רגע לא מסויים - פרוייקט הגמר של דנה רפפורט

בוגרים

רגע לא מסויים – פרוייקט הגמר של דנה רפפורט

רגע בא, ורגע הולך. רגע קורה במקום ומייצר זיכרון של מקום. רגע שלא ישוב וכל רגע. ברגע מסוים. יש רגע לא מסוים? נמצא לרגע ונעלם. האם רגע בעל ערך מבחינתי יכול להיות רגע בעל ערך מבחינתכם? פרויקט הגמר של הסטודנטית דנה רפפורט, בוגרת שנקר, במחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה מאמין שכן ובודק כיצד.

פרוייקט זה נובע מבדיקות ומקרים אמיתיים והעדות שלהם. המהלך החקירתי התחיל ממסעה האישי של דנה רפפורט לברלין ותיעודו ביומן. לאחר ניתוח האירועים במסע, יצרה בדיקות נוספות בזמן הווה, בתוך שגרת היומיום. 

רפפורט לקחה חוויה שקרתה, ניתחה את הייצוגים שלה, את התיעוד, את העדות. לאחר מכן ייצרה חוויות נוספות, העידה עליהן וניתחתה גם אותן. 'בהמשך חיפשתי מרחבים של חוויות שהן כבר לא שלי.חוויות חיצוניות בהן בדקתי כיצד ניתן במרחבים אלה לחוות רגעים אישיים. תוצר חקירות אלו הוא מעשה שהופך את המרחבים המאפשרים רגעים למרחבים מעוררים, מעודדים וצוברים רגעים מסוג זה. זיהיתי מרחבים רבים בהם מתקיימת האפשרות הזו, מתוכם, אתמקד במרחב פוטנציאלי ספציפי, המתפקד כמרחב אינטימי-ציבורי: הצטלבות הרחובות רש'י –מלצ'ט, במרכז תל אביב'.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר