עיריית רמת גן, בשיתוף מרכז רוזן לקיימות בשנקר, זכו בפרויקט האיחוד האירופאי לשיקום נחל כופר

פרויקטים

עיריית רמת גן, בשיתוף מרכז רוזן לקיימות בשנקר, זכו בפרויקט האיחוד האירופאי לשיקום נחל כופר

מרכז רוזן לקיימות ע"ש יעקב רוזן בשנקר, בניהולה של ד"ר אביגיל דולב, והמרכז ליזמות, חדשנות ויצירתיות ACT Shenkar, בניהולו של דניאל אלטמן, יחד עם מור חריר – מנהלת החדשנות והקיימות  בעיריית רמת גן, אוניברסיטת בר-אילן ועמותת "אדם טבע ודין", זכו במימון של האיחוד האירופאי, במסגרת תוכניתHorizon Europe , לפרויקט השיקום של נחל כופר.

נחל  כופר הוא נחל אכזב המהווה את אחד היובלים הצפוניים של נחל איילון. ראשיתו של הנחל באזור תל השומר והמועצה האזורית אפעל, שם הוא עובר לאורך מספר קילומטרים עד לנחל איילון.

בחלקו העליון עובר הנחל באזורים עירוניים בנויים של רמת גן, גבעתיים וגבעת שמואל ומנקז את מי הגשמים שלהם. הנחל נשפך ממערכת הניקוז לאגם הפארק הלאומי ברמת גן, וממנו זורמים המים דרך אזור הספארי לפארק אריאל שרון, שם חוזר הנחל לזרום בערוץ טבעי.

מאחר שתוואי הנחל עובר ברובו במתחם העיר רמת גן, יזמה עיריית רמת גן את הגשת הבקשה לאיחוד האירופאי, לשיקום תוואי הנחל, הכולל איגום מי הנגר העילי ומניעת זיהום הספארי, נחל איילון והים, פיתוח תשתיות לטיהור המים וניטורם לשימוש חוזר, פיתוח חדשנות וקידום החינוך לקיימות, פיתוח מודל גנרי והתוויית מדיניות לשיקום נחלים וניהול מי נגר עילי.

כדי להוביל מיזם חשוב ומורכב מעין זה, פנתה עיריית רמת גן למימון האיחוד האירופי, וכן גייסה כשותפים אסטרטגים לפרויקט את שנקר, אוניברסיטת בר אילן ועמותת "אדם טבע ודין".

במסגרת הפרויקט, שנקר מתמקדת בשלושה אספקטים עיקריים:

  • תכנון ועיצוב האתר שיוקדש לנושאי איכות סביבה, חדשנות וקיימות בדגש על היערכות לשינויי אקלים ותכנון סביבתי, אדריכלי לאורך ואדי כופר – תכנון אתר החדשנות וכן תכנון לאורך הנחל יתבצע על ידי המחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה.
  • פיתוח פורטל אינטרנטי לניהול מסד נתונים של ניטור מי הנגר העילי הקשור בהצפות, זיהום מים באזור, איסוף מידע רלוונטי הקשור לתחזיות גשמים ואיכות המים – פיתוח הפורטל לניהול הנתונים ומאגר הידע יפותח במשותף ע"י המחלקה לתקשורת חזותית והמחלקה להנדסת תוכנה בשנקר.
  • פיתוח ועיצוב מעבדת חדשנות במים, אשר עיקרה ניטור המים ושימוש בטכנולוגיה חדשנית למעקב וניטור של מי הנגר העילי, טיהור והשבה של המים לשימוש חוזר– פיתוח זה יתבצע על ידי המחלקה להנדסה כימית.  

ראש רשות המחקר והיצירה והפיתוח, פרופ' שמואל קניג, התווה את מודל העבודה של הפרויקט בשנקר, שיכלול: הקמת וועדת היגוי רב-תחומית להנחייה ובקרה, שבראשה תעמוד ד"ר דולב, ביצוע הפרויקט ע"י חברי הסגל הרלוונטיים בשנקר תוך  שילוב סטודנטים במסגרת פרוייקטי הגמר בתואר ראשון ובתואר שני.

חברי הסגל שישתתפו במחקר יתוגמלו בהתאם להיקף העבודה והסטודנטים שישתתפו בפרויקט יזכו למלגות מחקר.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר