פרויקטי גמר נבחרים
פרויקט הגמר מאפשר לסטודנטים בוגרי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ליישם את הידע שלהם באופן מעשי ולגשר בין האקדמיה והתעשייה.
הוא מספק ניסיון מעשי בכל תהליך התכנון ההנדסי ומכין אותם לתפקידים מקצועיים.
בנוסף, פרויקטי הגמר מחזקים את קורות החיים של הבוגרים והבוגרות במחלקה ואת האטרקטיביות שלהם על ידי הצגת כישוריהם למעסיקים פוטנציאליים.
מפרויקטי הגמר שבלטו בחדשנותם מהשנה האחרונה:
Akroute
רחפן להגשת עזרה ראשונה בשטח
מגישים: נור אבו-ג'ומעה, ג'ובראן פדאיל
מנחה אקדמי: ד"ר זאב ויסמן
רחפן עזרה ראשונה שתפקידו לשנע ציוד רפואי לזירות אירועי חירום בצורה הבטוחה והמהירה ביותר. מטרת הפרויקט היא לצמצם עיכובים בזמני ההגעה של צוותי ההצלה כמו מד"א, ולאפשר טיפול מקדים שיכול להציל חיים לפני הגעת הפרמדיקים.
כיצד נולד הרעיון?
הרעיון נולד מתוך רצון לתת מענה לאתגרים שצוותי ההצלה מתמודדים איתם בזירות חירום, כגון עומסי תנועה, תנאי שטח קשים או ריחוק גיאוגרפי. בתקופה של אסונות טבע, תאונות ומלחמות, הצורך בשינוע רפואי מהיר הפך קריטי. מכאן עלה הרעיון לפתח מערכת שתוכל להביא ציוד רפואי במהירות וביעילות לנקודות קריטיות ולסייע בהצלת חיים.
מדוע בחרתם בפרויקט הזה?
הפרויקט נבחר מתוך מטרה לפתח פתרון טכנולוגי חדשני שיתרום להצלת חיים באמצעות שילוב רחפנים בשירותי חירום רפואיים. בשנים האחרונות, תחום הרחפנים צובר תאוצה בעולם ונעשה בו שימוש במגוון רחב של יישומים, כולל משלוחים, חקלאות, ואבטחה. עם זאת, שילובם במערך שירותי ההצלה עדיין מציב אתגרים משמעותיים. מתוך הבנה שזמן ההגעה של צוותי רפואה קריטי להצלת חיים, ראינו הזדמנות ליישם את הידע ההנדסי שלנו כדי לפתח מערכת שתוכל לשנע ציוד רפואי במהירות, לשפר את זמני התגובה ולסייע לצוותי ההצלה לפעול ביעילות גבוהה יותר.
איזה מענה הוא נותן ולאיזה אוכלוסייה?
המענה ניתן למערכות ההצלה ולצוותי החירום, כמו מד"א, על ידי אספקת ציוד רפואי חיוני במהירות וביעילות. הרחפן מיועד לפעול בסביבות שבהן הגישה לצוותים רפואיים מוגבלת, כגון אזורים מרוחקים, עומסי תנועה כבדים או מצבי חירום אחרים. הפרויקט מסייע בהנגשת טיפול ראשוני לנפגעים ומשפר את הסיכוי להצלת חיים.
@electrical.shenkar במטרה לסייע בהצלת חיים🚑 פרויקט הגמר Akroute של נור וג׳ובראן #הנדסתחשמל #סטודנטים #תוארראשון #לימודים #רחפן #מדא #פוריו ♬ צליל מקורי – הנדסת חשמל ואלקטרוניקה שנקר
Gerevon
מערכת לקיפול בגדים ומיון גרביים באופן אוטומטי
מגישים: סהר טרוקמן, בר ג'ומעה
מנחה אקדמי: פרופ' ראובן ינקונסקו
מערכת לקיפול בגדים בעזרת בקר חכם ומערכת מנועים אשר מקפלת בגדים בצורה ישרה ומהירה בלחיצת כפתור. פלוס: מערכת למיון גרביים ושמירה על זוגות תואמות במגירות יעודיות
כיצד נולד הרעיון?
הרעיון התחיל כמחשבה על איך אנחנו יכולים לעזור להקל בבית, במיוחד בדבר שאנחנו לא אוהבים , מטלות הבית. בכך נוצר הרעיון של מכונה לקיפול בגדים ונוספת אליה מכונה למיון גרבים.
מדוע בחרתם בפרויקט הזה?
פרויקט זה הוא שילוב של חיישנים, רובוטים, תוכנה והמון רצון לעזור ולחסוך זמן לכל מי שמתעסק בקיפול בגדים או מיון גרביים.
פרויקט זה יכול לעזור מהאיש/אישה המבצעים את מטלת קיפול הבגדים ומיון הגרביים ועד לחנויות הבגדים הגדולות ביותר.
איזה מענה הוא נותן ולאיזה אוכלוסייה?
פרויקט זה נותן מענה של קיפול בגדים מהיר ואחיד למגוון בגדים , מתחתוני בוקסר דרך מכנסים קצרים וחולצות ועד למגבות! במיון הגרביים המכונה חוסכת זמן יקר והרבה עצבים בעקבות החיפוש למציאת זוגות גרביים.
פרויקט זה מתאים לכמעט כלל האוכלוסייה, הוא קל מאוד וידידותי מאוד לשימוש. תפעולן של המכונות הוא בלחיצת כפתור ללא סיבוכים , כך שהפרויקט מתאים לכל גיל למעט תינוקות וילדים קטנים.רחפן להגשת עזרה ראשונה בשטח.
@electrical.shenkar צריכים עזרה בכביסה? פרויקט הגמר של בר וסהר סטודנטים מהמחלקה👕🧦 #הנדסתחשמל #סטודנטים #תוארראשון #לימודים #בגדים #פוריוישראל ♬ צליל מקורי – הנדסת חשמל ואלקטרוניקה שנקר
The Sixth Sense
Advanced Tech Kit for Safer Kids Rides
מגישים: ידידיה שלם, אסביר בורשה
מנחה אקדמי: ד"ר זאב ויסמן
מטרת הפרויקט הייתה לשפר את בטיחות הילדים הרוכבים על אופניים ולמנוע תאונות באמצעות טכנולוגיה מתקדמת. פיתחנו מערכת חכמה שמזהה סכנות בדרך ומספקת שליטה אוטונומית לשמירה על בטיחות הילד, תוך שמירה על חוויית רכיבה טבעית ומהנה.
כיצד נולד הרעיון?
הרעיון לפרויקט נולד מתוך חוויה אישית במהלך נסיעה עם ילד קטן על אופניים. כל הנסיעה הייתה מלאה במאמץ לפקח, לרוץ לצידו, להתכופף ולהתערב, ובכל זאת לא הצלחנו למנוע ממנו נפילות או איבוד שליטה ברגעים קריטיים. החוויה הזו הדגישה את הצורך במערכת טכנולוגית שתוכל להעניק להורים שקט נפשי ולשמור על בטיחות הילדים, מבלי לפגוע בחוויית הרכיבה שלהם.
מדוע בחרתם בפרויקט הזה?
בחרנו בפרויקט הזה משום שהוא משלב פיתוח טכנולוגי עתיר תכולות הכולל חומרה, תוכנה, אלגוריתמים מתקדמים, תקשורת ותכן מכני – אתגר הנדסי שלם ומרתק. הרעיון התאחד באופן טבעי עם הרצון שלנו ליצור מוצר בעל ערך אמיתי, ודרך העבודה עליו הצלחנו ליישם כמעט את כל הכלים והידע שרכשנו במהלך הלימודים. בנוסף, הוספנו רבדים אישיים שהפכו את הפרויקט למיוחד ושלם יותר, תוך דגש על יצירת פתרון מעשי שמציל חיים.
איזה מענה הוא נותן ולאיזה אוכלוסייה?
הפרויקט נותן מענה לשתי אוכלוסיות עיקריות: הילדים, שהם משתמשי הקצה שהמערכת נועדה לשמור על חייהם ולמנוע מהם סכנות, וההורים, שנהנים מיכולת שליטה וניהול המצב בזמן אמת. המערכת משלבת החלטות אוטונומיות חכמות לצד כלים להורים לפיקוח ולהתערבות במקרה הצורך, ובכך מספקת ביטחון מרבי לשני הצדדים – הילד ממשיך ליהנות מרכיבה טבעית ומהנה, וההורה מקבל שקט נפשי ושליטה מלאה על המצב.
@electrical.shenkar פרויקט גמר ״החוש השישי״ של אסביר וידידיה, סטודנטים שנה ד׳ מהמחלקה🚲 #הנדסתחשמל #תוארראשון #לימודים #סטודנטים #בטיחותבדרכים #פוריו #פוריוישראל ♬ צליל מקורי – הנדסת חשמל ואלקטרוניקה שנקר
מתעניינים בלימודים?
אנחנו כאן לייעץ, בכל שאלה והתלבטות בדרך לבחירת תחום הלימוד המתאים לכם!
מלאו פרטיכם בטופס המצ"ב ויועצי הלימודים שלנו יחזרו אליכם עם כל הפרטים.
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר
מתעניינים בלימודים?
אנחנו כאן לייעץ, בכל שאלה והתלבטות בדרך לבחירת תחום הלימוד המתאים לכם!
מלאו פרטיכם בטופס המצ"ב ויועצי הלימודים שלנו יחזרו אליכם עם כל הפרטים.