הדרך למשרה חלומית באחת מחברות היוקרה המובילות בעולם מתחילה בתואר בעיצוב תכשיטים

חדשות ואירועים

הדרך למשרה חלומית באחת מחברות היוקרה המובילות בעולם מתחילה בתואר בעיצוב תכשיטים

חולמים לעסוק בעיצוב, לפתוח מותג משלכם או לזכות במשרה נחשקת בתעשיית התכשיטים? אספנו עבורכם את כל מה המידע החיוני על לימודי עיצוב תכשיטים:

תעשיית התכשיטים מושכת אליה את האנשים היצירתיים בעולם, עם תפיסה אסתטית שאין כמוה. אלה שחולמים בגדול ומעצבים בקטן, ואף במיניאטורי, את הדברים שהכי קוסמים לעין: תכשיטים, אביזרי לבוש ואופנה ואפילו כלי יודאיקה. 

עיצוב תכשיטים הוא עולם מגוון ויצירתי: הוא לא מסתכם רק בשרשראות, טבעות ועגילים, אלא פורץ גבולות של יצירתיות ומאפשר לעצב מגוון רחב של אביזרי גוף ואופנה, כמו מסגרות משקפיים שניתן רק לדמיין, חנוכיות שנותנות למילה 'אמנות' פרשנות חדשה ופרטי דקורציה ואקססוריז אופנתיים בתחום הלבוש והשיער. 

המקצוע מאפשר להביא לידי ביטוי את הדמיון לכדי יצירה אומנותית מעשית ולשלב יחד חשיבה עיצובית עם עבודה בחומרים מגוונים וטכניקות ייחודיות. 

היכולת לעטות על הגוף יצירת אומנות ולהתקשט בן רגע מוסיפה לתחום אווירה של קסם, ואם תוסיפו לכך את המקום החשוב שתפסו התכשיטים בחיינו, מהמלתחה ועד למתנות האולטימטיביות לרגעים החשובים בחיים – תקבלו את כל הסיבות מדוע לימודי עיצוב תכשיטים הפכו לכל כך נחשקים.

יצירה ואמנות פורצת גבולות: עיצוב של נועה לי-שקד (יח"צ)

ללמוד לשלב בין הדמיון ליצירה מעשית 

יש מי שרוצים ללמוד צורפות כדי לייצר עגילים תואמים לשרשרת שכבר יש להם או טבעות ייחודיות ומקוריות לחתונה הקרבה ובאה, אבל יש מי שרואה בעיצוב תכשיטים את הקריירה ואת דרך הביטוי המושלמת ליצירתיות ולנטייה האמנותית שהיתה להם מאז ומתמיד. אם אתם גולשים כל היום ב-Etsy ובאמזון הנדמייד, יודעים שאתם חייבים לעסוק בעיצוב כי מדגדג לכם בקצות האצבעות וחולמים על משרה נחשקת בחברה מוכרת, עזבו את המקלדת והירשמו עוד היום ללימודי עיצוב תכשיטים. כי חלומות נועדו שיגשימו אותם!

צורפות בסיסית, כשמדובר בתחביב, ניתן ללמוד במסגרות של קורסים קצרי טווח, חוגים וסדנאות. כמו כן, ישנם מספר בתי ספר ומכללות המלמדים קורסים של תכשיטנות במסלולים ארוכים קצת יותר ומספקים טעימה מהמקצוע, אבל לימודים רציניים ויוקרתיים של ממש יש רק בשני מוסדות לימוד המעניקים תואר ראשון: שנקר ובצלאל. תכנית הלימודים בשנקר היא היחידה בארץ המקנה תואר ראשון (B. Design) בעיצוב תכשיטים, כשהמחלקה מנפיקה מדי שנה בוגרים מוכשרים רבים, המשתלבים בעמדות מפתח בעולם התכשיטים בישראל ובעולם. לעומת זאת, המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל מעניקה תואר באומנות (B.F.A). 

מה עדיף: קורס מעשי או תואר ראשון?

"השאלה היכן כדאי ללמוד תלויה במטרה שלכם", אומר אורי סאמט – ראש המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר: "האם אתם מעוניינים לקבל מושג בסיסי על צורפות, "לצוף" על פני המים, או שהמטרה שלכם היא לצלול לתוכם, ללמוד ולהכיר את התחום על כל רבדיו, לפתח קריירה ולהשתלב בענף. זה השיקול מרכזי שיש לקחת בחשבון כאשר אתם שוקלים להירשם ללימודי עיצוב תכשיטים".

חנוכיה בעיצוב רות עסיס-קליין, בוגרת המחלקה לעיצוב תכשיטים (יח"צ)

קורסים מעשיים מקצועיים הם אידיאלים עבור מי שרוצה לייצר תכשיט בודד לא מורכב. ניתן דרכם ללמוד תיאוריה לצד התנסות מעשית בסיסית בלבד. הקורסים הללו מוגבלים בהיקף החומר המועבר בהם. לעומתם, מי שהשאיפה שלו היא להשתלב בתעשייה בארץ ובעולם או להקים מותג משלהם – רק תואר ראשון יפתח להם את הדלת באמת. לימודי תואר של 4 שנים מקיפים את כל מגוון הטכנולוגיות העיצוביות והטכניות הקיימות, מאפשרים להתנסות במגוון עצום של חומרים ושיטות, ומעל לכל, נותנים לבוגרים כלים עיצוביים שהופכים אותם לאנשים חושבים שיכולים לפתח רעיון ולעצב אותו, ולא רק יכולות טכניות בסיסיות.

תחרויות בינלאומיות, לקוחות גדולים ושיווק עצמי

חלק ניכר מהלימודים לתואר ראשון מוקדשים להעשרת הדמיון ופיתוח החשיבה היצירתית והעיצובית, ולא רק לביצוע. הם שמים דגש על הרחבת הידע ורכישת ניסיון, על מורכבות ועניין בעיצוב ועל הקשר של הסטודנטים והבוגרים עם התעשייה בארץ ובעולם.

"במסגרת לימודי עיצוב התכשיטים בשנקר, אנחנו מאפשרים חילופי סטודנטים עם חו"ל, מעודדים הגשת מועמדות לפרסים בינלאומיים, משתתפים בתערוכות סביב הגלובוס וחושפים את הסטודנטים שלנו לערוצים שונים שיפתחו אותם", מדגיש סאמט ומוסיף כי "בשנקר יש קורסים שמהווים סימולציה לעבודת המעצב מול לקוח, המאפשרים לסטודנטים לחוות עבודה מול חברה גדולה".

משקפי שמש בעיצוב נועם אלוני, בוגרת המחלקה לעיצוב תכשיטים (יח"צ)

"אנחנו מקפידים על הקשר עם התעשייה, וכבר במהלך הלימודים הסטודנטים מתנסים בעבודה מול לקוח גדול, עם חברות דוגמת פדני, סברובסקי והצורפים", אומר סאמט: "בנוסף, אנחנו מדריכים אותם איך להגיש מועמדויות לתערוכות או תחרויות מקומיות ובינלאומיות". לבתי ספר קטנים ומסלולים קצרים אין זמן, יכולת, תשתית ותקציבים לעשות את כל זאת במסגרת קורס קצר טווח, מעשי ככל שיהיה.

חנות ב-Etsy, אמזון הנדמייד או "מרמלדה מרקט" המקומית היא חלומם של הרבה מעצבי תכשיטים, שרוצים להגיע אל קהל גדול בארץ ובעולם. "העידן הדיגיטלי הביא את כל קצוות תבל לתוך מסך אחד, והיום כל מעצב צריך שיהיו לו עוד כלים וכישורים מעבר ליכולות חשיבה עיצוביות וטכניות. הוא חייב להיות מעורה בדרכי השיווק והקידום שלו כמעצב עצמאי", אומר סאמט. לימודי תואר הנפרשים על פני 4 שנים מאפשרים להכניס גם תכנים הנותנים לבוגרים את הכלים לקדם ולפתח את עצמם, להשתלב בשוק העבודה. וכן, מותר לומר, להתפרנס. 

מעוניינים לשמוע פרטים נוספים? לקבלת מידע נוסף, לחצו כאן >>

בראש העמוד: פריטים מקולקציית הגמר של ליאור שולק, בוגרת המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר (צילום: מרינה מוסקוביץ')

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר