תערוכת זוכי פרס מרגרט וסילבן אדמס לאמן הצעיר בבית הספר לאמנות רב-תחומית

תצוגה

תערוכת זוכי פרס מרגרט וסילבן אדמס לאמן הצעיר בבית הספר לאמנות רב-תחומית

ארבע תערוכות יחיד נפתחות ב29.11 בגלריה של בית הספר לאמנות רב תחומית. האמנים, בוגרי בית הספר, זוכי פרס אדמס לאמן צעיר לשנת 2018 נבחרו כמידי שנה על ידי ועדה של מרצים בכירים מתוך בית הספר לאמנות. עבודותיהם המוצגות כאן, נעשו בתקופה הנוכחית, ובמובן זה, התערוכה באוצרות גלעד אופיר מציעה למבקרים הזדמנות מצוינת לפגוש עבודות עכשוויות וחדשות של אמנים צעירים אלה.

גיא ניסנהויז ושחר אפק מציגים עבודה משותפת אותה הם יוצרים יחד בשנתיים האחרונות. בעבודת הפיסול המוצגת על ידם, שני מיכלים שקופים מונחים אחד על שני בעוד אובייקט דמוי עץ עשוי לוחות מתכת חלודה חוצה אותם וחותר כלפי מעלה אל החלל הפתוח מעליהם, ספק מיתמר ספק קורס. אוסף גרעיני משמש, גוגואים, מפוזר באופן הנראה אקראי על רצפת המיכל העליון, מעלה בדעתנו משחק משנות הילדות. מיקומו של האובייקט הופך אותו לנקודת מגוז בחלל הגלריה כולה. על עבודתם הם כותבים " הביטוי הוויזואלי לבו-זמניות, הוא השימוש בחומרים מסוימים ליצירת הפסל, היישום של הזמן המשתנה ביחס לזמן סטטי הוא הבחירה בחומרים אשר מוטיב הזמן משנה את ההופעה ותכונותיהם".

נקודות המוצא לציוריה של ורד שילוני הם מגוונים, בין אם מדובר במקום, אירוע או מקור ספרותי, הציורים, על נייר ובד חופשי, עוסקים באפשרויות מסע ועיגונו במצע הציור הצבעוני והחושני. דימויים של נופים ואלמנטים שמשקפים חוויה אנושית מעלים בדעתנו זכרונות ומטאפורות למעברים בין מצבי תודעה שונים, הציור לדברי שילוני מהווה ״טריגר להנעה, הנעה לפעולה״.      

סתיו יושע רושם, מצייר, מפסל בחומרים טבעיים, מוצא השראה באולמות התצוגה של אמנות מוקדמת ארכיאולוגית, ניאוליתית, ארצישראלית ובמרחבי המכתשים במדבר בהם הוא אוסף אבנים, חלקי חרסים וחומרים אותם הוא מפסל בסטודיו כדמויות ארכיטיפיות ומיתיות. המיצב בתערוכתו הנוכחית מאפשר לו להמשיך ולהעמיק בחקירה מתמשכת של הסמלים שהוא יוצר אשר עומדים בדיאלוג עם מושגים ארכיטיפיים השוכנים בתפיסה ובשפה הכוללת שלנו.

חביב קפצון מציג עבודת וידאו המחברת שלושה ערוצי סיפור לכלל רצף שנע בין מודעות סביבתית ופוליטית לרצף התודעה. עבודת הווידאו היא גם עבודת חלל, המשלבת הקרנה על חפצים המתלכדים עם הדימוי הנע ויוצרים דיאלוג מסתורי עמם. ״האובייקטים ממופים אל תוך ההקרנה ואני משתמש בצורות שונות לאורך הסרט: כמסכים, גופי תאורה ודמויות המדובבות את העלילה״. אומר קפצון, הסרט עוקב בין השאר אחר מסעה של אבן ה ׳לאפיס לזולי׳ ממכרות כפייה באפגניסטן אל חנות קריסטלים ברמת גן, בכך עוקב קפצון אחר שאלות של מוסר ועל מקורם של הדימויים והחומרים סביבנו.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר