ההזדמנות שלכם/ן לעצב את העתיד: שנקר משיקה תואר שני ייחודי בעיצוב פנים, מבנה וסביבה

מחקר

ההזדמנות שלכם/ן לעצב את העתיד: שנקר משיקה תואר שני ייחודי בעיצוב פנים, מבנה וסביבה

'"

מסלול לימודים חדש בשנקר מציע התמודדות חדשנית ומרתקת עם הנושאים המשמעותיים ביותר בחיים של כולנו: תואר שני (M.Des) חדשני בעיצוב פנים, מבנה וסביבה. התכנית הייחודית, שתצא לדרך במרץ 2017, כבר מעוררת סקרנות רבה בעולם העיצוב והטכנולוגיה בשל ייחודיותה וההכשרה שהיא מציעה, שטרם היתה כמותה!

>> לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן!

פרופ' יעל מוריה היא אדריכלית נוף, מומחית לבינוי ערים ולתכנון עירוני, ומשנת 2014 עומדת בראש המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה במכללת שנקר. ב-15 השנים האחרונות לימדה במוסדות המובילים בארץ, בהם: האקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" בירושלים, אוניברסיטת תל-אביב, האוניברסיטה הפתוחה והטכניון, שם כיהנה כפרופ'-חבר בפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים עד שנת 20144.

עם מינויה לתפקיד ראשת המחלקה בשנקר, הצהירה פרופ' מוריה כי בבסיס תכנית לימודי המחלקה תעמוד ההנחה שהעשייה העיצובית היא פועל יוצא של שאלות נוקבות על מרחבי החיים שלנו. המעצב לדידה הוא סוכן פעיל המשפיע על תרבות החיים בחלל ובמרחב.

rn", #, #, "

המסלול החדש של לימודי התואר השני מציע נדבך נוסף להתאמת ההכשרה המקצועית של המעצב למציאות העכשווית ולאתגרים של שוק העבודה הנוכחי. פרופ' מוריה מבטיחה: "בלימודי התואר נדון בשאלות הומניות, חברתיות פוליטיות וכלכליות, ונבחן עם הסטודנטים את מנעד האפשרויות שמציעים הכלים הטכנולוגיים החדשים לפרש אותן ולהתמודד עמן". 

למי מיועד מסלול הלימודים החדש?

המסלול מיועד לבוגרי תואר ראשון בכל תחומי העיצוב, לארכיטקטים ולמתכננים וכן לבוגרי תואר ראשון בתחומי הנדסה ומחשבים בעלי אוריינטציה עיצובית. פרופ' יעל מוריה מסבירה כי "בתואר השני נעסוק בסוגיות חשובות הנוגעות לסביבה שאנו חיים בה, ולאתגרים החברתיים העומדים בפנינו בעידן של שינויים טכנולוגיים מואצים. כמו כן, נבחן כלים טכנולוגיים חדשים לארגון ולעיצוב המרחב. תכנית הלימודים מבוססת על חקירה משותפת של קבוצת הלומדים עם המורים והמנחים, וכן בינם לבין עצמם – חקירה הניזונה מן התיאוריה ומבקשת לפתור בעיות  העולות מן הפרקטיקה". 

>> לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן!

דיור והגירה כסוגיות מרחביות

"נלמד לאפיין את מרחבי החיים השונים – העיר, השכונה, הרחוב, הדירה – כשדה להתמודדות עם אתגרים חברתיים", אומרת פרופ' מוריה ומוסיפה: "נושאי דיור והגירה מציבים בפנינו אתגר חברתי ופוליטי במישור הלאומי ובמישור הבינלאומי. ההגירה מעלה שאלות מהותיות על השייכות למקום ועל הבעלות עליו, וכן על התמודדותה של חברה עם הפחדים ועם הדעות הקדומות במפגש עם האחר. המשימה שלנו כמעצבים היא ליצור מצבים מרחביים שיאפשרו את המפגש וירככו אותו. ישנן דוגמאות של ערים בעולם שראו את הנולד והכינו את עצמן מבעוד מועד להתמודד עם הגירה. 

תפקיד המעצב בחברה

פרופ' מוריה מגדירה את המעצב במציאות הפוליטית והחברתית כמי שיכול לעצב את התנאים לשינוי מהותי בחיים של כולם. בנושא ההגירה לדוגמה, היא מסבירה כי "המעצב יכול להשתמש בארגז הכלים העומד לרשותו לשילוב המהגר בסדר החיים של החברה הוותיקה, וכך למנוע את הפיכתו לאיום על החברה הוותיקה ולמוקצה ממנה". 

>> לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן!

rn<!–rnStart of DoubleClick Floodlight Tag: Please do not removernActivity name of this tag: New-Shenkar-LP-Design-TUrnURL of the webpage where the tag is expected to be placed: http://shenkar-ads.com/bdes2015/?ref=YoYornThis tag must be placed between the and tags, as close as possible to the opening tag.rnCreation Date: 12/20/2016rn–>rnvar axel = Math.random() + "";rnvar a = axel * 10000000000000;rndocument.write(");rn", #, #, "

פרופ' מוריה מבקשת להדגים באופן נוסף את דבריה: "כאשר אנו מעצבים בניין, לא די לנו בתכנון בניין יפה ובעל מספר דירות נתון. חשוב שנביא לתכנון השקפת עולם הומניסטית המבוססת על כבוד האדם, ושניישם אותה בהחלטות עיצוביות גדולות כקטנות, כגון גודל החדר הראוי לקיום חיים או מידות החלל הראוי לצורות חיים שונות של מגורים ועבודה. הנתונים הללו נכנסים לתמהיל רחב של שיקולים שלבחינתם המעצב יכול להשתמש בכלי תכנון דיגיטליים מתקדמים ולקבל אופטימיזציה של התשובות האפשריות". 

החיבור לעולם הדיגיטלי

"לעתים אנשים מתייחסים לכלי הדיגיטלי כאל כל יכול", טוענת פרופ' מוריה, "אנו מלמדים את הסטודנטים להשתמש בכלים הדיגיטליים בצורה מושכלת, וכן להבין את יתרונותיהם לצד מחיר השימוש בהם. נקודת המוצא של המעצב היא החזון לשיפור החיים של החברה ושל הסביבה שהוא חי בה, באמצעות הכלים העומדים לרשותו בזמן נתון. אנו חיים בתקופה שהטכנולוגיות משתנות בקצב גובר והולך, אולם התפקיד שלנו הוא לחולל שינוי במרחב החיים הממשי".

"בלימודי התואר השני נכין את המעצב המתקדם לנקוט גישה הומניסטית ולספק פתרונות המבוססים על הלב ועל המוח האנושי, תוך שימוש מושכל בטכנולוגיות המתקדמות יותר", מסכמת פרופ' מוריה.  

>> לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן!

rn", #, #'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר