השתלבות סטודנטיות ובוגרות המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר בהייטק הישראלי

חדשות ואירועים

השתלבות סטודנטיות ובוגרות המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר בהייטק הישראלי

זה לא סוד שאחוז הנשים העובדות בהייטק הוא קטן בהרבה מאחוז הגברים. בעשור האחרון הוקמו באקדמיה בישראל ובעולם תוכניות רבות לעידודן של כניסת נשים ללימודי הנדסת תוכנה ומדעי המחשב ולהשתלבות בהייטק.

המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר גם היא שמה לה למטרה הכשרה ושילוב של סטודנטיות לתפקידי פיתוח תוכנה ותפקידי טכנולוגיה נוספים.

כראיה לכך, סטודנטיות ובוגרות במחלקה להנדסת תוכנה מצליחות להשתלב בחברות הייטק בתפקידים מגוונים וחלקן אף מצליחות להשתלב בהייטק בעודן בלימודים.

ראיינתי מספר סטודנטיות ובוגרות במחלקה שהשתלבו בתעשיית ההייטק בהצלחה, חלקן תוך כדי לימודים וחלקן לאחר הלימודים.

אחת הבוגרות שראיינתי היא קרן יעקב, בוגרת המחלקה להנדסת תוכנה ומרצה במחלקה כיום.

רציתי להבין דרכה איך היא הצליחה לשלב עבודה כמתכנתת ווב עוד בהיותה סטודנטית ואילו טיפים יש לה לתת לסטודנטיות צעירות.

קרן, האם הצלחת בהיותך סטודנטית לשלב עבודה כמתכנתת? האם את ממליצה לשלב עבודה יחד עם לימודים?

"בסמסטר ב' בשנה האחרונה ללימודים מצאתי עבודה בפיתוח אתרי ווב. אני זוכרת שבשבועות הראשונים לא האמנתי שמשלמים לי כדי לתכנת ולעשות את מה שאני אוהבת. חלום שהתגשם. חשוב לזכור שלכל אחד מאיתנו יש קצב אחר ויש הרבה שיקולים האם לעבוד תוך כדי הלימודים או לחכות. יש יתרונות וחסרונות בכל אחת מהבחירות. תעשו מה שמרגיש לכם נכון. בלי לחץ. בסיום התואר, קודם כל לקחתי עוד קורס קיץ בשנקר שמאוד רציתי ללמוד – הנדסת משחקים, ורק אחרי שסיימתי לתכנת מונופול ביוניטי התחלתי לחפש עבודה".

תוכלי לספר קצת איך התקבלת לעבודה הראשונה שלך?  

"התראיינתי בכמה מקומות עבודה והתקבלתי לחברה בתל-אביב המספקת פלטפורמה לבניית אתרים All-in-one . במבחן הייתי צריכה לתכנת משחק מחשב בשם peg- solitaire. אחרי שעתיים סיימתי, שני ראשי צוות בדקו אותו וישר המשכתי לשלב הראיון פרונטלי, אחרי שבוע התחלתי לעבוד שם בתור Full stack web developer. בדיעבד הבנתי שהיו מתכנתים מאוניברסיטאות מובילות ועם כמה שנות ניסיון שלא עברו את אותו המבחן, אז – ככל שתתאמנו יותר (גם בתקופת הלימודים), כך תצברו יותר ניסיון ותוכלו להתמודד עם כל שאלת תכנות שיתנו לכם בראיונות".

אילו טיפים יש לך לתת לסטודנטיות?

”ההמלצות שלי לסטודנטים ולסטודנטיות הן לתכנת כמה שיותר, להתנדב בפרוייקטי קוד-פתוח, להשתתף בהאקתונים, ללכת ל-meet ups, להיות חלק מקהילת היי-טק, ולהשקיע כמה דקות בכל יום כדי ללמוד משהו חדש בתחום. לא מסיימים ללמוד הנדסת תוכנה בסיום התואר, צריך ללמוד בכל יום מחדש, זה מה ששומר על העניין".

בוגרת ותיקה נוספת של המחלקה היא נטלי, שכיום היא אמא לתינוקת בת 8 חודשים. דרכה ניסיתי להבין האם אפשר לשלב אימהות ועבודה בהייטק?

נטלי מספרת שהיא עובדת כיום בחברת הייטק כבר 4.5 שנים שמאפשרת לה להיות האמא שהכי רצתה להיות ולהגשים את הקריירה שלה בלי שהשניים יתנגשו. כיום היא מנהלת מספר צוותי פיתוח שכל אחד אחראי על חלקים אחרים במערכת המרכזית של החברה. היא מדגישה שהתחילה בתור מפתחת ג'וניורית וגדלה מאז.

נטלי, איך את רואה את השילוב של אימהות וקריירה בהייטק?

"להבין שכמה שזו קלישאה, אפשר לעשות הכל אם רק רוצים. בחברה שאני עובדת, יש המון נשים בתפקידים ניהוליים בכירים ואף אחת מהן לא נותנת לזה להשפיע. במהלך הטיפולים וההריון דאגתי שתרד לי התפוקה ושלא אצליח לעשות הכל אבל זה ממש לא המצב. אני חושבת שהידיעה שכמה נלקחות לנו לטובת ילדים ומשפחה, גורמת לנו להספיק הרבה יותר בזמן הקצר שנשאר לנו. אני נמצאת בעמדה חזקה מאוד, יחד עם מקבילים גברים ונשים וכל אחת צריכה להבין שהכל תלוי בה. איך היא מפרשת את הדברים ואיך היא מנצלת את הבמה שניתנת לה. ידעתי לקחת את הבמה שנתנו לי ובזכות זה הגעתי לאן שאני היום. כמובן שלצערי נתקלתי כמה פעמים בגברים שאני פחות באה להם טוב בעין, גם אישה, גם צעירה וגם מנהלת אבל אותם אנשים כבר לא נמצאים בסביבה שלי וידעתי לתעל את זה למקומות טובים ונכונים. אני לא מהססת להגיד את דעתי ותמיד שואלת את עצמי מה הCTO שלנו היה עושה במקרה מסויים. רוב הפעמים, הדעות שלנו וזהות ורק מחזקות לי את הדעה שאנחנו לא צריכות לחשוש להגיד את דעתנו ולתת קצת מרפקים".

כמו נטלי, גם הסטודנטית יהודית בנימין, שמסיימת עכשיו את התואר בהנדסת תוכנה (זה תואר ראשון נוסף שלה לאחר שלמדה גם תואר ראשון בפסיכולוגיה והחליטה לשנות כיוון) מצליחה לשלב לימודי הנדסת תוכנה יחד עם הורות.

יהודית מספרת ששילוב העולמות הוא מאתגר אך בימים אלו היא בשלהי ראיונות עבודה ועתידה להיכנס בקרוב למשרת מתכנתת פול סטאק. אך המאמץ של ההסבה המקצועית היה שווה כי נפתחו לה דלתות רבות בתחום.

בנוסף, ראיינתי את מירי נודלמן סטודנטית שנה ד', אשר קיבלה השנה את מלגת גוגל לנשים בתחום מדעי המחשב, על כך שפעלה לקידומן של נשים על ידי כך שהתנדבה בshe codes סניף שנקר בתור מנהלת הסניף מעל לשנה (ארגון שמעודד נשים להשתלבות בהייטק ומספק קורסי תכנות לנשים במחיר סמלי), רק 20 נשים מרחבי אירופה מקבלות את המלגה הנ"ל כל שנה. כמו כן מירי עובדת כבר משנה ב' בתחום אנליסטית דאטה.

אחת מהמלצות של מירי לקידום נשים ולהתפתחותן היא יצירת פרויקטים אישיים תכנותיים שמשלבים טכנולוגיות חדשניות כגון : node.js ,react, mongoDB . יצירת הפרויקטים צריכה להיות מתוך תשוקה אמיתית ולא כי זה חובה כחלק מהתואר.

בזכות המוטיבציה וההשקעה של הסטודנטיות והבוגרות של המחלקה, תוך שילוב תוכנית הלימודים העשירה והפרקטית שהמחלקה להנדסת תוכנה מספקת, מרבית הסטודנטיות מצליחות להשתלב בתעשיית ההייטק ולשפר את אחוז הנשים בתפקידים טכנולוגיים וזוכות לסיפוק רב. כנגד כל הסיכויים (והאחוזים) הן מצליחות לעלות את רף הנשים בתעשיית ההייטק ובתפקידים טכנולוגיים.

נכתב ע"י מאיה ריקליס – בוגרת המחלקה להנדסת תוכנה

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר