גלובס: בישראל רק מתחילים לגלות את הכלכלה היצירתית

כנסים

גלובס: בישראל רק מתחילים לגלות את הכלכלה היצירתית

לפני כשבועיים, התכנסו בבית הספר לעיצוב שנקר כ־30 איש – מעצבים, סטארט־אפיסטים, אנשי בית הספר ונציגים של המגזר הציבורי. המטרה: תהליך חשיבה וגיבוש המלצות לגבי חיזוק הכלכלה היצירתית בישראל. ברוח המטרה והגוף שארגן את המפגש, הוא לא התקיים סביב שולחנות עגולים, תוך גיבוש מסמך מפורט ועמוס בהמלצות, אלא בסדנה ששמה דגש על יצירתיות בתהליכי החשיבה.

מחקר ראשוני שעשה שנקר עם ארגון להב(לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל) העלה שהמדינה נמצאת מאחורבגישה היצירתית. לפי המחקר, רק %4 מהתוצר הלאומי מגיע מתעשיות יצירתיות, ובראשן טלוויזיה, עיתונות ומגזינים, ואמנות. זאת לעומת %8־%12 באירופה, לפי מחקר שנערך ב־2015 על ידי פירמת הייעוץ ארנסט אנד יאנג ואונסקו. ברמה העולמית, %3 מהתוצר מגיע מהתעשיות האלה. ההנחה היא שככל היצירתיות שהתעשיות תופסות חלק מהותי בכלכלה, התרומה שלהן לשיפור העסקים תהיה גדולה יותר.

"יש הרבה מחקרים על התעשיות היצירתיות כמנוע צמיחה כלכלי, שאנחנו למקבלי מציגים החלטות", אומרת תמי ורשבסקי, מנהלת המרכז לחדשנות ACT Shenkar. "ניתן לראות צמיחה של עסקים בתוך התעשיות האלו, אבל מה שמעניין זה זליגה של היכולות האלו לסקטורים אחרים  כדי לייצר  חדשנות, כמו ברפואה ובתיירות. בישראל יש תרבות עסקית שלא את ממקסמת הפוטנציאל הכלכלי שיכול להיות פה. השוק לא קיים עבור המעצבים. אנחנו חושבים שאם הבעיה פה היא פריון נמוך, וההיי־טק אחראי לפחות מ־%10 משוק התעסוקה, אז שילוב מעצבים ואנשי קריאייטיב בתהליכי אסטרטגיה, ניהול ומו״פ יאפשר להגדיל את מספר העובדים ולשפר את הפריון גם בענפי כלכלה מסורתיים יותר".

לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן!

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר