מירב פרץ נבחרה לעמוד בראש המחלקה לעיצוב תעשייתי

חדשות ואירועים

מירב פרץ נבחרה לעמוד בראש המחלקה לעיצוב תעשייתי

המועצה האקדמית העליונה של שנקר אישרה את המלצת ועדת האיתור למנות את הגב' מירב פרץ לעמוד בראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר.

מירב פרץ היא מרצה בכירה בתואר השני לעיצוב ובמחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר, מרצה לשעבר ב-NABA מילאנו, מעבירה סדנאות ומבקרת אורחת בכמה אקדמיות לעיצוב באיטליה.

מירב פרץ מתמחה בתהליכים של חשיבה יצירתית, בעיצוב ובהוראה בין-תחומיים. במשך השנים עבדה בשיתוף פעולה עם מעצבים תעשייתיים על פרויקטים רבים ללקוחות מתחום התעשייה עתירת הידע בארץ ובעולם, ובהם IDEO, SanDisk, 3Com, Imperva, M-Systems, Citala. בשנים האחרונות עבדה על פרויקטים ארוכי טווח בשיתוף פעולה הדוק עם מהנדסים ומפתחים, ובכללם פיתוח של מוצר טקסטילי חדשני לתחום ה-DIY (הפרויקט זכה למימון מהמרכז לחדשנות "ACT Shenkar" ובפרס בתחרות WeWork Creator Award Tel Aviv); ופרויקט ניסיוני המתמקד בפיתוח של גרפיטי פואטי באמצעות כלים של מציאות רבוּדה (Augmented Reality) בשיתוף פעולה עם המפתח מתן זוהר ומעצבי פונטים (הפרויקט מוצג בפורומים שונים, בין היתר בתערוכה בשבוע התעשיות היצירתיות במינכן, גרמניה).

בשנה האחרונה הציגה את "בחירות אחרות", עבודה חדשה בשיתוף המעצב ההולנדי רודי ואן בלקום, בתערוכה "אקסטרים", תערוכת העשור של מוזיאון העיצוב חולון, ופרויקט של טקסטיל חכם, פרי שיתוף פעולה ארוך טווח עם CIRTex Shenkar  – המרכז לחקר הטקסטיל בישראל ע"ש דוד וברברה בלומנטל. הפרויקט מתמקד בפיתוח מופעים גרפיים דינמיים המוצגים לסירוגין באמצעות קידוד על גבי יריעות טקסטיל. העבודה משלבת טכניקות מסורתיות ומתקדמות, ובהן אריגה ידנית, דפוס רשת, חיווט אלקטרוני וקוד, והיא הוצגה בשבוע עיצוב בירושלים ובברלין.

במסגרת תפקידיה האקדמיים בשנקר ניהלה והובילה פרויקטים ייחודיים, ובכללם שבוע מרקחה – שבוע סדנאות משותף לסטודנטים ולסגל מהפקולטות להנדסה ולעיצוב; ניהול אקדמי מטעם שנקר של הפרויקט הבין-לאומיGoGlobal  של התואר Innovation Design Engineering IDE  המשותף לרויאל קולג'(RCA)  ולאימפריאל קולג' (ICL) מלונדון, שהתקיים במהלך מרץ–אפריל 2014 בישראל ובגדה המערבית. על תרומתה לעידוד הבין-תחומיות בשנקר זכתה בשנת 2014 בפרס פרניק למרצה מצטיין מטעם חבר הנאמנים ובפרס הצטיינות מטעם דיקן הפקולטה לעיצוב בשנקר.

במסגרת פעילותה כחברת סגל במחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר תרמה לפיתוח המחלקה ולהעשרת תוכנית הלימודים בתכנים ובתפיסות עכשוויים והקימה מסגרות ייחודיות, ובהן "צמיחה בקהילה" – סטודיו עיצוב חברתי בשיתוף פרופ' אלכס פדואה, שבמסגרתו התקיים שיתוף פעולה עם המרכז לקיימות סביבתית בשכונה ד' בבאר שבע, קורס שזכה להכרה ולמימון של הות"ת כקורס משלב עשייה עם הקהילה; "עיצוב ספקולטיבי" – סטודיו חדש שנפתח השנה והכיר לסטודנטים גישה עיצובית המזמינה התמודדות ביקורתית עם אתגרים חברתיים, טכנולוגיים ואתיים; "פרויקט זברה" – סמינר אורחים שבמסגרתו התארחו במחלקה יוצרים מתחומי המחול, המשחק, התיאטרון החזותי ותיאטרון החפצים.

לצד הפעילות האינטנסיבית באקדמיה, יזמה והובילה פרויקטים בעלי זיקה חברתית, קהילתית וסביבתית, ובכללם Design in the Middle, פרויקט שנוצר בשיתוף פעולה עם פרופ' עזרי טרזי וצוות אוצרים איטלקי. במסגרת הפרויקט נפגשו 30 מעצבים, ארכיטקטים ופעילים חברתיים מרחבי המזרח התיכון לשבוע של עבודה משותפת במוזיאון Maxxi לאמנות המאה ה-21 ברומא והתמודדו עם אתגרי עיצוב רלוונטיים לאזור – מדת ועד דאטה.

פרץ בוגרת תואר ראשון במחלקה לתקשורת חזותית באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל (זוכת פרס סנדברג על הישגים ייחודיים בתחום העיצוב) ותואר שני מהתוכנית הבין-תחומית באמנויות באוניברסיטת תל אביב (הצטיינות יתרה). עבודת התזה שלה התמקדה בזיהוי ובניתוח של הקשרים בין פרפורמנס באמנות ובתיאטרון ובין גילויים עכשוויים של פרפורמנס בעיצוב מוצר ביקורתי.

במשך השנים כתבה על עיצוב ואדריכלות בעיתונים, ובהם מוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות", ובשנים 2009–2012 נמנתה עם הצוות הקבוע של מגזין העיצוב המקווּן "אנטייטלד" וכתבה על היבטים שונים של עיצוב, אמנות ותרבות ומה שביניהם.

ממירב פרץ נמסר:

"אני מודה לוועדת האיתור על הבחירה ושמחה לקראת התפקיד החדש בתקופה של אתגרים גדולים בהוראה ובחינוך – בזום ומחוצה לו.

כמעצבת פעילה ומרצה בכירה המתמחה בהוראה, ביזמות אקדמית וביצירה בין-תחומית זה שני עשורים, אני משלבת הבנה קרובה של התחום עם נקודת מבט רחבה הנובעת מהפרקטיקה ומהניסיון הניהולי הרב שצברתי באקדמיה. פעילותי בזירות השונות מתאפיינת ביכולת לייצר גשרים ושיתופי פעולה חדשניים ופוריים בין תחומי ידע ומסגרות עשייה והוראה שונות ומגוונות, ואת הרוח הבין-תחומית הזאת אני מביאה איתי למחלקה לעיצוב תעשייתי. במסגרת המחלקה אמשיך לטפח את הקשרים של שנקר עם רשתות אקדמיות בין-לאומיות שמקדמות חדשנות בחינוך וקשרי אקדמיה-תעשייה, ולייצר הזדמנויות חדשות לפעולה למרצים, לסטודנטים ולבוגרים."

מפרופסור שיזף רפאלי, נשיא שנקר, נמסר:

"ברצוני לאחל למירב פרץ הצלחה רבה בתפקידה בתור ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי. המסירות של מירב למחלקה ולחינוך, כמו גם ניסיונה המקצועי העשיר והמגוון, לא פסחו על מאות התלמידים שלמדו אצלה לאורך השנים. אני בטוח שהיא הבחירה הטובה ביותר לעמוד בראש המחלקה וכי היא תוביל אותה להישגים חדשים ומרשימים."

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר