שלום קופנהאגן: שנקר הובילה משלחת ישראלית בנושא כלכלה יצירתית במקביל לתחרות Creative Business Cup

כנסים

שלום קופנהאגן: שנקר הובילה משלחת ישראלית בנושא כלכלה יצירתית במקביל לתחרות Creative Business Cup

בחודש נובמבר האחרון הובילה שנקר את המשלחת הישראלית הראשונה אי פעם של נציגים בכירים ממשרד הכלכלה והאוצר, לסמינר בנושא כלכלה יצירתית בדנמרק. הסמינר התקיים במסגרת פרויקט CLEVER במימון האיחוד האירופי לפיתוח כלכלה יצירתית בישראל בהיבט החינוכי-מדיני- כלכלי, בהובלתן של פרופ' יולי תמיר, נשיאת שנקר ותמי ורשבסקי, מנהלת המרכז לחדשנות ACT Shenkar, בשותפות של כ-12 מוסדות מובילים מישראל ומאירופה בתחום התעשיות היצירתיות. המשלחת השתתפה בסדרת מפגשים ודיונים עם נציגים מהאיחוד האירופי במטרה ללמוד על הצעדים משמעותיים שנעשים בעולם לשילוב התעשיות היצירתיות במערכות היזמות והחדשנות, עם דגש על מדינות בעלות גודל אוכלוסייה וכלכלה הדומים לאלו של ישראל.

בהמשך לכך, הוקמה קבוצת עבודה אסטרטגית המורכבת מנציגי שנקר, משרד הכלכלה והאוצר אשר תגבש על בסיס גורמי ההצלחה של המערכת האירופית, הצעות והמלצות להתאמתם לתכנית לקידום כלכלה יצירתית בישראל. הקבוצה רואה חשיבות רבה בקידום כלכלה יצירתית בישראל ושילוב הסקטור במעגלי החדשנות בישראל גורם משפיע בשיפור הפריון, החדשנות והצמיחה הכלכלית בישראל.

הסמינר התקיים במקביל לתחרות Creative Business Cup  היוקרתית, בה ייצגה את ישראל רננה קרבס. קרבס, בוגרת המחלקה לעיצוב אופנה ותכנית ההאצה של המרכז לחדשנות ACT Shenkar, הציגה את Algalife, פרויקט המחבר בין ביולוגיה לעיצוב בדרך חדשנית ומולטידיסציפלינרית. בדנמרק, הסטרטאפ התחרה מול פרויקטים  מ-72 מדינות, קיבל סיקור תקשורתי נרחב ברחבי העולם והעפיל לשלב חמשת הפרויקטים הטובים ביותר.

Algalife עוסקת במחקר ופיתוח הוליסטי ובר קיימא של חומרים חדשים מאצות אשר משפיעים ביעילות הן על הסביבה והן על בני האדם ועל החיים בכדור הארץ. מיזם זה עוסק במערכות יחסים בין ביולוגיה, טכנולוגיה, טבע ואדם. הנ"ל כרוכים זה בזה ליצירת פתרונות חדשניים וברי קיימא עבור תעשיית הטקסטיל והאופנה. יצירת פיגמנטים מאצות תמקם את התעשייה במקום חדש הכולל מחד הקטנת זיהום הסביבה וקיצור שרשרת ייצור הטקסטיל ומאידך העברת האלמנטים הבריאותיים מהאצות אל גוף האדם. האצות מגיעות ממערכת אקולוגית ייחודית והן עשירות במיוחד בסוכרים, מינרלים, חלבונים, וויטמינים. הפרויקט מביא לידי ביטוי את משמעות המושג “Beneficial Design” ומציע פתרון הוליסטי אשר מפחית דרסטית את זיהומי הסביבה הנגרמים מתעשיית הטקסטיל והאופנה ובו בזמן מזין את עור הגוף של הלובש .בדרך זו הוא מגלם חדשנות ייחודית בשילוב אסתטיקה חדשה אשר נותן מענה לבעיות הגדולות האופפות אותנו בתעשיית האופנה.

תחומי הידע והניסיון של הצוות כולל אנשים מתחומי העיצוב, ההנדסה, הביולוגיה והביוטכנולוגיה על מנת ליצור את המוצר בדרך הטובה והיעילה ביותר. בשנים האחרונות קרבס עוסקת וחוקרת קיימות בעולם העיצוב והאופנה בפרט. קרבס סיימה תואר ראשון בעיצוב אופנה בשנקר ותואר שני ב-M.A Sustainability in Fashion באסמוד ברלין, בו חקרה לעומק את עולם האצות והאפשרויות לתעל אותן לעולם האופנה והטקסטיל. הניסיון, הכלים והידע שרכשה נתנו לה את האפשרות להוציא לפועל את החזון שלה עבור תעשיית האופנה והטקסטיל אשר כיום סובלת מבעיות רבות. הניסיון של קרבס בתעשייה כמעצבת אופנה נותן לה את האפשרות להבין מקרוב את בעיות אלו ויחד עם פרופ' שוש ארד ודר' עודד קרבס יצרו פתרון חדשני, ייחודי ובריא לסביבה, לאדם ולחברה.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר