פורטפוליו: אורי סאמט מסכם סמסטר כראש המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר ומספר על החזון לעתיד בין מסורת לטכנולוגיה

תערוכות

פורטפוליו: אורי סאמט מסכם סמסטר כראש המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר ומספר על החזון לעתיד בין מסורת לטכנולוגיה

'"

למרות שנדמה כאילו המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר היתה תמיד חלק מהנוף המקומי של מחלקות העיצוב, היא נפתחה לפני 18 שנה בלבד, ואורי סאמט, שסיים זה עתה סמסטר ראשון כראש המחלקה, הוא ראש המחלקה השלישי בסך הכל שעומד בראשה. קדמו לו דגנית שטרן-שוקן ושרון קרן, ואף על פי שסאמט נמנה עם צוות ההקמה של המחלקה, ושקרן ושטרן שוקן ממשיכים ללמד בה, הבחירה בו מסמנת מעבר בין דורי ויוצרת עניין לגבי הכיוון שאליו הוא יוביל אותה.

"אני נמצא במחלקה מאז שנוסדה לפני 18 שנה, הייתי חלק מצוות ההקמה שלה שזיהה את הפער שהיה קיים בין האקדמיה לתעשייה", מספר סאמט בראיון למגזין העיצוב "פורטפוליו": "כבוגר בצלאל אני יכול להגיד שכמו רבים מעמיתי יצאנו מהאקדמיה מבלי לדעת איך להתשלב בחוץ. הרגשנו שאין לנו את הכלים להתמקם בעמדות כאלו ואחרות בענף הזה: יכולנו לפתוח סטודיו פרטי ולנסות לקדם אותו, אבל לא היו לנו את הכלים לשווק או לקדם את עצמנו. לכן, כשהקמנו את המחלקה בשנקר, בנינו תכנית לימודים כזו שכבר במסגרת האקדמית הסטודנטים מתנסים בעבודה מול לקוח גדול, עם חברות כמו סברובסקי, הצורפים, אאודי ופדני, אם למנות כמה משיתופי הפעולה שהתקיימו במחלקה".

18 שנה אחרי, סאמט מדבר על פער חדש בין האקדמיה לחיים שמחכים לבוגרי המחלקה לאחר סיום הלימודים: "אם בזמנו היה קשה להשתלב בחברה או לשווק את עצמך לחנויות, היום הקושי הוא להסתגל לבמות השיווקיות הדיגיטליות החדשות כמו אטסי או אמזון הנדמייד; אם אתה לא נוכח בהן אתה לא קיים. זה אחד הדברים שאני מאוד רוצה לקדם: להכניס תכנים שיתנו לבוגרים את הכלים לקדם ולפתח את עצמם, וגם – מותר להגיד – להתפרנס". 

בראש העמוד: לוח שחמט שעצבה עדן מינדל, סטודנטית במחלקה לעיצוב תכשיטים (צילום: אחיקם בן-יוסף)

rn", #, #'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר