיים בסיסיים. לכל הרצאה יש שניים או שלושה תרגולים. הייתי מציעה להיכנס אפילו לשני תרגולים כשהחומר נהיה מאוד קשה, במיוחד בקורס תכנות 1. כמובן שכל זה בנוסף לנוכחות ולהקשבה רציפה בהרצאות במהלך הסמסטר. זכרו מה הקורסים החוסמים ואיזה קורסים מהווים קדם לקורסים שבסמסטר ב'. אל תוותרו על כלום ואם קשה- פנו למתרגל או למרצה בבקשת עזרה.

מאוד חשוב לדעת לחלק את זמן הלמידה נכון ולא להשאיר את כל נטל הלמידה לסוף סמסטר מאחר ומדובר בקורסים קשים שדורשים למידה רציפה לאורך כל הסמסטר והגשת תרגילים שבועיים שעשויים מאוד להשפיע על הציונים בקורס ובכלל זוהי שנת תשתית להמשך התואר.

לסטודנטיות שמחפשות מצויינות גם בתחום האישי, מעבר לפן הלימודי, הייתי מציעה להתנדב בshe codes סניף שנקר, ארגון שמסייע לנשים להיחשף לעולם התכנות וגם מספק קורסים בתכנות.

rn", #, #, "

כעת אעבור לטיפים לשנים ב' וג' – בשנים אלו הסטודנטים נחשפים לקורסים עמוקים יותר בתואר ובסוף שנה ב' כבר צריך לדעת איזה רצף קורסים ספציפי הסטודנטים מעוניינים לקחת על מנת להתמחות בתחום מסוים. לכן במיוחד למי שמתחיל שנה ב' הייתי ממליצה לקרוא על תחומי הרצפים, שכל רצף הוא מרחב ידיעה עצום ולכן כדאי להכיר קצת את התחומים עוד לפני מפגש החשיפה שנעשה עם ראש המחלקה.יש באתר שנקר הנדסת תוכנה הסבר קצר על הרצפים ומה כל רצף לימוד מספק, אילו קורסים יש בכל רצף, שזאת התחלה טובה להבנה על האופציות הנלמדות.

בנוסף, למתחילי שנה ב' ללא רקע תכנותי הייתי מציעה ללמוד למידה עצמית עוד לפני הסמסטר את עקרונות C++ על מנת שתיהיה לכם נחיתה קלה בסמסטר בשנה ב' בקורס תכנות 3 – תכנות מונחה עצמים. שימו דגש על קורס זה, מאחר ואי אפשר להתקדם בלימודי התואר בלעדיו. נסו לא לצבור פער בשום קורס ולעמוד בקצב של הסמסטר בכל העת. תכננו את הזמן שלכם נכון, אל תדחו הגשות של תרגילים לרגע האחרון ונסו תמיד לפתור לבד. זו שיטת הלמידה האפקטיבית ביותר.

לשנה ג' הייתי מציעה להתחיל לחשוב ולברר על פרויקטי גמר שנעשו בשנים עברו על מנת לשאוב רעיונות לנושא לפרויקט הגמר שלהם. באתר שנקר הנדסת תוכנה יש לא מעט חומר על הנושא. כמו כן, אני מציעה להתחיל לחקור ולתכנת בטכנולוגיות מגוונות על מנת להכיר כמה שיותר שפות, שיטות וטכנולוגיות חדשות. בנוסף, רצף הקורסים שלקחתם עשוי לסייע לבחירת נושא פרויקט הגמר לכן חשוב שתהיו חשופים לנושאים ולטכנולוגיות מגוונים כדי לא להגביל את עצמכם. מצד שני, זכרו שקורסי הרצף שהגעתם אליהם מבחירה, מאוד קשים ומאתגרים. תתחילו לחשוב על קבוצה לפרויקט הגמר ולא רק על הנושא. אחרי שנה ב' סמסטר ב' יש ירידת מתח מאוד גדולה. הסמסטר הכי עמוס מאחוריכם, ולעומתו סמסטר א' של שנה ג' הוא הסמסטר הכי דל. זה סוג של אשליה מאחר והסמסטר מורכב מקורסים שדורשים רמות עומק כמו קורסי הרצף, תכנות מדעי בפייטון, תכנות מערכות יוניקס ותכנות בג'אווה. שיטות בהנדסת תוכנה הוא קדם לפרויקט גמר, כך שהחשיבות שלו ברורה.

למי שמתאפשר בשנים ב' וג' וזאת במידה והוא מגיע להישגים לימודיים יפים הייתי מציעה להתחיל להיכנס לשוק העבודה במשרה חלקית או במשרת סטודנט ולהתחיל לאט לאט לעבוד בתחום בהייטק. כך ניתן לצבור ניסיון תעסוקתי בתחום שמאוד משפיע על המשך הדרך. אפשר להיחשף למשרות בתחום דרך לינקדאין ולהתחיל לברר אילו משרות ואופציות תעסוקתיות יש בתחום.

לסטודנטים בשנה ד', אשר זוהי שנתם האחרונה בלימודי התואר, הייתי מציעה להיערך לקראת עבודה קשה על פרויקט הגמר שלכם. כמו כן, להיות בקשר רציף עם המנחים של הפרויקט כבר מתחילת השנה ולהיות עם יד על הדופק. בשנה זאת הסטודנטים עוברים הגשות רבות בסמינר פרויקט גמר 2 ובנוסף פרזנטציות בסוף השנה. כל זה במקביל לקורסים הנלמדים בשנה ד' שקשים לא פחות, כמו מערכות מחשב מקביליות, חישוביות סיבוכיות ושפות פורמליות, הנדסת אבטחה ואימות תוכנה, בין היתר. לכן, כדאי לדעת לחלק את הנטל על פני כל השנה ולא להשאיר דברים לרגע האחרון.

לסיכום, לכל שנה יש את הדגשים הייחודים שלה, אך המשותף לכל השנים זה רמת ההשקעה הגבוהה, יכולת למידה ותרגול רבים מצד הסטודנטים.

מי שעומד בכל המשימות והקורסים יוצא עם כלים ומיומנויות תיכנות גבוהות יכולות להשתלב בשוק העבודה באופן מיטבי עם ידע רב וניסיון.

בהצלחה!

rn"'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר