אמנות בשדה המורחב: גלעד רייך על אמנות, אוצרות ועבודה

הרצאה

אמנות בשדה המורחב: גלעד רייך על אמנות, אוצרות ועבודה

 כל עבודת אמנות (כשם עצם) היא תולדה של עבודת אמנות (כשם פעולה). כלומר, כל יצירה אמנותית היא תוצר של מהלך כלשהו שבו מופק דבר מה. במשך ההיסטוריה המודרנית הרבתה האמנות לייצג את העבודה – אם על ידי האדרת חיי הפועלים ואם על ידי התבוננות אמפתית בתנאי החיים של המעמדות הנמוכים – אך פעולת האמנות נתפשה כפרקטיקה אוטונומית, כלומר נפרדת וייחודית ביחס לכל מערך ייצור אחר בחברה.

הופעת הרדימייד בתחילת המאה ה-20 – הצגתו של אובייקט המיוצר בשדה הלא-אמנותי כיצירת אמנות – בישרה שלב חדש ביחסי האמנות עם "העבודה הפרודוקטיבית" (עבודה הנעשית למטרות רווח או שימוש). החל באותו רגע היסטורי הגדירה האמנות המושגית את זהותה הביקורתית ביחס לאופן שבו היא אימצה תהליכי עבודה לא-אמנותיים, דחתה אותם או ביצעה בהם מניפולציה. כניסתן של פרקטיקות המאפיינות את עולם העבודה אל הפעולה האמנותית הצביעה על הכפפתו של הייצור האמנותי לייצור לא-אמנותי, אבל ההכפפה הזאת מעולם לא היתה מוחלטת. להיפך, היא איפשרה לאמנים להרחיב את גבולות האמנות על ידי הגדרה מחודשת של המושגים מיומנות אמנותית, פונקציית המחבר וסובייקטיביות אמנותית.

בית הספר לאמנות רב-תחומית שמח לארח במסגרת "אמנות בשדה המורחב", את גלעד רייך, אוצר עצמאי ודוקטורנט בחוג לתולדות האמנות, אוניברסיטת תל אביב. בהרצאתו יציג רייך מספר פרויקטים אוצרתיים העוסקים בשאלת העבודה בעידן הנוכחי, וידבר על השינויים הדרמטיים שעבר עולם העבודה בעשורים האחרונים ועל העמדות והפרקטיקות השונות שמציגים אמנים ביחס לשינויים אלו.  

אל תחמיצו: לעמוד האירוע בפייסבוק לחצו כאן!

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר