המסע להודו: ביה"ס להנדסת תעשייה וניהול מסכם משלחת מוצלחת בתת היבשת המסקרנת

כנסים

המסע להודו: ביה"ס להנדסת תעשייה וניהול מסכם משלחת מוצלחת בתת היבשת המסקרנת

המשלחת הראשונה של ביה"ס להנדסת תעשייה וניהול לניו-דלהי בהודו יצאה לדרך וכללה 20 סטודנטים מהתואר הראשון, בראשות פרופ' אהוד מניפז, דיקאן ביה"ס, וד"ר מאירה לוי מרצה בכירה בביה"ס. את המסע יזמה וליוותה ד"ר אורה סתר המלמדת בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת ת"א, ובאוניברסיטת MDI בהודו, מומחית בתרבות וניהול הודי אשר יצרה את הקשר עם ארגון WEF-Women Economic Forum, Mukul Gupta Prof., המתמחה במנהל עסקים ויועץ לחברות, והשגרירות הישראלית בהודו. ד"ר אלעד הריסון, מרצה בכיר בביה"ס, בשיתוף הצוות המוביל, בנה תכנית מרתקת שכללה השתתפות בכנס WEF, ביקורים בבית השגריר ובשגרירות הישראלית, ביקורים בתעשייה מסורתית וחדשנית בהודו, והרצאות מומחים להבנת הסביבה העסקית והפוטנציאל לשיתוף פעולה בהודו. סביב התוכנית נבנה קורס אקדמי שנקרא "סדנה בחדשנות ובניהול בינלאומי" בניו דלהי.

במסגרת ההשתתפות בכנס WEF 2018 מובילי הקבוצה והסטודנטים הרצו על זוויות שונות של החדשנות הישראלית וקיבלו פרסי הוקרה על כך. המושב מיוחד שהוקדש לשנקר, בהנחיית ד"ר מאירה לוי וד"ר אורה סתר, הוצגו היבטים שונים של החדשנות הישראלית. הסטודנטים רננה פלצ'ינסקי, הדר ארמוזה ועדי בדש שיתפו מנקודת מבטם על החדשנות הישראלית וזכו בתעודת מנהיגים צעירים שיהפכו את העולם לעולם טוב יותר לכולנו, ד"ר מאירה לוי הציגה כיצד שנקר מקדמת חדשנות בקרב הסטודנטים וד"ר אורה סתר הביאה את ההיבטים התרבותיים בארץ המקדמים חדשנות.

בנוסף לכך, פרופ' אהוד מניפז, הרצה על מחקרי החדשנות העולמיים וקבל פרס על מנהיגות אקדמית, ד"ר מאירה לוי הרצתה על חשיבות השילוב של הנדסה ועיצוב, וקבלה פרס על הובלת חשיבה עיצובית בהנדסה וד"ר אורה סתר דיברה על הכנסת עקרונות הרוח לניהול וקבלה פרס על מנהיגות אישית.

המסע היה מרתק, והמשלחת פגשה את פניה המגוונים מלאי הסתירות של הודו. מצד אחד, מדינת היי-טק עם פרקי תעשייה בהם נציגויות מכל החברות המובילות כמן Google, IBM ועוד רבות, חברות הזנק ומעבדה מתקדמת לאינטליגנציה מלאכותית. מצד שני, עוני משווע, תחבורה קשה ביותר בכבישים ומפעלים שעובדים בשיטות ישנות בתנאי העסקה קשים. הכנס היה שונה מכל מה שמוכר באקדמיה  הישראלית, הרצאות קצרות המדברות מהלב ללא שקפים, מסרים אנושיים של נתינה, הצגת יוזמות חברתיות לטובת האנושות, וצבעוניות אנושית שפותחת לבבות ומקרבת בין אנשים.

המסע נתן הזדמנות להבין את מקומה של ישראל בעולם, ועד כמה היא נתפסת כמובילה בחדשנות עולמית ובחינוך לחדשנות ויזמות. בכירי החברה ההודית שמחו להיפגש עם הסטודנטים ולהציג בפניהם את ההזדמנויות הקיימות בשוק ההודי הצומח, ויש תקווה להמשך שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים, כלכליים ועסקיים בהודו. יש לציין כי דיקאן בית הספר, פרופ' אהוד מניפז, במהלך שהותו בהודו, שוחח עם בכירי אקדמיה מהודו ומארצות נוספות, כולל טנזניה, מלאווי, שווייץ, ארה"ב ואבו דאבי, על שיתופי פעולה אקדמיים כולל חילופי סטודנטים ושיתופי פעולה במחקר ובהוראה.

סטודנטים מספרים: אז איך היה לנו?

זוהי המשלחת הראשונה שיצאה מטעם שנקר להודו, ולמרות שבחרנו לצאת אליה בלב שלם – הייתה קצת תחושה של אי ודאות. איך יהיה? מה נראה ונחווה? והאם המשלחת תהיה משמעותית עבורנו? אין את מי לשאול את כל השאלות כי אף אחד לא עשה זאת לפנינו.

עכשיו אחרי שחזרנו, אפשר לומר שרובנו מסכימים על כך שזוהי חוויה אדירה, מלמדת ומשמעותית ואין ספק שנמליץ עליה לבאים אחרינו.  כל אדם שעמד מולנו בחלק כזה או אחר של המשלחת נתן לנו ידע רב, ענה על שאלות וחידד את התמונה שלב אחר שלב למעננו, כך שספגנו רבות מכולם, מקצועית ותרבותית כאחד.

אז מה עשינו בקורס?

השתתפנו בכנס WEF, העוסק בהעצמה נשית והפרייה הדדית בין נשים יזמיות בתחומים שונים. חלקנו אף דיברנו בפני חברי הכנס על "מדוע ישראל היא אומת סטארט-אפ?" במעמד מכובד מאוד בכנס. זכינו לראות נשים מכל העולם עושות מה שהן מאמינות בו ומעודדות אחרות לפעול למען מטרותיהן.

ביקרנו בשני מפעלי טקסטיל, המייצרים ביגוד לחברות מוכרות כגון אדידס, ריבוק, זארה ועוד, שם נחשפנו לתנאי ההעסקה של העובדים, תהליך הייצור ושרשרת האספקה מהיצרן לצרכן. כמו כן, ביקרנו באחת מחברות ההשמה הפרטיות הגדולות בהודו אשר מקבלת תמיכה ממשלתית, שם הסבירו לנו איך מתגברים על האבטלה בהודו, מכשירים גברים ונשים לעבודות שונות בתכנית בעלת עשרה שלבים, כשבסופה השאיפה היא שחלקם אף ילמדו לתואר אקדמי ואף לדוקטורט. החברה אף חוזה את שיעורי האבטלה העתידיים בכל מדינה בהודו ובונה תכנית בהתאם.

בערב יום שישי לקחנו חלק בארוחה חגיגית בבית שגריר ישראל בני דלהי.  בהמשך, הגענו אף לשגרירות עצמה שם שוחחנו עם נציג חברת מש"ב, חברה ישראלית אשר חולקת את הידע החקלאי שלה בהודו על מנת לעזור לחקלאים בה. שוחחנו גם עם הנספח הכלכלי של ישראל בדלהי שהסביר לנו על קידום הייצוא הישראלי להודו, ועם דוברת נציגות משרד החוץ שהסבירה על הקשר המתחזק בין ישראל להודו.

ואיך אפשר בלי קצת תרבות?? צפינו במופע "Zangoora", בו עשרות שחקנים, תלבושות ותפאורה צבעוניים ומרהיבים ושירים מסרטים הודיים שונים. התארחנו בחברת SenRa, חברה אמריקאית שפתחה משרד בהודו ועוסקת בIoT. נחשפנו לפעילות החברה ותכנית הפריסה שלה בהודו, השאיפה ליצור "ערים חכמות" במדינה ודרך ההתמודדות של חברה זרה בשוק המקומי.

ערכנו שיחה עם עורכי דין מקומיים שהסבירו לנו איך פותחים עסק בהודו, מה הם צרכי המדינה העיקריים ועל חשיבות שותף עסקי מקומי בכדי לקדם את העסק. בנוסף לביקורים, הרצו בפנינו אנשי עסקים שונים על מגוון תחומים ואף יוזמי כנס WEF. לבסוף, הגענו לחברת JAZARI  אשר עוסקת במחקר של בינה מלאכותית, ומעבר לפרויקטים בהם מתמקדת, גם עורכת קורסים שונים בני חצי שנה לקהל הרחב.

אלה היו עשרה ימים מלמדים ומעשירים, שפתחו לנו את הראש והמחשבה. גם כשחששנו מפערי התרבויות נוכחנו לגלות שיש הרבה מן המשותף, וזכינו לקבל ידע רב שישמש אותנו רבות בבניית יחסים עסקיים בין הודו לישראל. אנו שמחים שלקחנו חלק במשלחת ורוצים להודות למארגנים והמלווים שבלעדיהם כל זה לא היה קורה.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר