התואר שמשגע את עולם האקדמיה הישראלי: שנקר הקימה בית-ספר חדשני ומוביל בתחומו להנדסת תעשייה וניהול

מחקר

התואר שמשגע את עולם האקדמיה הישראלי: שנקר הקימה בית-ספר חדשני ומוביל בתחומו להנדסת תעשייה וניהול

'"

הבשורה האקדמית החדשה מבית שנקר: בית-ספר חדשני מוביל בתחומו להנדסת תעשייה וניהול, בראש עומד פרופ' אהוד מניפז – מהמומחים המובילים בארץ ומהבולטים בעולם בתחום הנדסת תעשיה וניהול ומנהל עסקים.

מניפז, פרופסור אמריטוס (אוניברסיטת בן גוריון), חבר לנשיאת מכללת שנקר ושרת החינוך לשעבר, פרופ' יולי תמיר, וביחד עם צוות מוביל של אנשי אקדמיה הקימו מוסד לימודים חדשני וראשון מסוגו בארץ, שיעניק תואר ראשון ושני בתחומי הנדסת תעשיה וניהול, בדומה למכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה (Georgia-Tech), אוניברסיטת סטנפורד ואוניברסיטת קולומביה בניו יורק – שלושה מהמוסדות האקדמיים המובילים בעולם להוראת המקצועות הטכנולוגיים ולהכשרת מהנדסים, מומחי תעשייה וניהול ואנשי היי-טק.

מעוניינים לדעת עוד על לימודי תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול? לקבלת מידע נוסף לחצו כאן >>

"הרף הבינלאומי ניצב בפנינו", מצהיר פרופ' מניפז בראיון ראשון עם כניסתו לתפקיד: "בתחומים הללו, חדשנות ויזמות הן החשובות ביותר. הרעיון הוא להכשיר מהנדסי תעשייה וניהול לחדשנות בניתוח תהליכים וניהול פרויקטים בהיבטים מורכבים. הכלכלה החדשה מאופיינת בטרנספורמציה דיגיטלית, קריסת שרשראות אספקה ומודלים עסקיים קיימים המאפשרים הזדמנויות חדשות ומחודשות. כלומר, יש  להדגיש אספקטים של שינוי, שנובע מדיגיטליזציה של מערכות פרטיות, ציבוריות וממשלתיות וייזום שרשראות אספקה ומודלים עסקיים חדשים. בית הספר יתמקד בתחומי הלימוד המבוקשים הללו להכשרת הבוגרות והבוגרים".

פרופ' מניפז, בעצמו בוגר הטכניון, משמש גם כיו"ר קרן עירא לעסקים, טכנולוגיות וחברה. בין היתר, הוא משמש כדירקטור בקבוצות מחקר בינלאומיות. קרוב לשלושים שנה הוא מכהן כדירקטור-מייסד של  "יזמים צעירים ישראל" – חברה לתועלת הציבור, המקיימת פעילויות שנתיות וקצרות מועד לחינוך תלמידי חטיבות הביניים ותלמידי תיכון ליזמות עסקית וטכנולוגית. 

rn", #, #, "

מה תפקידו של מהנדס התעשייה והניהול החדש במערך הזה? "התפקיד שלו מתמקד בהערכה והיערכות מחדש של שרשראות הערך. נניח, בתחום הבנקאות, בו רשתות חברתיות מחליפות את הבנקים והחברות הפיננסיות בהיצע של מוצרים הוניים שונים, תוך צמצום "שרשרת המזון" במגזר כלכלי חשוב זה. או, לדוגמא, במגזר הפרסום, המתאפיין בכך שבין המפרסם והמוציא לאור קיימים מתווכים רבים שכל אחד "גוזר קופון". מהנדס תעשייה וניהול צריך לדעת לצמצם את רשימת המתווכים, להוריד עלויות בסדרי הגודל ולמקסם את הרווח לבעלי העניין העיקריים. תופעה זו מאובחנת גם בתחום המלונאות (airbnb), התחבורה (Uber) ועוד".

"כישורי הבוגרים יתרמו את חלקם לירידה של יוקר המחייה ולעלייה ברווחיות של חברות, כתוצאה מראיה שונה של המודל העסקי והתפעולי", מוסיף פרופ' מניפז: "למהנדס תעשייה וניהול יש מקום חשוב גם בשיפור מהותי של התפוקה לשעת עבודה בארץ, שהיא מהנמוכות בין מדינות OECD. כידוע, התל"ג לנפש בארץ הוא מהגבוהים בין מדינות ה-OECD, כך שכישורי הבוגר יסייעו בצמצום הפער בין התוצר הגבוה לנפש לבין התפוקה הנמוכה לשעת עבודה באמצעים מדעיים. אלו אף עשויים לאפשר צמצום הפערים הסוציו-אקונומיים בארץ, שהם מהגבוהים בעולם ולחלוקת משאבים נאותה יותר".

למידע נוסף על לימודי תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול לחצו כאן >>

האם יש כוונה לייסד שיתופי פעולה בינלאומיים עם אוניברסיטאות מובילות? "בהחלט. מדובר בשיתופי פעולה הן ברמת המחקר, קידום צוותי מחקר בינלאומיים של אנשי סגל, ולא פחות חשוב – הקמת רשת בינלאומית של ארגוני סטודנטים, כדי ליזום ולהמשיך לתקשר ברמה העסקית והאישית אף לאחר סיום הלימודים", מספר מניפז.

מה החזון שלך לגבי המוסד האקדמי החדש, בראשו תעמוד? "הייתי רוצה לסייע בבניית מוסד בעל מוניטין, מהמובילים בתחום הנדסת התעשייה והניהול ברמה האזורית והלאומית. המיוחד בתחום הזה, להבדיל מתחומי הנדסה אחרים, המיישמים ידע ויכולות באווירונאוטיקה, כימיה, מכונות וכיו"ב, הוא שמהנדס תעשייה וניהול יכול לבחור בכל אחד מתחומי התעשייה והעשייה הכלכלית – בנקאות, רפואה, ייצור, לוגיסטיקה ועוד – ולקחת בתוך המכלול הזה אחריות על כל מה שכרוך ביעילות כלכלית ובחדשנות. תמורות ושינויים בארגונים עסקיים ובחברות ענק – זהו אתגר מקצועי חשוב ומרתק ביותר שמהווה בסיס לקריירה רבת עניין, משמעותית ואפקטיבית לדור המנהיגים הכלכליים והחברתיים הבא".

מעונינים לדעת עוד על לימודי תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול? לקבלת מידע נוסף לחצו כאן >>

rn", #, #'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר