שני פרסים בינלאומיים בעקבות פיתוח מערכת מציאות מדומה לשיפור ביצועי העובדים מרחוק

פרסים

צילום מסך מתוך פרויקט המציאות המדומה The Dressing Room

שני פרסים בינלאומיים בעקבות פיתוח מערכת מציאות מדומה לשיפור ביצועי העובדים מרחוק

גאים וגאות לבשר כי המרכז לעיצוב וטכנולוגיה ע"ש כדר זכה בשני פרסים בכנס הבינלאומי SUI 2024 (Symposium on Spatial User Interaction), שהתקיים השנה בטרייר, גרמניה, על פרויקט בינתחומי ייחודי המחבר בין עולמות העיצוב, ההנדסה ומדעי החברה.

הפרויקט החדשני הזוכה, "חדר ההלבשה של האווטאר" (The Avatar Dressing Room), שפותח במרכז לעיצוב וטכנולוגיה ע"ש כדר על ידי אלון רוזנבאום, בוגר תואר ראשון לתעשייה וניהול בשנקר, בהנחיית מיכל רינות, מרצה בכירה וראש המרכז לעיצוב וטכנולוגיה על שם כדר בשנקר, נועד לשפר עבודת צוות מרחוק באמצעות מציאות מדומה. הפרויקט מאפשר למשתתפים להיכנס לדמות של אווטאר וירטואלי ולאמץ את תכונותיו, ובכך לשפר את שיתוף הפעולה והתקשורת בצוותים הפועלים מרחוק. בזכות החדשנות הזו, הפרויקט זכה הן בפרס הקהל והן בציון לשבח מהשופטים.

"חדר ההלבשה של האווטאר" הוא מערכת מציאות מדומה (VR) המבוססת על "אפקט פרוטאוס" – תופעה פסיכולוגית שבה אנשים מאמצים תכונות של הדמות הווירטואלית שהם מגלמים. כל חבר צוות מקבל אווטאר עם תכונות ייחודיות, שמחזקות את תחושת השייכות של המשתמשים לדמותם הווירטואלית ומעצימות את הדינמיקה הקבוצתית.

צילום מסך מתוך פרויקט המציאות המדומה The Dressing Room
דמות מתוך הפרויקט The Dressing Room

המשתתפים עוברים תהליך של "לבישת" הדמות, בו המערכת מספקת סביבה וירטואלית מותאמת שמחזקת את החיבור לכל דמות ולתכונותיה. התהליך כולל שלושה שלבים: חיזוק תחושת הגוף והשליטה בדמות, אינטראקציה עם חפצים הקשורים לדמות, ולבסוף, כניסה לגלריה המציגה את תכונות הדמות. מתוצאות הניסויים הראשוניים עולה כי השימוש במערכת תורם לשיפור בתפקוד האישי והקבוצתי, תוך עידוד יצירתיות, שיתוף פעולה וריבוי נקודות מבט בעבודת הצוות.

מיכל רינות מקבלת את תעודת הזכייה מהשופטים (צילום: SUI)

מיכל רינות, מרצה בכירה בפקולטה להנדסה בשנקר ומי שהנחתה את הפרויקט, אמרה: "אנו נרגשים וגאים במיוחד על הזכייה הזו, במסגרת המחקר הנרחב במרכז לעיצוב וטכנולוגיה על שם כדר הנוגע לצורות אינטראקציה חדשניות על פני מרחק. במיוחד על רקע השנה המאתגרת שעברה עלינו, טוב לחזור עם הכרה שכזו".

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר