פורטפוליו: האמנית והמעצבת מימי זיו - מרצה במחלקה לעיצוב אופנה - מספרת על תערוכת איורי האופנה בה היא שוברת שתיקה ארוכה

תערוכות

פורטפוליו: האמנית והמעצבת מימי זיו – מרצה במחלקה לעיצוב אופנה – מספרת על תערוכת איורי האופנה בה היא שוברת שתיקה ארוכה

קפה, מיץ פטל, שוקולד, טכניקות מהירות וספונטניות, מהר מאוד, גדול מאוד, "לא איור אופנה קטן וחמוד בטושים": האמנית והמעצבת מימי זיו שוברת שתיקה של יותר מעשור בתערוכה חדשה שתוצג בשנקר (אוצרת: לאה פרץ), ואומרת שאיורי אופנה הם אמנות לשמה.

"במהלך השנים שעברו מאז שליאור בני נהרג בעזה (הוא היה בן 19 וחצי והיה צלם בדובר צה״ל), ציירתי את הכאב ואת הגעגועים שלי", מספרת זיו בראיון למגזין העיצוב "פורטפוליו": "הציורים היו קשים וכואבים לרוב באדום ושחור. מעל 13 שנים עברו מאז שנהרג ורק בשנה האחרונה חזרתי לצייר אופנה".

"התגעגתי, איור אופנה זה בדם שלי", מספרת זיו על החזרה לעיסוק האהוב עליה: "הכאב לא עבר וגם לא יעבור, למדתי לחיות איתו, וההחלטה שלי לחיות היתה לחיות טוב. בין השאר חזרתי גם לצבעים".

אחרי שלל תערוכות יחיד וקבוצתיות בתחום האמנות, החליטה שהגיעה הזמן להציג את איורי האופנה שלה: "אני מציירת מגיל קטן והשתתפתי בתערוכות גם כילדה. בנוסף, אני מלמדת ציור אופנה אבל בתחום הזה לא היתה לי אף פעם תערוכה, אז הגיע הזמן, אני כבר בת 59". על עבודותיה הנוכחיות היא מעידה כי "יש יותר חופש גם ביד, גם בבחירת הצבעים או הכלים ואפילו בצורת הגוף: בחלק מהציורים אני עובדת כשהקנבאס על הרצפה ואני רוכנת. לא עובדת על שולחן כל הזמן, ומשתמשת גם בחומרים לא קונבנציונליים: קפה, מיץ פטל, שוקולד". 

בראש העמוד: איור אופנה של מימי זיו, מתוך התערוכה (יח"צ)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר