פרויקט "שמיכה כבדה": סטודנטים עיצבו מוצר ייחודי עבור נפגעות ונפגעי תקיפה מינית

פרויקטים

פרויקט "שמיכה כבדה": סטודנטים עיצבו מוצר ייחודי עבור נפגעות ונפגעי תקיפה מינית

סטודנטים מהמחלקה לעיצוב אופנה השתתפו בפרויקט מיוחד בשיתוף פעולה עם בית החולים "לב השרון" כדי ליצור דגמים חדשים חדשים ל"שמיכה כבדה". שמיכה זו היא מוצר טיפולי, שמיכה במשקל כבד במיוחד ( 12-15 ק"ג) המסייעת בטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית אשר מטופלים בין היתר גם במחלקה המתמחה בזה בבית החולים "לב השרון". המטופלת או המטופל מוכנסים לחדר טיפולים במצב של טראומה או התקף פסיכוטי. הם מושכבים על פוף על ידי הצוות הרפואי כשהם מכוסים בשמיכה המיוחדת. אפקט ההכבדה של השמיכה מסייע בהרגעת המטופל/ת במצבי קיצון שכאלה.

המוצר בבסיסו הוא מוצר קיים ונעשה בו שימוש בבית החולים מזה מספר שנים. יחד עם זאת, המוצר מוגדר כ"מוצר בהתהוות" כלומר לאורך כל השנים בהן נעשה שימוש בשמיכה, עדיין עולות שאלות המנסות למקסם את הסוגיות הפרקטיות והעיצוביות של "השמיכה הכבדה". המחלקה לעיצוב אופנה, בראשותה של לאה פרץ, שמחה לשתף פעולה בהתנדבות עם בית החולים "לב השרון" ביוזמתה הברוכה של דר' ענת אנג'ל- חוקרת ומטפלת גוף ונפש, יחד עם הגב' אורלי דנקנר- יו"ר עמותת "ידיד בלב ובנפש" ובתיווכה של הגב' הילה רהב.

    גלי ניר ונועה ברוך עם עיצוב השמיכה שלהן אשר זכה במקום הראשון.  

הסטודנטים משנה ג' במחלקה לעיצוב אופנה נפגשו עם הצוות הרפואי בראשותו של דר' שמואל הירשמן – מנהל המרכז הרפואי "לב השרון" ומנהל המערך לטיפול בטראומה מינית, יחד עם הגב' עמליה בן משה- עו"ס, פסיכותרפיסטית, ראש תחום טראומה במרכז לבריאות הנפש "לב השרון". בפגישת הפתיחה הציג הצוות הרפואי את מורכבות הסיטואציה הטיפולית ואת השימוש שנעשה במוצר "שמיכה כבדה".

בפרויקט התבקשו הסטודנטים לתת מענה עיצובי ופרקטי על מנת שהמוצר הקיים יהפוך להיות מוצר טוב יותר, יעיל יותר, יפה ונעים יותר למגע והכל תחת מגבלות של שימוש בחומרים נכונים ובתקנים המקובלים בסטנדרטים של בתי חולים ומחלקות טיפוליות. צוות בית החולים מוצא חשיבות רבה ביישום המוצר "הלכה למעשה" כמו גם רצון לעשות שימוש בפרויקט לצרכים של חשיפת התופעה להגדלת המודעות בקרב הציבור הרחב.

הסטודנטים שהתנדבו לפרויקט כמו גם הצוות הבכיר של המחלקה לעיצוב אופנה שהתנדב להנחות וללוות את הסטודנטים, עבדו במשך מספר חודשים באופן רציף בסופם הציגו בפרזנטציה עשר וריאציות עיצוביות למוצר "שמיכה כבדה". צוות המנחים הבכירים של המחלקה כלל את רחל ברמן הדרי, עידית ברק, מאיה ארזי, רנן בן דוד, מוני מדניק ורונן לוין, שהנחה והיה מרכז הפרויקט. 

נטע איטח, הזוכה במקום השני

בפרזנטציה הוצגו רעיונות שנתנו מענה למוצר של השמיכה: תוך כדי מחשבה על משקלה, גודל המוצר, צורתו ושימוש בחומרי מילוי כבדים מחד, ומאידך הוצגו רעיונות גם למעטפת: ציפה, בה ניתן דגש לחומריות נעימה ופרקטית ( ניקוי וכביסה), בחירת צבעים מרגיעה, פרטים עיצובים פרקטיים כגון: כיסים, כריות ראש, אלמנטים של עיטוף, התכסות ולבישה.

בתום הפרזנטציה החליט צוות השופטים מטעם בית החולים "לב השרון" שכלל את דר' שמואל הירשמן, הגב' עמליה בן משה והגב' אסי טיגנר האוס ( פוטותראפיסטית, אחראית על ריפוי ועיסוק במחלקה ד' פעילה) להעניק את הפרס הראשון למוצר שהם מוצאים לנכון שעונה על מירב הקריטריונים מנקודת מבט טיפולית ואשר בדעתם להמליץ על יצור כמותי.  צוות בית החולים לב השרון מוצא חשיבות רבה ביישום המוצר "הלכה למעשה" כמו גם רצון לעשות שימוש בפרויקט לצרכים של חשיפת התופעה להגדלת המודעות בקרב הציבור הרחב. את הפרס השני והשלישי, בהתייעצות עם לאה פרץ ורונן לוין, הוחלט להעניק לפרויקטים שהופגנה בהם יצירתיות, מקוריות, אידאולוגיה ורעננות עיצובית.

הפרויקטים של תמר פז, נועם פרקל וירדן אדמיאן אשר זכו במקום השלישי

הזוכות במקום הראשון: גלי ניר ונועה ברוך (פרויקט משותף) 

הזוכה במקום השני: נטע איטח

הזוכות במקום השלישי (הפרס חולק בין שני פרויקטים): תמר פז, נועם פרקל וירדן אדמיאן, סטודנטית מהמחלקה לעיצוב תעשייתי (פרויקט משותף).                                                       

פרס עידוד נוסף ניתן לקרן צ'רנוב.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר