תודה על כל מה שנתת: פרידה מפרופ מיכה לוין, מייסד ביה"ס לאמנות רב-תחומית, שפרש לגמלאות

כנסים

תודה על כל מה שנתת: פרידה מפרופ מיכה לוין, מייסד ביה"ס לאמנות רב-תחומית, שפרש לגמלאות

'"

"תרומתך העניפה ורבת השנים למוסד תמשיך ללוות אותנו ועל כך תודתנו והערכתנו", בירכה נשיאת שנקר, פרופ' יולי תמיר, את פרופ' מיכה לוין – ראש תחום מחקר בפקולטה לעיצוב ע"ש עזריאלי ומייסד ביה"ס לאמנות רב-תחומית – לרגל פרישתו לגימלאות. באירוע הוקרה ופרידה חגיגי, בהשתתפות ראשי מחלקות, מרצים וחברים, חתם פרופ' לוין קריירה בת כ-15 שנה בשנקר, במהלכה מילא שורת תפקידים בכירים.

פרופ' לוין – היסטוריון אמנות ואדריכלות מודרנית ובת-זמננו – ייסד בשנת 2008 את ביה"ס לאמנות רב-תחומית ועמד בראשו עד לשנת 2013. קודם לכן כיהן כראש היחידה ללימודי תרבות של שנקר והוביל את סדרת ההרצאות השבועית "צהריים בשנקר", במסגרתה התארחו דמויות מובילות ממגוון תחומי דעת עשירים. 

צהריים בשנקר: כרזות מסדרת ההרצאות שהוביל פרופ' לוין במהלך השנים (יח"צ)

פרופ' ירום ורדימון – חתן פרס ישראל לעיצוב והדיקן היוצא של הפקולטה לעיצוב ע"ש עזריאלי – סיפר על היכרותו ארוכת השנים עם פרופ' לוין והודה לו על פעילותו ועל המורשת שהותיר אחריו. לברכות החמות הצטרפו ד"ר ינאי טויסטר – ראש היחידה ללימודי תרבות – וקודמתו בתפקיד, ד"ר מיכל גל, שהביעו את הערכתם העמוקה לפרופ' לוין והדגישו כי "פרט להיותו איש אקדמיה וחוקר רחב אופקים, מיכה תמיד בלט בהיותו אדם".

בדברי פרידה נרגשים, הודה פרופ' לוין למברכים וסיפר על דרכו האקדמית והמקצועית בשנקר ומחוצה לה. הוא שיתף בסיפורים מאחורי הקלעים של הקמת ביה"ס לאמנות רב-תחומית והביע תקווה כי ימשיך לשגשג ולצמוח ולהוביל את זירת האמנות הישראלית. את האירוע ליווה המוזיקאי נועם אקוטנס, שהקדיש לפרופ' לוין את השירים "העיר הלבנה" ו"ימים לבנים", כמחווה לתרומתו המרכזית להכרה בארכיטקטורה התל-אביבית כאתר מורשת עולמי של אונסק"ו.

rn", #, #, "

פרופ' לוין – אביר מסדר התרבות של הממשלה הצרפתית – הוא בעל דוקטורט בהיסטוריה של האמנות ממכון קורטולד באוניברסיטת לונדון, קודם לכן השלים תואר שני באוניברסיטת פרינסטון ותואר ראשון באוניברסיטה העברית. כיהן כפרופסור-חבר בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון וכראש משותף לחוג ללימודי תואר שני באדריכלות עם התמחות בשימור, לימד באוניברסיטה העברית בירושלים ועמד בראש היחידה ללימודי היסטוריה ותיאוריה באקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל". 

במהלך השנים שימש לוין כיועץ לענייני אמנות לראשי העיר של ירושלים ותל-אביב, הציב כמחצית מהפיסול הציבורי בירושלים (כ-40 יצירות) וכשני-שליש (כ-80 יצירות), בתל אביב. ניהל את מוזיאון תל-אביב לאמנות והיה האוצר הראשי שלו, עמד בראש השלוחה הישראלית של ארגון "איקומוס" לשימור אתרי מורשת תרבות, כיהן כיו"ר הסניף הישראלי של  ארגון מבקרי האמנות aica והיה יו"ר-מייסד של סדנאות האמנים בתל אביב.

צהריים בשנקר: כרזות מסדרת ההרצאות שהוביל פרופ' לוין במהלך השנים (יח"צ)

פרופ' לוין כיהן כיו"ר ועדת האמנות של קרן רבינוביץ לאמנות וספרות, היה חבר ועדת הרכישות של מוזיאון ישראל בירושלים, חבר הנהלה של המרכז האקדמי ויצ"ו חיפה, של הוצאות הספרים "כתר" ו"דביר" ושל מכללת "שנקר", כמו גם במועצה לתרבות של משרד התרבות והספורט, במועצת המוזיאונים, בוועדת השימור של עיריית ירושלים וועדת האמנות של מוזיאון "ינקו-דאדא" בעין-הוד ומוזיאון יד ושם בירושלים. בתוך כך, היה מעורב בהכרה המקומית והבינלאומית בתרומתה הייחודית של "העיר הלבנה" של תל-אביב, שהוכרזה על-ידי אונסק"ו בשנת 2003 כעיר מורשת עולמית. 

במהלך השנים אצר לוין תערוכות רבות במוזיאונים מובילים בארץ ובעולם, בין היתר בירושלים, תל אביב, חיפה, בביאנלות של ונציה, בסאו-פאולו ועין הוד, כמו גם בפריז, ניו-יורק, ברקלי ובואנוס איירס. כתב וערך למעלה מתריסר ספרים, בהם: עיר לבנה – אדריכלות הסגנון הבינלאומי, דיוקנה של תקופה; המוזיאון המודרני: מקדש או חדר תצוגה; אדריכלות מונומנטלית בירושלים; פיסול בירושלים; ליאופולד קרקאור: צייר-אדריכל; מיכה בר-עם: המלחמה האחרונה ו-3 ספרים על סנטיאגו קלטרווה. כמו כן, היה עורך משותף של הספרים "העיר הישראלית: בין שדרות לשדרות רוטשילד" ו"כיצד אומרים מודרניזם בעברית?", שיצאו לאור במסגרת סדרה לתרבות חזותית של שנקר-רסלינג. 

בראש העמוד: פרופ' לוין נפרד משנקר (צילום: רפי דלויה)

rn"'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר