סיום קורס שיטות וטכנולוגיות ניטור מתקדמות בהתמחות הנדסת ענן בהנדסת תוכנה בשנקר

פרויקטים

סיום קורס שיטות וטכנולוגיות ניטור מתקדמות בהתמחות הנדסת ענן בהנדסת תוכנה בשנקר

המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר ממשיכה לחדש ולהתחדש עם קורסים מקצועיים, המשלבים תיאוריה ופרקטיקה. 

במהלך סמסטר א' של שנה"ל תשפ"ב, התקיים לראשונה קורס שיטות וטכנולוגיות ניטור מתקדמות, בהנחיית עמית דונסקי, במסגרת התמחות הנדסת ענן.

התמחות הנדסת ענן מושכת אליה מזה כמעט עשור סטודנטים המחפשים עבודה בתעשייה בתחומי מחשוב ענן ו- fullstack. ההתמחות הינה חלק מתכנית הלימודים במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, עבור הסטודנטים המתקבלים אליה, והיא כוללת חמישה קורסים מאתגרים ומקיפים בתכנים ובכמות הפרויקטים האישיים שהסטודנטים מפתחים בה.

הקורס החמישי והאחרון בהתמחות הנדסת ענן במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר נלמד בשנה האחרונה לתואר.

גיבוש תכני הקורס בוצע במטרה להרחיב את הידע של הסטודנטים להנדסת תוכנה בשנקר ולהטמיע בהם את הלכי החשיבה והשיקולים הנדרשים על מנת לשלב מערכות ניטור במחזור החיים האפליקטיבי.

במסגרת הקורס למדו הסטודנטים מתודולוגיות הגדרת שאלות הניטור, כיצד ליישם אותן בתוך מערכת הניטור, וכן כיצד לייצר מערך ניטור אשר יודע להתריע על תקלות ובעיות, עוד בטרם הופיעו! 

עוד למדו הסטודנטים כיצד לשלב מערכות ניטור בסביבות התשתית והאפליקציה, וכיצד להמיר את המידע הטכנולוגי המגיע ממערכת ניטור, לתובנות המשפיעות על ההתנהלות העסקית.

נושאים נוספים אשר נלמדו בקורס עסקו בהבדל בין מערכות ניטור המיועדות לצוותים טכנולוגים לבין מערכות המיועדות למשתמשי קצה וכן כיצד מתרגמים אירוע טכנולוגי למידע המועבר למשתמשים אלו.

כדי להדגיש את חשיבות ההגדרה הנכונה של מערכות ניטור, נסקרו גם מקרים אמיתיים בהם תהליכים כאלו התבצעו באופן לא נכון, וכן הודגמו התוצאות העגומות של כך.

שיטת הלימוד בקורס התבססה על מעבדות Hands On, כאשר בכל שיעור הסטודנטים יישמו בפועל את החומר הנלמד. בתוך תהליך זה, חוזק גם הידע במערכות מבוססות Linux, ופיתוח לוגיקות בשפת BASH.
במסגרת פרויקט הסיום של הקורס, הסטודנטים נדרשו לתכנן וליישם ממשק ניהול ותחקור מערכת ניטור, המיועד לעיוורים. 

לצורך כך, פיתחו הסטודנטים ממשקי עבודה המבוססים על "רמקול חכם". הסטודנטים חולקו ל-2 קבוצות; קבוצת "אלקסה" פיתחה על גבי פלטפורמת AWS, וקבוצת "גילה" נשענה על סביבת Google.

יחד עם היישום בפועל, נדרשו הסטודנטים להגיש מסמכי ארכיטקטורה, מסמכי Data Flow, וכן וידאו המדגים את פעולת הממשק אשר פיתחו. כל אלו הינם חלק מהותי בדרך לקבלת תעודה בהנדסת תוכנה.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר