סטודנטים לתואר שני בעיצוב השתתפו בסדנה בינלאומית בקלן

מחקר

סטודנטים לתואר שני בעיצוב השתתפו בסדנה בינלאומית בקלן

סטודנטים לתואר שני בעיצוב השתתפו בסדנה בינלאומית ורב-תחומית באקדמיה לעיצוב של קלן (KISD) שבמערב גרמניה. במהלך שבוע גדוש באירועים ובחוויות, הם פגשו סטודנטים מרחבי העולם, שוחחו עם מעצבים, אמנים וחוקרים, שמעו הרצאות מרתקות והתוודעו לתרבות, להיסטוריה ולמסורת המקומית. 

במסגרת הקורס "פורום ללא גבולות: פנים, גוף, מרחב" – בהנחיית מר איציק רנרט ופרופ' דגנית שטרן-שוקן – יצאו הסטודנטים מגבולות המרחב בו הם יוצרים ופועלים והתנסו בהיבטים ורבדים חדשים של המושגים והרעיונות אותם הם חוקרים ולומדים.

בית-הספר הבינלאומי לעיצוב של קלן מציע גישה אקדמית יוצאת דופן: הלימודים לתואר שני אינם מתוחמים בתוך המסגרת המוכרת של  מחלקות ומאפשרים לכל אחד מהסטודנטים – המגיעים ממגוון דיסציפלינות וממוסדות שונים ברחבי העולם – לבחור באיזה קורסים להשתתף ואיך לבנות את תכנית הלימודים שלהם.

"הרוחות הנושבות ב-KISD תואמות לרעיונות שאנו מקדמים בתכנית השנקרית, כך ששיתוף פעולה בין המוסדות הוא אך טבעי", אמר רנרט, ראש התכנית לתואר שני בעיצוב, והוסיף כי "הביקור במקום מהווה חלק מהידוק הקשרים שלנו בזירה הבינלאומית ומקידום פרויקטים חוצי גבולות פיזיים ורעיוניים". 

במהלך הביקור, נפגשו חברי המשלחת השנקרית עם פרופ' מיכאל ארלהוף – מומחה לתיאוריה והיסטוריה של עיצוב, שייסד את בית-הספר בשנת 1991, בחסות האוניברסיטה המובילה למדעים שימושיים TH Köln – ממנו שמעו על הפילוסופיה האקדמית המנחה אותו ועל המודל הייחודי שביסס לאורה. בתוך כך, שוחחו עם פרופ' בירגיט מאגר – מחלוצות ומובילות התחום החדשני של עיצוב שירות – שביקרה לאחרונה בשנקר והעבירה סדנת אמן בינלאומית. 

תכנית הסדנה גובשה במלואה על-ידי הסטודנטים המארחים מקלן, שעבורם היתה זאת התנסות אקדמית שזיכתה אותם בנקודות זכות: "אפילו הכנת הארוחות המשותפות היתה בגדר תרגיל לימודי", סיפר רנרט על החוויה שחיכתה להם. בהתאמה, אתגרו מדי יום את חברי המשלחת השנקרית במשימות הומוריסטיות, שמטרתן לספק היכרות ומגע עם העיר, התרבות והחברה. באופן זה, זכו לטעום מהפונץ' המקומי Gluvine (וגם שמרו את הכוס למזכרת), תרגלו משפטי היכרות בגרמנית ושוחחו עם תושבי העיר על החיים. 

במסגרת המפגשים שחוו הסטודנטים במהלך הסדנה, ביקרו בסטודיו של מעצבת האופנה איסלה סטאמברגר, הפועלת מתוך גישה חברתית ובת-קיימא, ואצל אמן קונספטואלי העוסק בעבודותיו בקו ובמשמעויותיו השונות. הצצה מרתקת לסוגיות עמה מתמודדת העיר קיבלו הסטודנטים במפעל הביוב והניקוז המקומי, שם גילו כי האתגר הסביבתי המרכזי של קלן הוא עודף מים! 

המחווה השנקרית לחברים בקלן:

במבשלת הבירה התוססת של העיר, בה מיוצר ה-Kolsch המזוהה עם קלן, פגשו הסטודנטים את גרמניה הישנה והמסורתית, אליה נחשפו גם באמצעות סיור מודרך במוזיאון המרהיב לאמנות דתית (Kolumba), שנבנה על הריסות כנסיה עתיקה. שווקי חג המולד הססגוניים סיפקו להם טעימה נוספת מחיי המקום, אותה תיבלו בתצפית בלתי שגרתית על העיר ממרומי גג הקתדרלה המפורסמת של קלן. 

בשיאה של הסדנה הצטרפה לביקור נשיאת שנקר, פרופ' יולי תמיר, שהספיקה לספוג מאווירת המקום ומהחיבור המיידי שנוצר בין הסטודנטים הישראלים לחבריהם הלומדים ב-KISD. מלאי חוויות ורעיונות חזרו חברי המשלחת לביתם השנקרי, שם הם ממשיכים לגבש את הפרויקטים המחקריים שיציגו בסוף הסמסטר ויובילו אותם בדרך לסיום התואר המחקרי. 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר