מתחברים: פרויקטים חברתיים משנקר בצל הקורונה

קהילתי

מתחברים: פרויקטים חברתיים משנקר בצל הקורונה

'"

"פרויקטים חברתיים בזמן משבר הקורונה מהווים אתגר חשוב ללמידה עבור הסטודנטים", כך אומרת קים מוניוז סלזר – מנחה ומנהלת הפרויקטים החברתיים ביחידה למעורבות חברתית בשנקר.

"בפרוץ הסגר הראשון הבנו את המשמעות של ניהול והנחיית פרויקט בממד אחר ללא יכולת מפגש. זהו אתגר שלימד את הסטודנטים ואותנו ביחידה כיצד לשמור על קשר בעולם שכרגע אסור להיות בו במגע פיזי. ברגע שהסגר נפתח חזרנו לפעילות פיזית וניהול הזמנים היווה התמודדות אמתית בשטח מול ספקים ובעלי מקצוע רתמנו סביבנו את כל השותפים והצלחנו ליצור את החזון העיצובי ולתרגם אותו לעיצוב פנים".

להלן הפרויקטים שקמו מתוך היחידה למעורבות חברתית בשנת 2020:

 

rn", #, #, "

פרויקט "הביגודית" – פרדס כץ

סטודנטיות: אליה כהן, אלינה שרה שמיר גלסורקאר (המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה)

הסטודנטיות אליה כהן ואליניה ניקיטינה, מהמחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה בשנקר, עבדו בחודשים האחרונים על שיפוץ הביגודית של ויצו בשכונת פרדס כץ. הפרויקט נוצר בתכנית קהילת הסטודנטים של שנקר בפרדס כץ ותוצרת הארץ, בשיתוף עריית בני ברק. "הסטודנטיות נפגשו עם צוות 'הביגודית', שמעו את הצרכים והרעיונות, והצליחו לייצר חלל עיצובי המבטא את הצרכים של הלקוחות והעובדים" מספרת קים מוניוז סלזר – מנחה ומנהלת הפרויקטים החברתיים בשנקר. "אני חושבת שזה בדיוק המפגש בין עולם העיצוב לקהילה, בו הסטודנטים פוגשים קהלים שונים ויחד יוצרים ומעודדים שינוי. אני שמחה שלקחנו חלק במהפך העיצובי עבור קהילת השכונה, במיוחד בימי הקורונה של היום."

rn", "

פרויקט "חדר הכלה" – מתנ"ס פרדס כץ, בני ברק

סטודנטית: אלינה שרה שמיר גלסורקאר (המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה). סטודנט מתנדב: בועז עווד (המחלקה לעיצוב תעשייתי).

פרויקט חדר הכלה במתנ"ס פרדס כץ הינו פרויקט חברתי מטעם דקנאט הסטודנטים והיחידה למעורבות חברתית בשנקר. הפרויקט נוצר בשיתוף פעולה עם עמותת תוצרת הארץ וקהילת הסטודנטים בפרדס כץ. 

עיצוב שירות הינו התמה המרכזית מאחורי עיצוב החלל. "לצורך כך, יצרנו פגישות זום עם מנהלת המתנ"ס, מנהלת קהילת הסטודנטים, עמותות שונות שמגיעות למתנ"ס, כאשר במקביל התייעצנו עם מנהלת הלה – המרכז לקידום הסטודנט בשנקר."

"החדר אמור לתת שירות למגוון אוכלוסיות כגון מתמודדות ומתמודדי נפש, טיפולים פרטניים לילדים עם קשיים מגוונים, מרכז למידה ומפגש אחה"צ לקבוצות הסטודנטים שפעולות בשכונה. לכן, היה לנו חשוב לשמוע מגוון רב של צרכים וידע של אנשי מקצוע, טרם התחלנו לעבוד על העיצוב", מספרת קים.

rn", #, #, "

פרויקט "חדר מורות" – בית ספר מסילות בת ים

סטודנטית: אלינה שרה שמיר גלסורקאר (המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה)

בית הספר מסילות בת ים הינו ביה"ס לילדים מכיתה א' עד ו' הנמצאים על הרצף האוטיסטי. מתוך מחשבה וצורך לתת למורות מקום בו יוכלו לשבת ברגיעה לקיים ישיבות ולנוח בזמן ההפסקות, חברנו למנהלת בית הספר ולוועד ההורים. נוכחנו לדעת ולראות את העשייה של הצוות עם התלמידים וכמה חשוב שיהיה למורות מקום לרגיעה. לכן, אלינה הסטודנטית חשבה והציעה עיצוב עם גווני צבע רבים וחלוקת החלל לאזורים, בכדי לתת מענה למגוון צרכים שנעשים בהם שימוש יום יומי בחדר המורות.

rn", #, #, "

פרויקט "חדר סטודנטים" – מתנ"ס קהילות פרדס כץ

סטודנטית: אלינה שרה שמיר גלסורקאר (המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה)

הקו המנחה לעיצוב החדר הוא הצורך של קהילת הסטודנטים בפרדס כץ למקום בו יוכלו להיפגש, לקיים ישיבות ואף ללמוד בזמן לימודי התואר. החלל חולק ל-3 אזורים על ידי אלמנטים עיצוביים, כגון צבעים שונים ועבודת נגרות ייעודית: אזור ישיבות, אזור אכילה ואזור מנוחה והירגעות.

rn"'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר