אירועי סוף השנה בשנקר 2022: נקודת מפגש

תצוגה

אירועי סוף השנה בשנקר 2022: נקודת מפגש

נקודת המפגש היא חלק מרכזי בתפיסה האקדמית של שנקר: מפגש בין עיצוב להנדסה, בין אמנות לעיצוב, בין אדם לאדם, בין אדם למכונה, בין היד לחומר, בין מלאכת היד לטכנולוגיה, בין טקסט לדימוי.

השנה, בשלהי מגפת הקורונה, אנו מתבוננים בנקודת המפגש בין הסטודנט למוסד האקדמי – המקום בו הוא לומד. האם ההסתגרות בבתים והלמידה מרחוק השפיעה על צורת המחשבה של הסטודנטים, על הנושאים שבחרו לעסוק בהם במסגרת פרויקט הגמר, על הדרך שבה הם נגישים לחומר, לרעיון, לתהליכי עבודה ודרכי פיתוח? האם היציאה מהבית ונקודת המפגש המחודשת פנים מול פנים עם המרצים, כיתות הלימוד, הסדנאות וההפרייה ההדדית שמתקיימת תדיר באמצעות למידה משותפת הוסיפה נדבך  לתהליך המחשבה והיצירה?

מגפת הקורונה חידדה וקרבה את נקודת המפגש בין הפרט לעולם בו הוא חי, הבידוד וההבנה שהעולם אינו חסין ויציב לעד הוכיחה שוב כי מעצב, אמן או מהנדס, הם מקצועות שהעולם זקוק להם בשעת צרה, כמו גם לדרך החשיבה שלהם וליכולות המקצועיות הנרכשות בלימודי התואר.

>> ב-7.7 יפתחו באופן רשמי אירועי סוף השנה בשנקר, במסגרתם יערכו מפגשים וסיורים מודרכים לקהל הרחב, בהם יחשפו תוצרי המחלקות.

אירועי סוף השנה של שנקר מאפשרים להכיר מקרוב את היוצרים, היזמים והאמנים של מחר ולהתרשם מיכולותיהם ומהישגיהם, כמו גם להתוודע למגמות ותהליכים עכשוויים של עולם העיצוב וההנדסה המקומיים והבינלאומיים.

>> גם השנה תוכלו להגיע ולהתרשם מעבודות הבוגרים דרך סיורים מודרכים במחלקות. להרשמה לסיורים לחצו כאן!

בתמונה: אירוע פתיחת אירועי סוף השנה בשנקר בשנת 2021 (צילום: אחיקם בן יוסף)

במהלך אירועי סוף השנה של שנקר נערוך כנס וסיור בנושא "שפת-אם". שפת‭ ‬אם‭ ‬היא‭ ‬השפה‭ ‬הראשונה‭ ‬שאדם‭ ‬לומד‭ ‬בשלבי‭ ‬ההתפתחות‭ ‬המוקדמים. ‬זו‭ ‬השפה‭ ‬שאנו‭ ‬מיומנים‭ ‬בה‭ ‬וחשים‭ ‬בה‭ ‬נוח‭ ‬יותר‭ ‬מכל‭ ‬שפה‭ ‬אחרת‭.‬ אולם‭ ,‬לצד‭ ‬שפת‭ ‬האם‭ ‬המילולית‭,‬ קיימות‭ ‬גם‭ ‬שפות‭ ‬אם‭ ‬נוספות‭ ‬ובהן‭ ‬שפה‭ ‬חזותית‭, ‬חומרית‭,‬ חברתית‭ ‬ותרבותית,‬ הבאות‭ ‬לידי‭ ‬ביטוי‭ ‬במגוון‭ ‬של‭ ‬צלילים‭,‬ צבעים,‬ טקסטורות‭,‬ טעמים, ריחות ועוד.

מוזמנות‭ ‬ומוזמנים‭ ‬להצטרף‭ ‬אלינו‭ ‬לכנס‭ ‬בנושא‭ ‬שפת‭ ‬אם‭,‬ במסגרת‭ ‬אירועי‭ ‬סוף‭ ‬השנה‭ ‬בשנקר‭,‬ במהלכו‭ ‬נחקור‭ ‬את‭ ‬הנושא‭ ‬מזוויות‭ ‬ונקודות‭ ‬מבט‭ ‬שונות‭ ‬ובסיומו‭ ‬נצא‭ ‬לסיור‭ ‬בין‭ ‬עבודות‭ ‬הגמר‭ ‬סביב‭ ‬תמה‭ ‬זו‭.‬

לפרטים נוספים ולהרשמה:

ימים ושעות פתיחת התערוכות לקהל הרחב:

7-18.7.22

בית הספר לאמנות רב-תחומית: בניין עלית / רחוב ז'בוטינסקי 8, רמת גן

  • ימים א' – ה'  11:00 -22:00
  • יום ו' 10:00 – 13:00

הפקולטות לעיצוב והנדסה ובית הספר שנקר הנדסאים: בניין פרניק – רחוב אנה פרנק 12, רמת גן / בניין מיטשל – רחוב ידע העם 8, רמת גן

  • ימים א' – ה'  10:00 -22:00
  • יום ו' 10:00 – 13:00

אירוע הפתיחה יתקיים ב-7.7 בשעה 20:00 / הכניסות מהרחובות אנה פרנק 12 וידע העם 8, רמת גן

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר