מיכל פרייפלד: פרויקט בנושא רפואה מגדרית

עתונות

מיכל פרייפלד: פרויקט בנושא רפואה מגדרית

'"

אני מיכל פרייפלד, מעצבת תעשייתית בוגרת עיצוב תעשייתי לתואר ראשון ושני בבצלאל ומרצה לעיצוב תעשייתי בשנקר. בלימודי התואר השני, רציתי שפרויקט הגמר, בהנחיית רועי ביגר, יעסוק ברפואה מגדרית. במהלך המחקר נחשפתי לנתונים שלא הכרתי כמו שהתאמת טיפולים רפואיים במחלות משותפות לגברים ולנשים, אבחונים ופיתוח תרופות, הם תוצאה של מחקרים רפואיים שהתבססו על נתונים שנאספו בעיקר מגברים ללא התייחסות לנשים. הסיבה העיקרית למידורן של הנשים ממחקרים הייתה השינויים ההורמונליים התכופים בגוף האישה, שהופכים את מהלך המחקר למורכב ויקר. כתוצאה מכך קיים פער בנתונים הרפואיים המגדריים, כך שנשים מקבלות לעיתים טיפול לא מתאים ואף נפגעות ממנו. 

כדי  להבין את מקור הבעיה ולהציע פתרון, ערכתי ראיונות עם מומחים מתוך המערכת הרפואית כמו אנשי.ות מחקר, אנשי.ות משרד הבריאות ואנשי.ות הרפואה ובדקתי כיצד הרגולציה מתייחסת לנושא בארץ ובעולם. אחת התובנות המרכזיות הייתה שככל שהזמן עובר, מתקיימים עוד מחקרים שלא נבדקים על נשים וברקע ישנה הכרה בעוד מגדרים שונים כך שהבעיה הולכת ומחריפה והפער בנתונים הולך וגדל. 

לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן!

לכן פעלתי כדי למצוא פתרון, המאפשר לחוקרים/ות ולרופאים/ות פלטפורמה (gendermed) למחקר פיילוט בפורמט דיגיטלי של סקרים. הפלטפורמה מקוונת ומאפשרת להעלות סקרים כדי לבדוק בצורה מהירה, ללא בירוקרטיה או רגולציה, את נושא המחקר. החוקר.ת מעלים לפלטפורמה את הנושא, המערכת מציעה לחוקרים.ות סדרה של שאלות, ושאלה בנושא מין ומגדר מובנית באופן קבוע בכל הסקרים, ובנוסף ישנן שאלות שמתייחסות לתופעות אופייניות לנשים בלבד.

עבור העונים.ות על הסקרים הפלטפורמה היא משחקית, ויזואלית, משתפת במידע ובתוצאות בזמן אמת. בסיום הסקר מתקבלת "תעודה" כאות הוקרה, המכילה את תוצאות הסקר, שניתן לשתפה ברשתות החברתיות. כאשר עולים פערים בין תוצאות של מגדרים שונים, המערכת מתריעה על כך. תוצאות הסקר  יכולות  להוביל  למחקר קליני רב מגדרי, לשינוי  ברגולציה ובהנחיות רפואיות הנוגעות למחלות משותפות לכלל המגדרים ולהעלאת המודעות לנושא".

בראש העמוד: צילום מיכל פרייפלד

rn", #, #'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר