המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר גאה להציג את סיקור הפרזנטציות הסופיות של פרויקטי הגמר לשנת תש"ף

פרויקטים

המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר גאה להציג את סיקור הפרזנטציות הסופיות של פרויקטי הגמר לשנת תש"ף

סטודנטים בשנה ד' במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר הציגו את הפרזנטציות הסופיות של פרויקטי הגמר שלהם לאחר שנה וחודשיים של עבודה ועשייה – לראשונה באופן וירטואלי.

אירוע הצגת פרויקטי הגמר מהווה את גולת הכותרת מתוך השלבים הרבים אותם עוברים הסטודנטים במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, במהלך ביצוע פרויקטי הגמר. זהו השלב המשמעותי ביותר בתהליך והסטודנטים מתכוננים אליו במשך חודשים ארוכים.

לאירוע הצגת הפרזנטציות ישנן מטרות רבות במסגרת לימודי הנדסת תוכנה. העיקריות בהן הן פיתוח יכולת לתקשר ולהציג את פרויקט הגמר לצוות הבודקים. כל קבוצת סטודנטים צריכה להסביר באופן ברור ותמציתי במשך חמש עשרה דקות בלבד את נושא הפרויקט שלהם, מטרותיו, את הארכיטקטורה של מרכיבי המערכת, תיכון ועיצוב המערכות, והצגת דמו אשר מדגים את כל התרחישים במערכת. המורכבות ההנדסית וההיקף מועברים באופן רהוט ומקצועי על הבמה מול צוות השיפוט.

מטרה נוספת היא, לדעת להעביר פרזנטציה קבוצתית, תוך עבודת צוות, תיאום עמדות וקטעי דיבור שבסופו של דבר הקבוצה תעביר את עיקרי הפרויקט שלה תוך שיתוף פעולה מירבי ובאופן ברור, מדויק ותמציתי.

כמו כן, הסטודנטים מתמודדים עם שאלות שנשאלות על ידי מרצי המחלקה לאחר כל פרזנטציה ועליהם לדעת לספק תשובות ענייניות וברורות ולהסביר על תהליך החשיבה, בחירת החלופות הטכנולוגיות, השיקולים ההנדסיים או על ארכיטקטורת התוכנה שנבחרה.

באירוע הפרזנטציות משתתפים כל הסטודנטים משנה ד' במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר. סגל המרצים של המחלקה, המנחים ושופטים חיצוניים אשר מעריכים את ההצגה של הסטודנטים בזמן אמת, תוך התייחסות לבהירות ההצגה, מקצועיות ההסברים, רהיטות וניסוח הנדסי. כמו כן, הסטודנטים בשנתם השלישית נדרשים להיות נוכחים, לתעד את הפרזנטציות, ולהגיש דו"ח ביקורתי ומקצועי מסכם, מתוך מטרה ללמוד לשנה הבא כיצד יש להיערך למעמד זה ומה הציפיות מהם על ידי המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, הידועה בפרויקטי הגמר הגרנדיוזיים.

ההכנות לפרזנטציות קפדניות ביותר ודורשות ימים ואף חודשים של הערכות והכנות.

כחלק מההכנות הסטודנטים מבצעים "הקפאת קוד" (עצירת פיתוח למניעת תקלות של הרגע האחרון code freeze), מזינים תכנים למערכות שלהם, לומדים את התרחישים המרכזיים של המערכת שלהם בעל פה, תוך תיאום וחלוקת תפקידים אחד עם השני/ה, ולומדים את מהלך ורצף הדיבור של הפרזנטציה בעל פה. לאורך התואר לומדים הסטודנטים לדבר ולהופיע כמו בהרצאות TED ומתנסים בכך בהגשות בקורסים לאורך שנות התואר. בפרזנטציות פרויקטי הגמר הם מיישמים זאת.

קבוצות המגדילות ראש מדפיסות חולצות עם שם הפרויקט שלהן מתוך מטרה להציג גיבוש ושיתוף פעולה אחד עם השני, ומתוך גאווה ואחדות.

אירוע הצגת פרויקטי הגמר במחלקה כבכל שנה מתקיים במשך יומיים מלאים. כאשר בדרך כלל באמצע היום יש הפסקת אוכל, וישנה חלוקת פיצות לכל משתתפי האירוע. לאור משבר הקורונה העולמי, השנה התקיימו הפרזנטציות באמצעים מרוחקים, בתוכנת זום.

ואכן, בצל הקורונה, אירוע הפרזנטציות השנה התנהל באופן שונה. כחלק מההכנות לפרזנטציות הסטודנטים קיימו יומיים של חזרות גנרליות בשנקר, באודיטוריום מיטשל, מתוך מטרה שהאירוע עצמו גם כן יתקיים פרונטלית, מאחר והוא גדול מספיק ומתאים להנחיות משרד הבריאות, על פי התו הסגול. מספר ימים לפני הפרזנטציות, השתנו הנחיות משרד הבריאות עקב החמרה של מספר החולים היומי, ולכן האירוע של הצגת הפרזנטציות עבר להתבצע בלייב דרך הזום.

המעבר המהיר של האירוע מאודיטוריום מיטשל למערכת הזום איתו הסטודנטים והסגל נאלצו להתמודד בוצע באופן מרשים ביותר, תוך שמירה על רמה מקצועית גבוהה בזכות ראש המחלקה, ד"ר יונית רושו, שניהלה וארגנה את האירוע באופן מהיר ויעיל ותוך הקפדה על הוראות משרד הבריאות.

לראשונה, עקב הנסיבות, אירוע הצגת פרזנטציות פרויקטי גמר התקיים דרך הזום. זה אירוע הזום הגדול המשמעותי והמרשים ביותר שהתקיים במחלקה אי פעם. בו השתתפו סטודנטים שנה ד' וסגל המחלקה.

האירוע התפרש על פני יומיים במהלכם הציגו הסטודנטים, כל קבוצה בתורה את הפרזנטציות שכללו: הסבר מפורט על פרויקטי הגמר שלהם, הדגמות דמו של פרויקטי הגמר, ובסוף כל הצגה התמודדות עם שאלות סגל המחלקה על הפרויקט שביצעו.

עקב המצב, סטודנטים רבים צילמו מראש וידאו של הקבוצה שלהם מציגה על הבמה בחזרות הגנרליות את הפרויקט שלהם, תוך דגש על הבעיה ההנדסית שפתרו, ארכיטקטורה והפתרון ההנדסי שסיפקו.

את הוידאו הציגו דרך הזום , ולאחריו התמודדו עם שאלות רבות של המרצים בזום והיו צריכים לספק תשובות בלייב.

במהלך הפרזנטציות צפו המרצים בהצגות, וכל קבוצה דורגה וקיבלה ציון על אופן הצגת הפרזנטציה שלה על ידי הבודק השני והשלישי והן גם על ידי המנחים. הציון שניתן הוא מהווה אחוז מסוים מהציון הסופי שאותו יקבלו הסטודנטים על כל התהליך שיעברו. חשוב להדגיש שהסטודנטים לא יודעים מראש מי הם הבודקים השניים והשלישים שלהם.

הפרויקטים עצמם שהוצגו השנה, למרות הנסיבות, היו מרשימים מאוד ובהיקף ומורכבות הנדסית מרשימה ומכובדת. ביומיים מרוכזים הוצגו 17 פרויקטים שונים של 45 סטודנטים עם 122 צופים דרך הזום.

נכתב ע"י מאיה ריקליס

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר