"יש הרבה טינופת, אבל עשינו קפיצות מדהימות": עתיד האינטרנט

עתונות

"יש הרבה טינופת, אבל עשינו קפיצות מדהימות": עתיד האינטרנט

פרופ' שיזף רפאלי, נשיא מכללת שנקר, עמית מחקר בכיר במוסד שמואל נאמן בטכניון ולשעבר ראש המרכז לחקר האינטרנט באוניברסיטת חיפה, איך ייראה האינטרנט שלנו בעוד 20 שנה?

"אני לא עתידן – אני 'עבריין'. החכמים המנבאים אוהבים לדבר על מהפכות כמו מחשוב לביש למשל. גם סייעות קוליות חכמות ורמקולים חכמים, שיש להם נוכחות בולטת מאוד בבתים בצפון אמריקה, יגיעו לישראל ברגע שייפתרו בעיות העברית של הטכנולוגיה, אבל זה לא עניין של 20 שנה אלא של שנים ספורות. כלי תרגום כמו גוגל טרנסלייט הולכים ומשתפרים מדי שבוע, והגלובליזציה – למרות המקל בגלגלים שהקורונה הכניסה לה – עוד תשוב. בעיניי, מה שחשוב הוא לא הטכנולוגיה עצמה אלא התוכן – והתוכן יעבור גלובליזציה כי יש סקרנות לטעמים שונים".

באיזה אופן?

"הגבולות האחרונים שנותרו הם גבולות השפה – ואלה ייעלמו בתוך 20 שנה. כשהתרגום יהיה נגיש יותר מהיום, והבנת שפה טבעית תהיה נגישה יותר, והיכולת לייצר Text-to-Speech ולהיפך תמשיך להשתפר – אז אנחנו מדברים על פריצה מוחלטת של שדה המדיה. כיום, ישראלים לא צופים בפוקס ניוז או ב-CNN כי קשה להם עם האנגלית. אבל אם לצפות ב-CNN היה אותו דבר כמו לצפות בערוץ 12, אנשים היו מעדיפים את CNN. אם לפני חצי שנה היית אומרת לישראלי הממוצע נטפליקס או אמזון פריים, הוא לא היה יודע על מה את מדברת. עכשיו, כתוצאה מהקורונה, את יכולה לקרוא על הסרט החדש של הולו גם ב-ynet. הגלובליזציה תשחק תפקיד אדיר במדיום ובשאלה מה אנשים צורכים. זה יהיה נכון לבידור ופנאי, זה כבר נכון לספורט, וזה יהיה נכון גם לחדשות".

בראש העמוד: Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר