מרמת גן לסינגפור: רון פרנץ כבש את תחרות Red Dot היוקרתית עם זכייה בשני פרסים חשובים

פרסים

מרמת גן לסינגפור: רון פרנץ כבש את תחרות Red Dot היוקרתית עם זכייה בשני פרסים חשובים

'"

"ניסיתי את מזלי ושלחתי שני פרוייקטים שעיצבתי במסגרת הלימודים שקיבלו פידבקים מאוד טובים אחד מהם זה פרוייקט הגמר. באופן באמת מפתיע שניהם זכו" מספר רון פרנץ על הזכייה המדהימה שלו בתחרות Red Dot היוקרתית. פרנץ – בוגר מחזור 2016 של המחלקה לעיצוב תעשייתי – זכה בשני פרסים עבור שני פרויקטים שונים אשר אחד מהם פרויקט הגמר שלו ושניהם פותחו במהלך לימודיו בשנקר. הוא קיבל את הפרס בטקס חגיגי ומושקע בסינגפור ושני הדגמים הזוכים כעת מוצגים במוזיאון התחרות. 

השנה לראשונה התברגה שנקר לרשימת האוניברסיטאות הטובות ביותר מבחינת קונספט עיצובי (Design Concept) וזכתה להיות מוסד החינוך הישראלי היחיד ברשימה. המחלקה דורגה במקום 9 ובכך עקפה אוניברסיטאות ידועות לעיצוב כגון Royal College of Art בלונדון (מקום 13) ו- Rhode Island School of Design (מקום 15). הדירוג נעשה לפי מעקב ומדידה של הצלחת ארגונים שונים בהפקת קונספטים חדשים ומרגשים בעולם העיצוב לאורך תקופת זמן משמעותית המשקפת את יכולתו של המוסד לייצר חדשנות עיצובית באופן עקבי.   

רון פרנץ בקבלת הפרסים בסינגפור

הפרס בקטגוריית "The Best of the Best" הוענק לפרנץ עבור "Vitreous Robot", פרויקט הגמר שלו בהנחיית יואב זיו ודניאל ליבוביץ'. הפרויקט מתמקד בתחום המוצרים רפואיים ובו הוא פיתח רובוט לניתוח טרנס-אטלנטי חוצה גבולות, שמטרתו לחבר בין מנתחי רשתית לבין חולים המצויים במרחק פיזי גדול מהם: מומחה הרשתית מתחבר בעזרת קונסולה שברשותו אל הרובוט הממוקם באזור אחר בעולם ומנתח את החולה בשליטה מרחוק. קונספט הVitreous- בעיצובו של פרנץ, מאפשר חווית ניתוח עיניים מרגיעה באמצעות יצירת סביבה נטולת רעשים חזותיים, תוך הסוואת זרועות הרובוט בטבעת רחבה המקיפה את המנותח. למרות גודלו המשמעותי של המבנה נוצרת תחושת ריחוף באמצעות חלוקות המאסה, הבסיס הצר והבחירות הצבעוניות.

rn

"הפרויקט מבטא בצורה מיטבית את ערכי המחלקה, הרואה במעצב דמות יוצר בעל חזון, המעורב בפיתוח מוצרים בעלי משמעות אנושית וסביבתית תוך שימוש מיומן בכלי העיצוב." בירך יואב זיו, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי.

rn

פרויקט נוסף של פרנץ אשר זכה בפרס הוא "ROV 360" המציג מצלמה תת ימית הנשלטת מעל פני הים אשר עיצובה מכיל ציר 360 המאפשר לה לשמור על תכונותיה המכניות ובו בעת להתחקות אחרי תנועת הדגים. הפרויקט, אשר זכה בקטגוריית הניידות, הונחה על ידי מיכל חן, אייל קרמר ודניאל ליבוביץ'. 

תחרות פרסי Red Dot היא התחרות הבינלאומית הגדולה ביותר המוענקת מדי שנה לעיצובי המוצר והתקשורת הטובים בעולם. התחרות נוסדה ב-1950 והמועמדים נאלצים להתחרות כל שנה עם עוד כ-18,000 פרויקטים אשר נוצרו על ידי סטודנטים ומעצבים. התחרות מתמקדת בשלוש קטגוריות – עיצוב תקשורתי/גראפי, עיצוב מוצר וקונספט עיצובי. חבר השופטים, המונה מעצבים ומומחים בתחום, בוחן את ההצעות המוגשות בקריטריונים של חדשנות, שימושיות ועיצוב. 

rn", #, #'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר